Unul din trei hasdeieni a luat o notă de 10 la BAC! 76% dintre absolvenți, medie peste 9.00!

În sfârșit, din nou un articol de bine despre „Hasdeu”, după aproape un an și jumătate în care liceul buzoian a ajuns în presă îndeosebi prin telenovela „elevul problemă – profa’ de desen”.

Chiar dacă are și trei „picați”, rezultatele Hasdeului de la Bacalaureatul 2020 sunt unele foarte bune.

Reporterului i-au atras atenția două aspecte:

A) 76% dintre absolvenți au avut la Bac medii de peste 9.00! Adică 230 din 302. Asta spune cel mai mult, în opnia reporterului despre calitatea elevilor și a actului educațional.

B) Unul din trei hasdeieni a obținut măcar o notă de 10 (la una din cele trei probe scrise).

Șase medii de 10

În mass-media și, poate, în general, printre oameni se face (mult) vorbire de mediile de 10. Și la acest capitol Hasdeul stă bine – la nivel național. Are 6 medii de 10, trei dintre ele venind ieri, după contestații.

Reporterul consideră mai puțin definitoriu/relevant acest aspect (al mediilor de 10), dar acceptă că e mai spectaculos (mai ales în ziua de azi când adesea contează mai mult poleiala decât substanța).

Despre rezultatele de la Bacalaureat, Hasdeul a emis azi un comunicat de presă. Merită parcurs întrucât conține mai multe informații decât cele scrise mai sus.

Comunicat-de-presa-bacalaureat-2020

Pentru cei care au parcurs comunicatul și au o nedumerire vizavi de cifra 14 (din pasajul „cele trei medii de 10 (zece) anunțate ieri se adaugă celor 14”) le spunem că se face referire la un top al liceelor din țară realizat de un senator de pe la Iași care ia în calcul (doar) mediile de 10 obținute la bacalaureat din ultimii șapte ani. Topul are dezavantajele că e făcut doar pentru ultimii șapte ani (de ce nu 10, 15, 20, etc. ?) și că, așa cum s-a mai scris mai sus, nu acest aspect e cel mai important în evaluarea unui liceu.

loading...

3 comentarii la „Unul din trei hasdeieni a luat o notă de 10 la BAC! 76% dintre absolvenți, medie peste 9.00!

  • Cum se numește fata din comunicat?? Stîngă Gorgiana sau …Georgiana

  • @Fgx , bine remarcat ! Cel care a scris redactat textul acestui comunicat fie e un agramat, fie se gândea la vreo ,,gorgeous”, he he… Banu, Ţepeluş….Care din voi , mă, l-aţi scris ? Că apare semnat ,,Conducerea Colegiului…”

  • Pe vremuri era o mândrie să ,,faci,, Hașdeu- ul. Acum, e doar ceva de bifat. Ceva obositor, ineficient si anost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.