Unde se va face un nou cartier în Buzău

Asta e marea surpriză a noului Plan Urbanistic General al orașului Buzău.

Arhitectul care coordonează PUG-ul a propus ca zonă de construire locuințe o suprafață generoasă situată la vest de Șoseaua de Centură (vezi foto mai jos):

„Aici e o zonă unde, în planul de extindere a orașului Buzău, se vor putea construi locuințe. În viitor, Șoseaua de Centură a Buzăului va putea fi mutată mai la vest, înspre Lipia. Actuala Șosea de Centură va deveni un bulevard al orașului”, a anunțat arhitectul Răzvan Abagiu.

În harta prezentată la conferința de presă se poate observa zona galbenă din spatele Pădurii Crâng:

Conform noului PUG, aflat în dezbatere publică, intravilanul orașului Buzău se va mări cu peste 1200 de hectare (de la 4775 până la 6038 hectare).

Citește și:

loading...

18 comentarii la „Unde se va face un nou cartier în Buzău

 • Vorbește prostii în prezența primarului. Mă și mir că nu i-a zis vreo două. Buzăul nu mai are teren nici măcar pentru un spital sau pentru un cimitir. Încă de anul trecut nu mai sunt terenuri. Au fost campanii de informare pe tema asta.

  Răspunde
 • Ajutati-ma sa inteleg : in ultimii 20 de ani municipiul Buzau si-a pierdut cam 30% din populatie si totusi e nevoie de extinderea orasului? Nu sunt suficiente locuinte? Ceva, undeva, nu iese la calcul.

  Asa cum nu ies la calcul nici:
  •numarul de consilieri (pai s-a redus efectivul conform recensamantului???),
  •numarul de functionari in primaria (efectiv redus conform recensamantului???),
  •numarul de gardieni publici (efectiv redus la zero, nimeni, niciunde nu are nevoie de ei dar, daca sunt iubiti de unii, cel putin efectiv redus conform recensamantului???),
  •si alte si alte numere de „capuse” care se hranesc din banii mei, banii tai, banii aluia, banii aluilalt…

  Răspunde
 • oare care e miza? in conditiile in care populatia scade . altii sigur nu mai vin in loc la cite locuri de munca is in oras.

  Răspunde
 • Acolo era ferma partidului acum sunt propietarii diverși oameni de afacerii.

  Răspunde
 • Pai populatia scade, dar cei care stau in blocuri vor sa sa se mute la casa, pentru ca la bloc e un trai infect, trebuie sa suporti toti marlanii. Majoritatea romanilor isi au locul in padure, cu animalele, nu in traiul la comun, de asta multi vor sa scape si sa se mute la casa. Blocul este foarte practic si ajuta mult la functionarea unui oras, dar din punctul de vedere al calitatii vietii, este o inventie sinistra.

  Răspunde
 • Din comentariile de mai sus rezulta ca nu este nevoie de locuinte noi ca populatia scade. Nici de drumuri, nici de infrastructura ca este destula. Ba mai mult, totul este o conspiratie, vor sa ne ia banii. Ei bine, cu astfel de oameni ne desurcam in trafic, la magazin sau pe strada. Ii surprinde ca pe oamenii normali la cap ii intereseaza dezvoltarea orasului, sub orice forma. Da daca asta inseamna sa merg pe jos, sa am santiere in tot orasul, sa se faca ceva, orice atunci sunt de acord. Ei nu inteleg ca ceea ce se face acum ramane pentru copiii nostri, nu pentru noi. Nu sunt de acord sa stau sa sparg seminte intre doua discutii despre razboaie, covid sau macroeconomie la nivel de taraba, Baga mare primare, astia care sughita pe aici o sa vada cat de tari sunt la urmatorul vot.

  Răspunde
 • Prin zona aia s-a facut schimbul fortat cu SCDL cand le-au praduit terenul de la Orizont Gagu si restul de agarici infractori, ma scuzati, oameni de afaceri seriosi si demni. Ce ma bucura e ca in cartierul ala s-a triat in timp toata spuma din oras. Acum stim cu totii unde sa mergem la amante sau „fetitze”, cand e cazul. E un fel de UM 069. In schimb, spre Vernesti, vis-a-vis de Metro si depozitul Ursus, exista deja dezbateri pentru niste cartiere rezidentiale, o baza sportiva (fotbal) cu utilitati cu tot, insa nu se vorbeste prea mult deocamdata, nu sunt apele foarte limpezi in unele probleme (fine).

  Răspunde
  • Am imbatranit de când mă zbat pentru o locuință dreptul copilului meu cu dizabilități vor face locuințe tot pentru iei adică neamul primăriei gata mobilate păi da și normal nu trebuie să trăiască si iei în lux …..

   Răspunde
 • populatie mai mica dar zone rezidentiale nou construite in oras , cartierul orizont care vine cu cea mai mare suprafata nou construita,apartamente din ce in ce mai multe goale si cele care sunt locuite detinute de persoane de varsta a treia, in concluzie 10 persoane au locuit in 3 blocuri dar 5 nu au loc si trebuie sa le mai construiesti cateva blocuri.

  Răspunde
 • Locuințele vor fi tip ANL? Adică ,putem sta cu chirie și să o plătim statului,bugetului primăriei ,să nu mai fie nevoie ca oamenii să fie jupuiți de calicii imobiliari și de proprietari cu 7 apartamente, cumpărate din banii celor care nu-și permit ? Dacă nu vor fi tip ANL,ci doar cu banii în mână ,vor fi cumpărate doar de cei care au ,tot spre închiriere. Deci undeva ,cineva ,are afaceri cu imobiliare ,iar aceștia trebuie „ajutați”.

  Răspunde
 • Dupa parerea unora ar trebui sa stam 3 generatii in acelasi apartment cu maxim 2 bai cu niste scari infecte si lifturi depasite in care nu incape un carut de copil… Si sa producem doar umbra pe pământ… Ca in rest nimic folositor.
  Sa se construiasca cartiere, scoli noi, spitale orice (cu o planificare bineînțeles) ca vor fi oameni dispusi ss plăteasca. Doar sa vom evolua…rămânând un aceleasi cutii de chibrite.. Vorba unuia de mai sus…nu vom face decat sa spargem seminte in fata blocului

  Răspunde
 • ,,,# solidarul,,,, face un nou supermarket până în podul Mărăcineni, asta nu i dezvoltare, era dacă îl făcea mai sus de autorolla, sau oriunde cu trafic mai mic !

  Răspunde
 • Prindeti in noul PUG viitoarele solicitari de constructii care distrug orasul Buzau : blocul de pe Alee Caprioarei, Spitalul TBC pe care vrea sa-l construieasca Med Sarais in mijlocul orasului, Stomatologia de bdul Balcescu si cea solicitata de IdeeaDent in spatele Policlinicii 23 August…lista ramane deschisa, majoritatea cetatenilor suntem nemultumiti de ilegalitatile la care asistam in ultima perioada.

  Răspunde
 • Eu zic sa faca o manastire acolo
  Cui trebuie civilizatie ? Daca aduce Toma vreo 2 moaste, Mecca face acolo si batem iar Parisul, ii lasam de tot fara turisti

  Răspunde
 • Era evidenta treaba pentru cei ce cunosc miscarile pe piata de terenuri.
  In ultimii ani s-au tot tranzactionat si consolidat proprietatile in zona aceea, era evident ca au ceva garantii in spate si deaceea fac acele tranzactii.
  Zona e detinuta privat, nu are nici o legatura SCDL, confunda cel de mai sus. Terenurile ce trebuiau retrocedate in locul celor de la Orizont se aflau pe partea cealalta.

  Răspunde
 • @Gelu
  Nehoiasu va fi metroul ușor al Buzăului. Pe lângă acest cartier atât de necesar pentru populația în continuă creștere a acestei metropole, se va face și o mănăstire. Iar Țintești va fi noul Manhattan.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.