Unde s-a blocat proiectul

Două străduțe au fost înființate la începutul anului dinspre Spiru Haret către cartierul de blocuri.

Municipalitatea are în plan să mai facă una prin spatele Muzeului Județean, care să lege Aleea Castanilor de strada Vlăsiei (pe lângă Cimitirul Dumbrava) și de aici către Democrației, Stadionului, Caraiman etc.

Scopul este de a oferi celor din cartier (blocurile de pe Bd. Bălcescu și Aleea Castanilor) o altă posibilitate de ieșire/intrare către str. Vlăsiei, Democrației, Stadionului, Caraiman etc.

Intenția primarului este de a asfalta întreaga zonă: drum + parcare.

PROBLEMĂ

Intenția primarului se lovește însă de împotrivirea unora dintre posesorii de garaje. Aceștia nu vor să renunțe la ele, deși li s-a promis, gratuit, loc de parcare pe asfalt.

PROIECT CU FONDURI EUROPENE BLOCAT ?

Intenția municipalității de a înființa o stradă nouă pe aici poate fi legată și de faptul că U.E. ar da câteva milioane de euro Buzăului pentru a transforma total Bd. Bălcescu și zona blocurilor dintre Prefectură și poarta Crângului.

Bd. Bălcescu s-ar desființa de la Prefectură și ar deveni spațiu verde/parc/pietonală. O zonă frumoasă pentru copiii și tinerii din oraș.

Această modernizare și proiectul în sine (cu fonduri europene) se lovește însă de împotrivirea proprietarilor de garaje mai sus pomenite, dar și de nemulțumirea șoferilor din oraș cărora, evident, nu le convine ca Bd. Bălcescu să dispară ca stradă (între Poarta Crângului și Prefectură).

Anul viitor municipalitatea trebuie să ia o hotărâre:

1) Fie renunță la proiect și la banii europeni

2a) Fie dispune exproprierea garajelor și 2b) îi anunță pe șoferii din oraș că peste 2-3 ani (când se va termina cu documentația și licitația de execuție) nu se va mai circula între Prefectură și Poarta Crângului.

Așteptăm și opinia dvs. în rubric de comentarii de mai jos.

Citește și:

loading...

23 de comentarii la „Unde s-a blocat proiectul

 • Sa ne lase Bulevardul!!! Avem Crang, avem Tineretului, avem parcuri ! Sa ne lase draqu in pace cu verdele lui pe mp ! Nu l mai vrem !!! Sa ne laseee in pace cu harababurule lui aiurea !!!

  Răspunde
 • Nu mai bine desființăm toate străzile din oraș și facem Buzăul complet pietonal ?

  Pe bani europeni, evident !

  Nu-i timpul pierdut nici în ceea ce privește proaspăt îngustatul Unirii, nu mai bine așternem niste gazon din ăla verde și frumos pe tot bulevardul si facem cel mai lung parc din județ ?

  Răspunde
 • Nu se justifica! – exista deja o legatura cu bulevardul Stadionului pentru masinile locatarilor din acele blocuri, care s-a dovedit a fi suficienta in zilele cand Balcescu devine pietonal.
  Cat despre legatura spre Vlasiei, ar insemna ca aleea pietonala de acum, dintre blocuri, sa devina strada? O masina de pompieri nu are loc printre balcoanele locatarilor de acolo.

  Răspunde
 • bravo lor ! poate cu ocazia asta se mai si gindeste inainte de a se lua masuri in primarie

  Răspunde
 • Dupa ce au stricat traficul pe Unirii cu proiectul vietii, urmeaza sa elimine si traficul pe Balcescu.
  Cred ca o sa scada preturile la apartamentele si casa pe Spiru Haret ceva de speriat, ca nu o sa mai poti sa iesi din curte de cat trafic bara la bara o sa fie, ca astia prin proiectele astea nu fac decat sa forteze ca traficul sa se faca pe strazile secundare bara la bara, ca pe bulevarde nu mai pot, ca ori le-au micsorat la nivel de ulita intre case ori le inchid cu totul.

  Răspunde
 • Bună ziua! Nu sunt de acord cu desființarea porțiunii de bulevard între prefectură și poarta crângului! De ce? Pentru că deja este prea mult spațiu verde! Nu avem nevoie de spatiu verde , avem nevoie de parcări că deja oriunde mergi nu mai găsești loc de parcare daca mergi in vizita la o rudă și se întâmplă să găsești un loc liber pe care parchezi, imediat te trezești că iese vreaun taran recalcitrant că e locul lui de parcă l.ar avea de la măsa ,ori te trezești că ai vreo roată blocată! Pe bulevardul Bălcescu deja e mult prea mult spațiu verde inutil care ar putea fi înlocuit cu locuri de parcare! Ei nu vor decât spatiu verde și atât pe care sa-si plimbe unii javrele de câini sa-si lase rahatul pe acolo ! Cu atâta spațiu verde vor începe locatarii din zona sa cumpere capre,oi sa le pasca pe atâta spațiu verde! Ar mai lipsi sa mute poarta crângului la prefectură! De la stradă până la pereții blocurilor e mult spațiu verde inutil acolo ar trebui create locuri de parcare mai ales pe partea stângă cum privești spre poarta crângului de la prefectură! Aceiași situație e și pe bulevardul Unirii mai ales în zonă pieței unde pe trotuar au lăsat o grămadă de spațiu inutil ! Trotuarul trebuia îngustat și create locuri de parcare in fața acelor blocuri pentru negustorii de la piata ziua ocupa locurile de parcare ale locatarilor și dacă mergi la o rudă nu ai unde parca!

  Răspunde
 • De ce să fie închisă bucata de stradă dintre Prefectură și parcul Crâng? Să se facă loc de joacă și altele? Dar parcul este la câteva sute de metri.Ce, nu se pot deplasa cetățenii, împreună cu copii și cu nepoții lor în Crâng, să se plimbe, să se joace, să facă orice vor ei? Eu nu sunt șofer, dar cred că au dreptate aceștia să se plângă că vor închide strada.

  Răspunde
 • Dacă li se asigură loc de parcare, șerpăria și maghernitele alea ruginite trebuie să dispară. Pe de altă parte, stradă care trece pe lângă geamul blocului nu e deloc în regulă.

  Răspunde
 • Incearca sa rezolve urmatoarea problema care va fi creata in oras, prin desfiintarea Bulevardului, s-a invatat minte de la parcari. Problema dlui Toma e ca dansul insista sa ignore ceea ce orasul tot ii spune de ani de zile ca duce lipsa si prioritizeaza taman invers proiectele. Spera ca daca se muta de colo-colo doua pietre, si le vopseste sa fie frumos, oamenii cad lesinati de admiratie. Din pacate, nu intelege (ignora) pe ce lume traieste, la propriu.
  Care o fi strategia cand incropesti o zona (civica) centrala fara atractii pietonale, una de promenada langa alta deja existenta si un parc in continuarea altuia? In afara argumentului ca sunt cu fonduri (si hai sa facem frumos, poate ne va fi de folos, sau nu).

  Răspunde
 • Nu sunt de acord cu inchiderea bulevardului Balcescu ! Dacă aveti bani din fonduri europene construiți școli și spitale ! Educatie si sănătate !

  Răspunde
 • Nu se aprobă proiecte cu finanțare din fonduri de coeziune pentru educație și sănătate. Nicio țară din vestul Europei nu ne vrea educați și sănătoși. Au nevoie de sclavi care să-și cheltuie majoritatea veniturilor pe medicamente. Și nici n-ar fi corect ca sclavii să aibă aceleași privilegii ca stăpânii. Ce, ne batem joc de rânduielile milenare!

  Răspunde
 • Toată lumea să folosească bicicletele electrice puse la dispoziție de primărie pe pistele de biciclete, care piste nu mă întrebați, știe Toma. Copenhaga e pistol cu apă!
  Sunt mai multe mașini decât oameni în satul ăsta cu blocuri, am vecini cu câte 3 mașini. Lumea să mai folosească și bicicleta sau mersul pe jos, pe cei care lucrează în afara orașului îi înțeleg, dar pe ăia de lucrează în oraș nu prea, când traversezi pe jos tot orașul de la un capăt la altul in juma de oră văd inutilă folosirea mașinii când tu stai la 15 minute de mers pe jos până la serviciu. Dar na buzoienii sunt comozi, iar odraslele lor și mai si.

  Răspunde
 • Foarte bună initiativa ,la cat este de mic orasul il putem face intr-o jumătate de oră la pas pe tot ,ar trebui mașinile sa nu circule prin centru, sa adoptăm si noi metoda orașelor din Olanda ,mai puține masini mai putina poluare .

  Răspunde
 • Buna ziua.
  Subscriu la ce a scris Pixelu Albastru.
  Ca o recomandare pentru dl primar, ar fi de interes in acest caz o consultare publica pentru a asculta si parerile buzoienilor pe care dansul ii reprezinta si care ii pot da sau nu votul lor. Poate ne explica cum e cu directivele europene privind circulația autoturismelor, poate ne explica de ce vrea neapărat sa bata recordul la atragerea de fonduri europene, de ce vrea sa mareasca suprafata de spatii verzi pe cap de locuitor in situatia in care noi nu avem o perdea forestiera care se ne protejeze de crivat, de praf si de poluare, etc.
  Eu sunt parinte de 2 copii, dar si sofer. Consider ca este suficient spatiu de promenada pentru copii in parcurile buzoiene, iar pentru cei ce doresc joaca/plimbare pe asfalt avem bulevardul închis in weekend 3/4 din an.
  Mai bine primaria s-ar ocupa de refacerea spatiilor verzi si plantari de copaci in parcurile deja existente ( vezi Crangul afectat de ciuperca „vietii”, Margilomanul care arata deplorabil si care merita mult mai multa atentie si exemplele pot continua).
  Va multumesc!

  Răspunde
 • Faceti si buna administratie, ca de ecologie ne-am saturat! Numai despre biciclete, autobuze si mers pe jos auzim de ani buni, de ai zice ca primaria si-a propus sa ne duca la vreo olimpiada inter municipii. Nu facem fite cu masinile, muncim cu ele. Si avem nevoie de drumuri. Nu va reproseaza nimeni ca nu faceti altele, dar macar lasati-le in pace pe alea care sunt, nu le mai tot stramtati si inchideti!

  Răspunde
 • Primarul chiar se crede la Țintești?
  Sa mai consulte și cetățenii înainte de a desfiinta/înființa o strada.
  Chiar se crede pe moșia lui?

  Răspunde
 • Este nevoie URGENTĂ de montarea indicatoarelor de ocolire in/pe scuarurile de pe Unirii.
  Multi soferi,majoritatea sunt in tranzit,nu sunt din Buzau,nu stiu despre existenta acestor scuaruri si se urca pe ele.
  Cel putin 1 pe zi face pană.

  Răspunde
 • ,,,, sănătatea contează, ,,, să se închidă circulația!!!

  Răspunde
 • O inițiativă foarte bună și necesară.
  Lumea să mai meargă și pe jos,iar posesorii de mașini multe să-și cumpere teren la marginea orașului,să-și facă garaj și să țină o sută de mașini,la bloc un singur loc de parcare.
  Această porțiune de bulevard este pistă de încercare pentru teribiliștii cu mașini tunate și motociclete care scoală și morții din mormânt și nimeni nu ia nici o masură.
  SUSȚIN INIȚISTIVA.

  Răspunde
 • Cornel, foarte bun comentariul. Scuarurile de pe tot Unirii nu sunt niciunul aliniate cu urmatorul de la un semafor la altul. Numai norocul face sa nu fie zilnic mai multe tamponari. Injuraturi si sicane sunt destule din pricina a ce s-a realizat. Fiecare circula cum crede. Iar acum cu benzile trasate, este mai dificil. Unele benzi sunt trasate ca si cand nu ar fi parcate masini pe banda 1, deci practic nu incape masina pe banda.

  Răspunde
 • sa se mearga si cu bicicleta ce atata poluare ,pe jos ca face piciorul frumos ,sa se circule pe impar si par ca pe vremea comunista si pe centru doar de urgenta necesitate ca altfel platesti taxa de trecere foarte mare ,pe vremea comunista nu era atatea masini si se traia mai sanatos dovada sunt ce care ajung la varste de peste 90 de ani ce au prins cat mai mult din regimul comunist .

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.