„Unii încă lucrează în țara asta”. Iată ce se face la zero grade

Un colaborator al site-ului buzoienii.ro ne-a trimis la redacție câteva fotografii însoțite de un text.

„Brrr. Ce frig, mi-am zis când am ieșit din casă până la mașină. Ce frig! Era seară, zero grade, dar trebuia neapărat să ajung la Buzău de la Poșta Cânău. La intrarea în Mărăcineni, deodată E85 s-a îngustat. Ce-o fi ? După câțiva metri am zărit un grup de 20 de muncitori care lucrau viguros pe marginea drumului. Gândul următor care mi-a trecut prin minte a fost „Doamne, mai sunt unii care chiar muncesc la ora asta, pe vremea asta, în țara asta”. Mi-a fost milă de ei. M-am gândit că ar merita săracii să fie lăudațimăcar  la ziar. Am oprit, am dat înapoi, și am coborât din mașină. Le-am făcut câteva poze și i-am întrebat ce fac. Mi-au spus că lucrează la înființarea unui trotuar și că ăsta e serviciul și programul, n-au ce face”.

Ulterior, reporterul buzoienii.ro s-a interesat și a aflat că muncitorii sunt angajații unui firme contractate de Primăria Mărăcineni pentru a reface trotuarul de pe marginea E85.

„A existat trotuar dar s-a desființat atunci când pe același traseu s-a introdus în urmă cu mai mulți  țeava de canalizare. Întrucât zona s-a dezvoltat, au apărut multe firme de-a lungul E85, am decis alocarea de bani pentru reamenajarea trotuarului. Acum se montează bordurile, iar apoi se vor pune dale”, ne-a declarat Emil Bunea, viceprimar la Mărăcineni.

2018 – an istoric la Mărăcineni

2018 a fost cel mai prolific an din istoria comunei Mărăcineni la capitolul infratructură.

S-au asfaltat 18 + 27 de străzi în două proiecte majore PNDR (bani europeni) respectiv PNDL (bani guvernamentali).

În total în Mărăcineni s-au turnat 14,5 km de asfalt. „Încă un proiect de felul ăsta și gata, am asfaltat toată comuna”, a decretat C-tin Dumitru, city manager la Mărăcineni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Ce au făcut azi râmnicenii pentru buzoieni. „Ăsta da ajutor!”CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „„Unii încă lucrează în țara asta”. Iată ce se face la zero grade

  • Bravo celor din Maracineni si celor ce ii conduc.Poate vad si cei din Vernesti unde nu s-e prea face nimic.

  • Azi mai lucrau unii la construcția aia de pe terenul situat în spatele Mall Aurora. Nu știu exact ce se face acolo, probabil extind Mall-ul, dar în jurul prânzului se lucra de zor, cu excavatoare și alte utilaje, precum și destui muncitori. Când va fi gata, nu știu, oricum nu anul ăsta, deși se lucrează în ritm alert.

  • Așa-i la noi, lucrurile normale trebuiesc transformate în lucruri ieșite din comun!

  • Jos palaria Conducerii Primariei !!!
    Tineti-o tot asa…Si veti avea numai de castigat In fata locuitorilor Com. Maracineni.
    Acest trotuar trebuia reabilitat de foarte mult timp..insa La noi In Romania niciodata nu e tarziu atata timp cat Se face ceva In beneficiul populatiei.

  • Să nu exagerăm! Vremea e foarte bună de lucrat afară. Dar ce, e viscol, sunt -15 grade C?

  • Pe vremea lui Ceaușescu, pe o așa vreme, cum este acum, pe șantierele patriei era un adevărat roi de albine. Și nu se mai plângea nimeni, ba chiar erau fericiți cu toții… Câte Crăciunului nu am petrecut printre cărămizi și betoane… Alte vremuri, domnule, alte vremuri! Și aveam și bani, nu ca acum n-aș avea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.