Ura! Încep lucrările de refacere a unei clădiri importante din Buzău

Veste bună dată azi buzoienilor de Emanoil Neagu.

Șeful CJ Buzău a anunțat începerea lucrărilor de refacere a clădirii fostului „Spital Brătianu” de pe Bd. Bălcescu.

Spitalul a fost închis în anul 2000, după ce ultimele două secții, Oftalmologie și ORL s-au mutat la spitalul din Micro XIV.

„Joi voi da ordinul de începere a lucrărilor. Contractul l-am semnat anul trecut, dar șapte luni a durat proiectarea. Acum, joi 7 februarie, vor începe efectiv lucrările. Știu că sunt buzoieni care și-ar fi dorit ca acolo să fi rămas un spital sau măcar o unitate medicală. Din păcate, Uniunea Europeană nu acordă finanțări pentru așa ceva. Înființarea unui centru cultural era singura variantă prin care clădirea se putea reabilita cu fonduri europene”, a precizat Neagu.

Investiția va fi de aproximativ 2,8 milioane de euro – fonduri europene.

Lucrarea va fi executată de firma Hidrosalt B92 București, care a oferit un preț mai mic decât Concas Buzău.

„Va fi una dintre cele mai frumoase zone din Buzău! Nu vorbim doar de recondiționarea clădirii în sine, ci și de spațiul verde din față și din spate. Vom amenaja acolo o grădină publică. Se vor ține spectacole, concerte, expoziții, diverse manifestări cultural-artistice. Să nu uit, în grădină vom sădi magnolii pentru că așa e recunoscută zona din preajma blocului Magnolia”, a anunțat șeful CJ Buzău.

Manager de proiect este Liviu Ciolan, directorul economic al CJ Buzău oferindu-se voluntar pentru a supraveghea desfășurarea lucrării.

Termenul de execuție este de 24 de luni, dar se speră că Hidrosalt B92 va termina mai devreme – în zece luni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Neglijență a părinților ? Iată explicațiile medicilor. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

4 comentarii la „Ura! Încep lucrările de refacere a unei clădiri importante din Buzău

  • Va intreb : vreo carciuma ceva aveti in vedere. Sper ca NU.

  • Sa speram ca va fi gata in 36 luni. Va la noi in general planurile si termenele nu se respecta

  • Se vede ca patronul Hidrosalt B92 e prieten cu conducerea locala, a devenit abonat la contractele pe bani publici, cum e vorba de un contract pe bani publici numai la Hidrosalt B92 se duce.

  • Domnule Președinte Petre Emanoil Neagu, când vă va înceta mandatul de la conducerea Consiliului Județean – cred că vă va urmări multă vreme neîmplinirea dorinței multor, multor buzoieni de a avea în clădirea ISTORICA a Brătienilor un SPITAL MUNICIPAL … Stiu că muuuulți ani, muuuuulți ochi pofticioși au fost ațintiți asupra acestei clădiri aducătoare de potențiale cîștiguri personale și cred că nu s-a făcut nimic în sensul recuperării în scopuri medicale… Spațiile ” culturale ” au apărut ca ciupercile după ploaie – un lucru care nu-i rău deloc – însă beneficiul pentru populația orașului e cam … disproporționat… N-am să încetez a spera că, într-o bună zi, peste ani, nepoții și strănepoții noștri vor putea să se trateze în onorabilul edificiu de pe cel mai frumos bulevard al Buzăului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.