Faceți-o și p-asta! Una din marile probleme ale Buzăului poate fi rezolvată

Așa e traficul pe Bd. Unirii după ora 16.00 când buzoienii (mulți din comunele din jurul Buzăului) ies de la serviciu și se îndreaptă către case.

Aglomerația poate fi diminuată dacă municipalitatea și-ar îndrepta puțin atenția înspre înființarea drumului prin spatele Bazinului Olimpic cu ieșire la podul de la Mărăcineni.

Mai întâi 150 de metri

Există drum prin spatele Bazinului Olimpic până în capătul Parcului Tineretului, acolo unde au apărut de câțiva ani trei vile (vezi foto mai jos).

Drumul e balastat. Se circulă bine până în capăt pe Aleea Parcul Tineretului

O problema apare în capătul parcului. Sunt de aici mai departe 150 de metri mai puțin amenajați. Vezi harta și fotografia de mai jos.

Dacă Primăria Buzău ar amenaja acești 150 de metri atunci s-ar putea circula fie și pe un drum de balast de la Bazinul Olimpic (Hidroelectrica) până la podul de la Mărăcineni. Fără a deranja Stațiunea Legumicolă sau pe altcineva.

Șoferii dinspre Broșteni (Dorobanți, Micro V etc.) ar putea economisi 10-20-30 de minute folosind acest drum și evitând traseul aglomerat prin str. Frăsinet – rondul de la avion – Bd. Unirii.

Drumul prezentat în acest articol ajunge la destinația dorită, la podul de la Mărăcineni (pe breteaua de sub pod, zona restaurantului Garden)

Consecință

Amenajarea acestui drum în prima fază doar cu balast, iar apoi și cu asfalt, ar reduce traficul de pe Bd. Unirii (rondul de la avion) cu 15-20% (e o aproximație, dar care se poate apropia de adevăr).

Înființarea acestui drum de (mare) utilitate pentru oraș e la îndemâna municipalității, iar C-tin Toma ar adăuga o nouă achiziție importantă în insectarul realizărilor sale ca primar.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

2 comentarii la „Faceți-o și p-asta! Una din marile probleme ale Buzăului poate fi rezolvată

  • Acum o să țipe jmecherii de la cele trei vile! Unu, doi, trei…

  • “insectarul realizărilor sale ca primar”. 🙂 🙂

    Așa ceva… n-am mai râs de mult așa.
    Bine, Auraș, da’ ce, realizările sunt ca muștele, ca gândacii?!? 🙂 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.