Ups! Florescu e singurul candidat din Buzău care nu și-a dat bannerele jos – așa cum cere legea

Bannerele sunt interzise în campania electorală – care a început oficial azi.

Grijulii, toți candidații de la Buzău și le-au dat jos ieri de pe stâlpi.

Mai puțin C-tin Florescu, candidatul PMP la Primăria Buzău.

Azi, ora 14.00 – banner cu Florescu pe Bd. Unirii

Culmea, singurele bannere rămase în oraș aparțin tocmai candidatului care declamă că luptă ca nimeni altul pentru respectarea la virgulă a legii.

Florescu, un lup în blană de oaie. Declară că e împotriva penalilor, dar s-a înscris în partidul controlat de grupările penale Mocanu și Boșcodeală. Penali dovediți prin sentințe definitive date de judecători, nu așa pe vorbe.

UPDATE 1

PMP susține că e voie cu bannere până luni. „Precampania s-a încheiat la miezul nopții. Bannerele nu pot fi ridicate imediat. Trebuie lăsat un timp. De la Biroul Electoral am primit un document, pe care vă rugăm să-l publicați, prin care ni se solicită înlăturarea lor până pe 31 august, adică până luni”.

UPDATE 2

Celelate partide susțin că notificarea primită de la Biroul Electoral de Circumscripție nu are valoare juridică. „Legea e lege. Nu poate fi orașul Buzău mai cu moț. Ce susține PMP e o vrăjeală. Cum le-au dat jos toți, așa puteau și trebuiau să facă și ei. În mod normal Poliția ar trebui să le dea amendă!”.

Au existat și opinii negative la adresa judecătorului Nelu Năstăsoiu pentru că „a semnat așa ceva!”

Ce zice legea

(2) În campania electorală pot fi utilizate numai următoarele tipuri de materiale de propagandă electorală:

a) afișe electorale cu dimensiunile de cel mult 500 mm o latură și 350 mm cealaltă latură; afișele electorale prin care se convoacă o reuniune electorală vor avea 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură și vor fi amplasate în locurile speciale pentru afișaj (art. 36, Legea 334 din 17 iulie 2006 republicată)

Deci, nu se pomenește nimic de bannere. Acestea ar fi trebuit îndepărtate înainte de începerea campaniei.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Ups! Florescu e singurul candidat din Buzău care nu și-a dat bannerele jos – așa cum cere legea

  • M-am amuzat copios citind articolul…

    Exista un film regizat de Sergiu Nicolaescu, Triunghiul Mortii se numeste, in care a fost inserat, sub forma unui dialog, un fragment din jurnalul lui Octavian Goga din 1917 si care spun asa:

    „Traim, domnule, intr-o lume fara onoare si fara limite morale. Cum as putea fi fericit? Poate dumneavoastra, oamenii politici, s-o duceti altfel. Vorbiti de clasa noastra politica, ei bine, ea confirma ca am ajuns o tara plina de secaturi. O tara minora, cazuta rusinos la examenul de capacitate in fata europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari! Hotii, improvizati astazi in moralisti. Ministrii ce s-au vandut o viata-ntreaga. Parlamentari contrabandisti. Boala o avem in suflet, exista o epidemie infricosatoare de meningita morala, iar tara trebuia sa ajunga aici tarata pe marginea prapastiei de unii conducatori care sunt hoti la drumul mare.”

    Sunt toti la fel, inclusiv cei pe care ii promovezi dumneata, asta e adevarul si ceea ce este cu adevarat trist, este faptul ca inca e la fel de adevarat dupa 100 de ani.

  • Nu are nici o sansa in aceste alegeri!Cine mai e atat de prost sa mai creada in pungasii penali din „justitie”?Florescule,du-te in Crang la sah si table/Daca gasesti pe cineva sa te suporte si daca „sporturile” astea nu sunt prea grele pentru neuronii tai!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.