UPDATE. Cum vor circula de la 1 mai elevii din Buzău, dar și de la țară cu autobuzele Trans-Bus

Primăria Buzău a clarificat câteva aspecte reclamate în ultimele zile de elevii (mai degrabă de părinții lor) care folosesc autobuzele Trans-Bus pentru transportul către și dinspre școală.

Pe site-ul municipalității, a fost publicat un proiect de hotărâre de Consiliu Local cu tarifele abonamentelor pentru elevi care ar urma să intre în vigoare de la 1 mai.

„Vreau să precizez că elevii cu domiciliul în municipiul Buzău vor putea circula gratuit, pe toate liniile, cu autobuzele Trans-Bus până pe 15 iunie – la finalul actualului an școlar. Apoi, se va trece pe noua grilă, în care elevii pot alege între un abonament gratuit pe o singură linie sau un abonament de 26 de lei/lună pentru toate liniile” – Garofița Iordache, șef Serviciu Transporturi Primăria Buzău.

Cele două opțiuni (gratuitate pe un traseu ori 26 lei/lună pentru toate traseele) sunt subvenționate de Primăria Buzău.

În mod normal abonamentele ar costa 40 de lei/lună pentru un traseu respectiv 80 de lei/lună pentru toate traseele.

Aceste tarife sunt valabile de la 1 mai pentru elevii care învață în municipiul Buzău, dar care au domiciliu în afara orașului (de exemplu un elev din Vernești care învață la Liceul Economic).

O categorie aparte o constituie elevii din comunele Mărăcineni, Săpoca și V. Pașii care învață la unitățile de învățământ din municipiul Buzău.

Și aceștia au posibilitatea de a-și achiziționa abonamente după cum urmează:

35 de lei/ lună pe traseul 2 pentru cei din Mărăcineni (70 de lei toate traseele)

40 de lei/lună pe traseul 2 pentru cei din Săpoca (75 de lei toate traseele)

40 de lei/ lună pe traseul 11 pentru cei din Vadu Pașii

45 de lei/lună pe traseul 11 pentru cei din Scurtești și Stăncești (80 de lei toate traseele)

Citește și articolul: „De ce între două stații din Buzău biletul e 2 lei, iar între două stații din Mărăcineni e 2,5 lei ?”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „UPDATE. Cum vor circula de la 1 mai elevii din Buzău, dar și de la țară cu autobuzele Trans-Bus

  • La elevii din provincie nu se gandeste nimeni.Circula cu autobuze care ar fi trebuit scoase din circulatie.Ii ploua,iar in zile geroase merg inghetati la scoala,iar pretul unui bilet ajunge la 180 lei pe luna.Cand se strica in trafic soferul pune elevii sa il impinga nu mai spun ca il umple cu calatori si merg in picioare inghesuiti 30 de km.Nimeni nu ne asculta,desi am facut petitii la Primariile locale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.