Concluzie: Urbis pune dalele mai bine ca Strabag-ul!
Nu joacă, nu-s una mai sus, alta mai jos.


Sunt alei, la blocurile dintre Unirii și Spiru Haret, la care lucrează muncitorii de la Urbis.
Concluzia, pe care o poate pune și un nespecialist, e că Urbis pune pavele mai bine decât Strabag.
Iar o doamnă de la parterul unui bloc de aici a zis că „astea-s și mai frumoase, în culori mai optimiste, decât cele gri de pe Unirii”

Referitor la dalele de pe Unirii, muncitorul de la Urbis, care spune că pune pavele de 15 ani, a zis că în opinia lui cele puse prost trebuie date jos, refăcut patul de nisip și puse din nou.
Mai mult, acesta susține că soluția aleasă de proiectant/Strabag pe Unirii, cu placă de beton dedesubt nu i se pare prea fericită, întrucât există riscul ca într-o iarnă după o ploaie urmată de îngheț să ne trezim cu unele dale împinse în sus („umflate”).
Citește și:

Cam amator muncitorul.
Pavelele se pun doar pe „placa de beton” asta daca vrei sa ai o lucrare buna si durabila.
Luand in considerare declaratia lui, sa inteleg ca pavelele alea puse sunt puse direct pe pamant?
Sa vezi ce o sa se umfle astea, unele se duc in jos, altele in sus, dupa cum decide natura sa miste pamantul de sub. O sa ajunga ca alea puse acum mai bine de 20 de ani pe Marghiloman si care la scurt timp dupa ce le-au pus au facut valuri. Pana si alea puse pe Eroilor au facut valuri si n-au 4 ani de cand sunt puse.
Sa se roage sa nu treaca vreo cartita pe sub ele…
Este nefericita rau combinatia de pe Unirii. Dale albe si gri in zone cu blocuri monocrome, peisaj trist. Macar pista de biciclete sa fie cu bitum rosu. Apoi, au asperitati care o sa retina mizeria. Trebuiau folosite din granit sau, in fine…
Cine cunoaște, mai și știe !
Proștii de nemți, tătuci intr-ale pavajului, cam toate trotuarele lor fiind pavate, sub pavaj aștern un strat de 20 – 50cm de fundament, în funcție de sol, tasat in mai multe faze cu placa vibranta de 250 – 500kg, fara talpa de cauciuc, și peste asta pun pavajul, iar la câteva borduri, 2 – 3, lasă o fanta de ~1 – 2cm pentru drenarea apei care s-ar acumula in substratul pavajului, pentru a preîntâmpina fenomenul expus de meșterul de mai sus.
Tot prin Nemția, stratul suport al pavajului e tras cu dreptarul care se sprijină cu niste suporți reglabili direct pe bordurile de pe margine, apoi nu mai calca nici pițigoiul peste acel suport, nu-i tras „la ochi” cu un dreptar de 1m, cum vedeam prin Unirii Nord, iar până la pavare era jucat în picioare de propriii ctitori, rezultând din naștere suprafețe vădit neuniforme și cu niveluri de compactare diferite.
Când la noi oricine-i expert in orice, iar atribuirea lucrărilor se face știm cu toții cum, rezultă nenorociri ca prin Unirii Nord.
PS: pavarea e realizata cu terțe firme, subcontractante, nu de către Strabag, in caz că există altă părere, cel puțin așa s-a făcut în Unirii Nord…