Unii dintre ei riscă să fie dați afară! Iată ce li se pregătește!

E știut faptul că primarul C-tin Toma vrea să subțieze numărul polițiștilor locali de la Serviciul de Pază.

Municipalitatea a și emis în două rânduri notificări de preaviz, dar de fiecare dată cei peste 250 de agenți locali au oprit procedura în justiție.

Edilul șef susține că nu mai are nevoie de serviciile lor întrucât firmele private de pază prestează aceeași muncă la prețuri mult mai mici.

De partea cealaltă, localii încearcă să-și păstreze locurile de muncă, iar până acum s-au dovedit suficient de iscusiți în a bloca procedura destituirii.

Pentru prima dată se vor da probe sportive

Recent, în ecuație, se va mai introduce un factor. Cel al probelor sportive obligatorii.

Nu știm dacă scopul vizat este destituirea unora dintre agenții locali sau dacă introducerea probelor fizice este doar o actualizare a normelor după care funcționează  Poliția Locală.

Cert este că în alte orașe polițiștii locali sunt verificați de câțiva ani în această privință și că la Buzău până în prezent nu s-a mai dat un astfel de test.

Viteză, rezistență, flotări/abdomene

Vor fi câte trei probe în cadrul testării fizice. Toate se vor susţine în aceeși zi, în următoarea ordine:

Abdomene – femei;

Flotari – barbati;

Alergare de viteza pe distanta de 50 de metri – femei /barbati;

Alergare de rezistenta pe distanta de 800 de metri – femei;

Alergare de rezistenta pe distanta de 1.000 de metri – barbati.

Nepromovarea verificării aptitudinilor fizice este cauză de încetare a raportului de serviciu /Contractul individual de muncă.

Așadar, pentru a-și păstra locurile de muncă, agenții locali trebuie să se pună rapid și temeinic pe alergat/exerciții fizice.

Unii dintre locali nu-și fac probleme, sunt foști sportivi și se prezintă bine, dar sunt și cazuri de agenți ceva mai plinuți.

De notat că rezultatul probei sportive va fi doar un aspect în cadrul evaluării individuale care se va face în luna decembrie și care vizează la general modul în care agenții locali și-au făcut datoria pe parcursul anului.

loading...

10 comentarii la „Unii dintre ei riscă să fie dați afară! Iată ce li se pregătește!

 • Alea-s probe? Sunt facute ca sa fie, si sa poata fi trecute de majoritatea… Bine, nu zice nimeni sa se aplice bareme ca pentru fortele speciale, dar macar ceva mai complexe, zau asa!

 • Unu dintre Politisti locali are dosar penal si e tinut in brate de catre sefi le munceste pe acasa de ani de zilei

 • Alea sunt mai usoare decat probele alea penibile de la BAC.
  O sa le treaca si un obez de 200 kg.

 • afara cu maidanezii locali inutili !!!!!!!!

 • Am u sentiment de scârbă fata de aleșii locali.
  Pun umărul să-și bata joc de o categorie de salariați in schimbul a ce?
  Chiar vor trai alții mai bine?
  Rușinos!!!!!!

 • Părerea mea este că nu ar trebui să se pună accent pe viteza de alergare a agentului de poliție ,pentru asta au ei destule mașini ,ci să se insiste mai mult pe forță .Câteva ore de sală pe săptămână și pregătire psihologică ,cât încape .Un polițist adevărat ,nu ar trebui să aibe asupra lui decât chitanțierul ,spraiul paralizant ,și stiloul .

 • Bronetul Roșioru devenit emblema orașului să fie ales consilier pe viață că el reprezintă cel mai bine nivelul de jeg moral al unui mare număr de alegători buzoieni. Mai are puțin și îl propune pe Ady Mocanu top model la categoria bovine de peste 2 kintale.

 • Politisti locali au avut posturile lor.La scolii,gradinite,obiective,e.t.c. si au fost inlocuiti cu firme de paza.De ce? Asa cum se intimpla in toata tara numai santaj.Pur si simplu li s au furat locurile de muncă.Ei sînt scolarizati, au vechime si acum la virsta aceasta unde mai gasesti un serviciu?! DE NIMIC A AJUNS TARA ASTA. Vai de noi cine ajunge pe fotoli cu ochi sa ne distrugă. Nimic bun

 • Daca am trai într-o țară civilizată altfel ar sta lucrurile nu mă miră faptul nu vedeți cu amundoi ochii cei care comentați aiurea .

 • Polițiștii locali și-au făcut datoria și își fac in continuare numai că unii se fac că nu văd . Pe unde au avut obiectivele nu s-au lăsat unde sa încălcat legea au sancționat ce nu le convine ? În legătură cu aspectul asta e nu suntem toți la fel și cei mai mulți au fost angajați acum 22 de ani atunci erau altfel

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.