Unii dintre „locali” au venit în echipament. Iată ce s-a întâmplat până la urmă

Al doilea lot de polițiști locali s-a prezentat azi dimineață la ora 08.00 la Stadionul de Atletism.

Deși unii dintre agenții locali au venit echipați corespunzător și păreau inclusiv într-o formă sportivă bună niciunul nu a susținut testarea fizică.

Din informațiile culese de reporterul buzoienii.ro din ambele tabere, lucrurile sunt destul de complicate astfel că nici în zilele viitoare niciun polițist local nu va susține testarea fizică.

„Domnule, eu aș putea da testul și l-aș promova. N-am nicio emoție. Însă nici dânșii nu mă primesc să-l dau pentru că n-am adeverință de la medicul de familie cu mențiunea apt pentru efort fizic. M-am dus la medicul de familie și acesta nu mi-a eliberat documentul. Doctorul mi-a spus că nu-și asumă această responsabilitate și că de ce să riște el să fie scos vinovat în caz că m-aș prăbuși pe pistă. În situația mea sunt și alți colegi. I-am spus că mă simt bine, că m-am pregătit individual în ultimele săptămâni, dar mi-a replicat că inclusiv sportivi de perfomanță au căzut lați pe teren. Deci, chiar dacă am vrea să dăm această testare, nu se poate”, ne-a declarat un polițist local.

Încurcat – pe moment – de această situație este și secretarul Primăriei Buzău, prezent la stadion.

„O să vedem ce se poate face legal. O vom rezolva-o cumva, așa cum spune domnul primar, încet și apăsat ca la Rm. Sărat. Probabil îi vom duce pe domnii polițiști la un medic de Medicină Sportivă pentru a le elibera adeverința dacă medicii de familie nu o fac”, a precizat Eduard Pistol.


„Credeți că doctorul Vasiloiu de la Medicină Sportivă va elibera documentul ? Nu cred. Nici el nu-și pune parafa dacă nu are mai înainte în față rezultatele unor analize medicale aprofundate”, a spus un alt agent local, încurcând și mai mult lucrurile.

Iar ultimul vorbitor a avut dreptate. Căci reporterul a vorbit și cu dr. Ovidiu Vasiloiu:

„Poate fi periculos. I-am văzut și eu pe unii dintre ei din mașină, unii sunt supraponderali și mă întrebam în sinea mea cum ar putea să alerge după un infractor dacă ar fi cazul. Chiar dacă unii dintre ei sunt foști sportivi de performanță, timpul a lucrat în defavoarea lor, pot avea afecțiuni ascunse. Problema e complicată și de durată. În primul rând e nevoie de o electrocardiogramă cu avizul unui medic cardiolog care să releve că nu s-au constatat modificări. Apoi, e nevoie de istoricul medical de la medicul de familie. În cazul sportivilor de performanță pot spune că-i cunosc, vin regulat la mine, dar pe polițiștii locali nu. Abia după ce am aceste documente la îndemână, aș putea să le dau și eu un test de efort, să le iau tensiunea și să decid și în funcție de probele medicale la care vor fi supuși. Așadar revin și spun că problema e complicată și de durată. Ca să meargă ceva mai repede ar trebui ca șefii de la Poliția Locală sau de la primărie să se întâlnească cu domnul Damian, managerul spitalului”, a explicat Vasiloiu.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Iată ce străzi s-au mai asfaltat și care urmează la rând. FOTO de azi. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

5 comentarii la „Unii dintre „locali” au venit în echipament. Iată ce s-a întâmplat până la urmă

 • Cand se potolesc acești indivizi, nu vad ca devin penibil !
  Pistol mai bine te ” împuști “Nu de alta dar scapă si Pol. Loc.de tine si tu de toți oamenii din primărie….

 • Cum se lăsa terfelit Dr.Vasiloiu.
  Poate se ocupa si de dosare medicale de pensionare!
  Jalnic!

 • Cum e posibil ca oameni declarati inapti pentru efort sa fie angajati?
  Chiar el recunoaste cu propriile vorbe ca medicul nu il declara apt pentru efort pentru ca are boli si e risc sa moara.
  In conditiile astea cum e posibil ca cei din conducerea Politiei sa ii tina angajati pe posturi si nu ii concediaza de urgenta, pana nu moare vreunul in timpul pontat din cauza bolilor de care sufera si care ii impiedica sa obtina adeverinta de la medic pentru efort.
  Sa vezi ce distractie atunci cand o sa moara unul ca asta in timp ce e pontat cum o sa vina nevasta lui si o sa isi puna fusta in cap ca “i-au omorat barbatu nenorocitii care tineau om bolnav la munca”.
  Ar trebui demisi de urgenta toti cei care sunt inapti pentru efort.

 • Comisare Pistol,cați oameni din politie,sunt dați afara pe motivul, inapți sportiv,din diferite motive?
  Știi ca nu mai pot practica meseria daca nu fug 1 km. in barem?
  Mai mameluculeeeeeee!

 • Anonimule nu poti schimba regulile in timpul mersului , de unde stii tu ca au fost angajati fara aviz ,asta e o noua gaselnita a primarului care a turbat pentru ca nu poate face el ce vrea . Si mai e si exemplu Tescaru ,dupa cum se vede acum a cand la compania de apa nu mai sunt salarii nesimtite deoarece a adus-o pe savuleasca acolo ,TOMA a lasat-o moale de tot.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.