Unul dintre păgubiți i-a fotografiat buletinul. Dar cu poza a rămas, n-a văzut niciun leu înapoi!

El este individul care a păcălit zeci de crescători de oi din județul Buzău (și nu numai).

S-au făcut două luni de când fermierii i-au dat mieii înainte de Paște, dar buzoienii n-au văzut niciun leu.

Site-ul buzoienii.ro a scris primul articol pe acest subiect pe 19 aprilie, când a preluat plângerea făcută de mai mulți ciobani din comuna Sărulești (click AICI).

Zilele trecute reporterul a fost contactat de alți păgubiți, de astă dată din sudul județului Buzău.

„Numele meu e Răzvan Aldea, sunt din Pogoanele. Acest individ a luat mieii mei, dar nu mi-a mai dat banii pe ei. E vorba de o sumă mare – 250 de milioane de lei vechi. Nașul meu, Stan Tudor, din Smeeni a fost păcălit și el cu 300 de milioane. Un alt băiat din Pogoanele, Stelian Fundulea, cu 180 de milioane. Și sunt mai mulți, dar nu le știu tuturor numele și sumele cu care au fost păgubiți. Tipul ăsta de 20 de ani, Șaban Regep, din Hârșova – Constanța a venit înainte de Paște  la noi în județ. S-a prezentat atunci drept cumpărător de bună credință, serios. Ne-a promis că în maximum 10 zile ne virează banii pe card. De atunci au trecut două luni și n-am primit niciun leu. Când îl suni îți spune cu nonșalanță că e chiar acum la bancă pentru a-ți trimite banii. Dar el nu întreabă cine e la telefon și câți bani are să-ți dea. Și dvs. dacă îl sunați, la fel o să zică”, ne-a declarat unul dintre păgubiți.

Legătura a fost făcută prin medicul veterinar din zonă, Costel Cărbunaru, păcălit la rându-i de constănțean.

Unul dintre buzoienii păgubiți, înainte de a-i da oile, i-a cerut cumpărătorului, ca să fie sigur de identitatea acestuia, să-i arate buletinul pentru a-i face poză.

Șaban Regep Genghis, cel mai probabil de etnie tătară, i-a dat buletinul. Dar buzoianul a rămas cu poza, căci bani n-a mai văzut în schimbul mieilor.

În avantajul constănțeanului a venit și noua prevedere conform căreia sumele mai mari de 50 de milioane de lei vechi nu mai pot fi plătite cash. În acest fel, crescătorii buzoieni n-au mai putut să ceară banii pe loc.

Cei de la Sărulești au făcut demult plângere la Poliție, iar cei de la Pogoanele și Smeeni la parchetul de pe lângă Judecătoria Pogoanele.

Dar, până acum, n-au primit nicio veste bună. Anumite informații vorbesc despre episoade similare petrecute și în alte județe precum Călărași și Alba.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți-a plăcut!

Citește și articolul: Au luat autocarul până la aeroport. Performanță pentru Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Unul dintre păgubiți i-a fotografiat buletinul. Dar cu poza a rămas, n-a văzut niciun leu înapoi!

  • Daca esti prost,si-ti mananca cainii din traista ,iti meriti tepele cu varf si indesat.!!Sincer sa fiu, personal pe tepari nu i-as baga la puscarie ,ci i-as premia !!RRRomanikka e locuita de prea multi prosti !!

    Răspunde
  • Nu știu cum se face ,dar în materie de țepe ,românii sunt campioni .Cred că doar americanii ne pot bate ,însă la ei e vorba de petrol ,dolari ,de lucruri serioase ,nu de oi și miei de 50 000 de lei .

    Răspunde
  • Un vechi proverb spune: calicia,strica omenia!.Sunt aproape sigur ca excrocul asta nemernic i-a atras in capcana pe cei care i-au vandut mieii,oferindu-le „un pret mai bun”.Ciobanii nu au decat „sa puna mana de la mana”,sa plateasca un „baiat bun” care sa il faca pe nemernic „mielusel” si sa ii „tabaceasca” bine de tot pielea,eventual sa faca din el „carne frageda de mielusel” pe le o groapa de gunoi.Excrocul asta este si el doar o „cacareaza” de „afacerist” ,ca multi altii de altfel.Ii sfatuiesc pe pagubiti sa lase plangerile pe la Politie si Parchete,sa il caute si sa il puna sa dea socoteala dupa o „discutie ciobaneasca”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.