„Unirea cu Țintești nu face niciun rău, nimănui. Doar bine!”

Aseară, la amfiteatrul din Parcul Tineretului, a avut loc prima dezbatere publică pe tema referendumului de unire Buzău – Țintești.

În fața celor prezenți, dar și a celor care au urmărit live pe facebook, au apărut primarul C-tin Toma și principalii săi colaboratori, Ionuț Apostu și Oana Matache.

Evident, mai interesantă a fost a doua parte, cea de întrebări – venite îndeosebi dinspre simpatizanții PNL Buzău (cu sau fără carnet de partid) – care se opun unirii.

Lucru lăudabil, nu s-a sărit calul de nicio parte (ce bine că avem viceprimar o doamnă, care impune respect), astfel că la final putem spune că prima dezbatere a ieșit pe plus.

S-a început pe zi, s-a terminat pe întuneric

Cea mai bună întrebare, în opinia reporterului, a pus-o Irinel Cârstea de la USR. „Domnilor, ce avem de pierdut dacă se face unirea ?”

Daniel Țiclea, PNL: „Temerea noastră e că o parte din bugetul orașului Buzău va merge în primii ani înspre Țintești. Avem încă probleme în Buzău, unirea nu este acum o prioritate pentru Buzău”

Răspuns Toma: „Unirea cu Țintești nu face niciun rău, nimănui. Dimpotrivă, face doar bine, tuturor. Și buzoienilor și ținteștenilor. De când sunt eu primar, orașul Buzău s-a dezvoltat accelerat, au recunoscut-o inclusiv adversarii mei. Credeți-mă, la fel se va întâmpla și în continuare. De-asta am venit la Primăria Buzău, pentru asta mă bat în fiecare zi, să dezvoltăm cât mai rapid Buzăul”.

Înregistrarea integrală a dezbaterii poate fi urmărită AICI (https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibuzau/videos/132750329012603/)

Mâine, va fi o a doua, când invitat va fi un arhitect urbanist spaniol, Leopoldo Arnaiz, prezentat ca având o contribuție majoră în crearea zoneo metropilitane a Madridului.

Citește și:

loading...

13 comentarii la „„Unirea cu Țintești nu face niciun rău, nimănui. Doar bine!”

 • Un spectacol nici măcar subtil , “dacă e”. Plătesc proștii la taxe ,până la al 13 lea neam. Nu voi vota în veci , așa aberații.

 • Tereacă, termină cu aberațiile! Cei care au pus întrebări sau care sunt împotriva unirii nu sunt toți membrii PNL. Și dacă nu era Matache prezentă, cei prezenți se comportau la fel. Așa că, nu îi mai ridica la slăvi pe cei care conduc Primăria municipiului Buzău.
  Eu nu sunt de acord cu unirea, dar nu simpatizez cu niciun partid. Mai sunt multe lucruri, foarte multe lucruri de făcut pentru buzoieni, după care, peste câțiva ani ne putem gândi la extindere.
  România are nevoie de reformă administrativă, astfel încât o Unitate Administrativ-Teritorială (UAT) să aibe minim 5.000 de locuitori. Județele ar trebui desființate. Să nu uităm că PSD s-a opus acestei reforme deoarece una este să ai vreo 80 de comune și alta este să ai vreo 30, doar în județul Buzău.
  De ce tov. Ciolacul nu vine cu un proiect de lege pentru reforma administrativă? Pentru că se pierd voturi și bani, iar asta este valabil pentru toate partidele.

 • Cand 90% din Buzau va fi la dunga, abia atunci voi vota asa ceva….
  Noi mai avem inca muuulllttteee trotuare (!) neasfaltate in oras, dar promitem ca vom implementa infrastructura de la zero, la cuca macaiii…:)
  Sesizati ridicolul ?

 • Cumva Toma a terminat de modernizat municipiul Buzău și nu mai are ce să facă? NU!
  Cumva municipiul Buzău arată impecabil? NU!
  Dar, în schimb Toma vrea să ne unim cu una dintre cele mai slab dezvoltate comune pentru ce? Pentru că au unii terenuri ale căror prețuri vor crește peste noapte? Cam atât.

 • Dezvoltare accelerată….
  Să nu confundăm produsul cu ambalajul!

 • Cum se va numi noua UAT ? Mun Buzau sau Comuna Tintesti ? Cind vor fi alegeri pentru noua entitate ?

 • Cu aberatia asta cu unirea, Toma fara sa vrea si-a pierdut mult electorat si oamenii normali il percep acum ca pe un interesat de afaceri cu terenuri…
  Eu am fost sustinator o vreme, l-am votat, dar m-a pierdut demult….

  Nu ataca prioritatile ci doar chestii secundare si fara sens.

  Oamenii vor strazi asfaltate, curatenie, parcari, nu Tintesti, arteziene si Lacul Morii…

 • Nu cred ca are personal interese ascunse, sincer, doar ca viseaza cai verzi pe pereti si nu urmeaza pas cu pas niste obiective clare.
  A inceput sa fie haotic, crezand ca procentajul obtinut la vot (REAL = 17% din total potential votanti) ii asigura “imunitate”.
  Au cazut oameni politici mari, de la greseli banale, d’apai el…

 • Se poate ca unele persoane sa fi luat imprumuturi foarte mari de la banci pentru achizitii de terenuri si acum sint strinse cu usa , terenurile nefiind profitabile pina acum

 • Mi-ar plăcea să cred că dl. Cătălin a cam pus punctul pe ” i ” ! Toți îmbătrânim și din păcate … nu frumos … Probabil că beția puterii dată de votanți – atâți câți au fost – îți distrage atenția de la realități . M-aș bucura ca dl. Toma să rămână cu prioritățile cotidiene ale municipiului și să lase viitorul … tineretului iubitor de buzoieni ! ( Precizez din nou că nu simpatizez cu niciun partid actual și că l-am votat pe dl. Toma, ca ” independent ” în PSD ) .

 • Răspuns pt. George Gavrilă. Cine e mai corect și mai cu coloană vertebrală ? Cei care au susținut și susțin mafia boșco-bârlistă sau cei care îl susțin pe Toma, primarul care a făcut în 4 ani ce nu a făcut predecesorul în 20 ? Nu va mai fi Toma primar ? Imediat va veni un boșco-bârlist și ne vom întoarce de unde am plecat (maxi taxi, 2 străzi asfaltate pe an, subvenție la gigacalorie, numiri doar pe pile, lene, incompetență etc). În ciuda jignirilor dvs., voi rămâne la fel, sunt convins că dreptatea și adevărul sunt de partea mea.

 • Răspuns pt. George Gavrilă. Eu cred că dvs. trăiți într-o lume paralelă. Orașul Buzău se modernizează în ritm accelerat. Vă recomand o plimbare pe cele 60 de străzi de pământ, asfaltate în ultimii ani. Și vorbiți cu oamenii de acolo. Dvs. nici măcar nu le știți. Eu am fost pe fiacere dintre ele. Și vă mai recomand ceva. Urmăriți acest film. Finalul e special pt. dvs. https://www.imdb.com/title/tt0230600/. Și încă ceva. Între noi nu e doar o diferență de percepție, e și una de educație.

 • Răspuns pentru George Gavrilă. Vă mulțumesc că ați pus, înțelept, punct agresivității dvs. În alte vremuri, nu atât de îndepărtate, cei care aveau ghinionul de a gândi altfel primeau o lovitură de leucă în cap sau erau arestați la 4 dimineața. Plecau dincolo, chiar dacă peste ani istoria le dădea lor dreptate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.