„Uneori ți-e imposibil să parchezi fără a deranja vreuna”. Iată foto

Pare să fie o nouă modă în parcările din jurul blocurilor în Buzău.

Luarea în stăpânire de către unii locatari cu un simț al proprietății mai dezvoltat, combinat cu ceva tupeu, a câte unui loc de parcare.

Când se întâmplă să plece cu mașina, aceștia își protejează „proprietatea” punând în loc câte o ladă de plastic.

„Vă semnalez o practică de prost gust, devenită deja un obicei. În spațiile de parcare din spatele blocurilor, în zonele unde municipalitatea nu a trasat și atribuit locuri de parcare, din ce în ce mai mulți locatari consideră că spațiul public este parcarea lor personală. Așa că blocheaza cu lăzi de plastic sau alte obiecte locurile de parcare pe care le consideră ale lor. În cazul ăsta, uneori este imposibil să poți parca fără a nu deranja vreo ladă de plastic. Și dacă cumva te încumeți totuși să parchezi, îți găsești ștergătoarele îndoite, roata înțepată sau scuipat pe mașină”

Situația reclamată de cititor se găsește în cartierul Dorobanți II în careul de blocuri din spatele LSM.

Cea mai la îndemână soluție, până când municipalitatea nu va trasa și concesiona locurile de parcare, ar fi ca un polițist local să treacă regulat prin zonă timp de o săptămână – două și să culeagă lăzile de plastic.

Probabil că „proprietarii” nu vor avea bani să pună câte o ladă în fiecare zi.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Costă mai puțin cu 2600 de lei vechi CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Uneori ți-e imposibil să parchezi fără a deranja vreuna”. Iată foto

  • Lazile alea nu sunt cumparate le-au luat de la ghena din piata unde le arunca comerciantii.
    Daca le ia politia locala si le arunca la gunoi doar ii forteaza pe nesimtiti sa se duca sa caute in gunoi zilnic ca sa readuca lazi.
    Amenzi sa ofere Politia Locala, e simplu, vin dimineata devreme si cand vad ca scot masina de pe loc si pun lada in loc sa le ofere cadou un PV. Ca exemplu un PV de sanctionare pentru depozitarea pe spatiul public al Primariei a gunoaielor, sau pentru blocarea fara drept a spatiului public al Primariei.

  • Simțul proprietății devine din ce în ce mai dezvoltat la unii dintre noi. Asta denota sărăcia generala în câte se zbat unii. Ne place sa avem cât mai multe mașini, nu contează cât de vechi sunt ele și cât de mult corespund tehnic, poate și din cauza ca în anii comunismului o mașină era un vis pentru romanul de rand, de cele mai multe ori irealizabil. Practic, comuniștii au râs de populatie, făcând niște parcări, pe care credeau ca nu le va umple nimeni niciodată, dar s-au înșelat. Și nu in ultimul rand, putem vorbi și de țăranii care au vrut sa stea la oraș, inchiriind câte doi-trei un apartament, dar având grija sa vina fiecare cu “voucher-ul pe roti” din dotare, ca pe ala și l-a permis sa și-l cumpere. Pe de alta parte ne confruntam cu lipsa de interes a edililor fata de crearea de parcări în jurul blocurilor, întrucât majoritatea acestora și-au făcut vile luxoase cu câte un teren de fotbal în jur, unde pot parca o autobaza de tiruri, astfel ei neluand contact direct cu criza parcărilor… Și uite asa, în dorința de a-și asigura un loc de parcare, unii recurg și la astfel de metode. Nu ca nu am fi cu toții de la țară…

  • Vreau sa precizez ca, persoanele cu legile la purtător, au masini noi,sau de ultima generatie. Privesc cu uimire persoanele care de altfel sunt “îmbrăcate” bine, manipulează la zile pentru a-si parca bolizii 4×4, sau limuzinele.

  • Ce poliție locală? Serios? Cine ii mai vede ca patrulează ca sta in masini si le trece tura. Sa fim seriosi. Sunt niste puturosi. Dar bani vor. Cat despre asta cu lazile e practicată în mai multe cartiere.

  • Sunt masini parcate si in mijlocul intersectiilor pe strazile mici, politia e complet absenta, stau in vizuina si doar daca merge cineva sa reclame in scris se misca. Adica, vor sa dai declaratie scrisa ca masina x se afla in intersectia y, iar ei vor veni a 2-a zi sa verifice, ca si cum masina e constructie, sa o mai gasesti tot acolo neaparat. Eu am sunat vara ca unu isi lasa alarma pe senzor deschisa in strada (ilegal) si porneste din ora in ora (saptamani intregi), ca se aseaza pisici sau o ating copiii. Normal ca politistul a zis sa fac plangere scrisa. Putea simplu sa vina un cap de creta si sa apese pe capota sa verifice. In intersectii iesi la risc, practic, ca-s masini pana-n mijloc, eu cand vin pe strada cu prioritate, merg ca si cum n-as avea, ca aia care ies de pe cealalta strada nu pot vedea ce vine. E ca in India, fiecare cum apuca. Fac politistii sau aia din primarie numai sensuri unice si alte inutilitati, dar nu se obosesc sa izgoneasca masinile care stau la 1m de trecerile de pietoni sau chiar pe ele sau alea din intersectii. O singura saptamana daca ar iesi si ar face curatenie putorile, le-ar fi teama soferilor sa-si lase masinile unde le vine.

  • Același lucru se întâmplă și pe str soarelui ( strada este plină de bolovani , borduri, caramizi) nu are nimeni curaj sa mute sau sa parcheze masina ) ești amenintat si injurat de fata cu politia …mentionez chiar am sunat la 112 politia a venit si tot asa a plecat fara sa ia nicio masura imi este rusine ca locuiesc in Buzau !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.