Ups! În 2002, Boșcodeală și ai lui au vrut să radă pădurea din stânga spitalului. A existat și o hotărâre de Consiliu Local! Iată documentele!

Informația a fost furnizată, în premieră, ieri, de liderul USR Buzău, Sebastian Silvestru.

Într-o conferință de presă acesta a remis celor trei ziariști prezenți inclusiv documente ale tranzacției.

Pădurea din stânga spitalului

Mai exact, este vorba de înscrisurile unei hotărâri CLM Buzău, aprobate în septembrie 2002, prin care urma ca bucata de pădure dintre Spitalul Județean și Casa Pădurarului (sediul Direcției Silvice) să fie rasă pentru a se construi „un mall”, după cum a precizat Sebastian Silvestru.

Și mai exact, Primăria și Direcția Silvică urmau să facă un schimb de terenuri.

Era vizat inelul din stânga de lângă pasarela Nehoiu

Primăria Buzău dădea bucata de pădure (2.29 ha – inelul din stânga) aflată lângă Pasarela Nehoiu (sub și lângă podul spre Ploiești) și primea în schimb aceeași suprafață în stânga Spitalului Județean.

În locul pădurii, un grup de firme urma să facă investiții, se arată în expunerea de motive.

Proiectul de hotărâre a Consiliului Local Buzău a fost aprobat cu 17 voturi pentru și 6 împotrivă.

„Având în vedere solicitările unor persoane juridice privind realizarea de investiţii pe terenul cu destinaţie forestieră situat în pădurea Crîng, în perimetrul delimitat de Spitalul Judeţean Buzău, clădirea Direcţiei Silvice Buzău şi strada Stadionului, teren aflat în proprietatea statului şi în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor şi având acordul de principiu al Direcţiei Silvice Buzău, este necesar efectuarea unui schimb de terenuri cu destinaţie forestieră între Consiliul Local al Municipiului Buzău şi Regia Naţională a Pădurilor, prin Direcţia Silvică Buzău” – enunț proiect hotărâre CLM, 26.09.2002

La finalul acestui articol sunt prezentate înscrisurile hotărârii de Consiliu Local. De precizat și că, din motive nedocumentate încă, schimbul respectiv nu s-a mai realizat în ciuda hotărârii CLM. Cu toate acestea, noua dezvăluire dă apă la moară, celor care se împotrivesc trecerii Pădurii Crâng din proprietatea statului în cea a Primăriei Buzău, și în special organizației USR Buzău care s-a implicat în această ecuație.

De partea cealaltă, primarul C-tin Toma și grupul de parlamentari PSD care îl susțin, dau asigurări că că din Crâng nu se va tăia niciun copac și că inițiativa vizează o mai bună administrare a pădurii, dar și încadrarea municipiului Buzău în normele europene care prevăd o cotă de 26 pătrați de spațiu verde/locuitor.

HCLM septembrie 2012

loading...

2 comentarii la „Ups! În 2002, Boșcodeală și ai lui au vrut să radă pădurea din stânga spitalului. A existat și o hotărâre de Consiliu Local! Iată documentele!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.