Urmează. 300 mil. € investiție + 250 de locuri de muncă!

Veste excelentă pentru orașul Buzău și împrejurimi.

După japonezii de la Yazaki (500 de locuri de muncă), italienii de la Beltrame pregătesc o investiție la Buzău de 300 mil.€ și 250 de locuri de muncă.

Azi, la Buzău, a ajuns Enrico Deganello, directorul Combinatului Siderurgic de la Călărași – combinat deținut de italienii de la Beltrame.

Pentru a pregăti investiția la Buzău reprezentantul investitorului s-a întâlnit cu prefectul Silviu Iordache, primarul C-tin Toma și fostul director de la Ductil ing. Vasile Moraru.

AFV Beltrame Group cu sediul în Italia intenționează să investească 300 de milioane de euro pentru a construi la Buzău o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton şi sârmă laminată. Investiția va conduce la crearea la Buzău a cca 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum și la aproape 1000 de locuri de muncă indirecte dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie şi circa 150 în faza de producţie.

Grupul Beltrame deţine în România combinatul siderurgic din Călărași, specializat în producţia de bare de oţel laminate la cald şi oţeluri speciale, cu utilizări în diverse industrii, de la petrol şi gaze, auto, echipamente mecanice mari şi hidraulice, la maşini şi echipamente agricole.

Potrivit reprezentanților grupului italian, acesta va fi primul proiect greenfield din ultimele decenii în producţia de oţel şi va stabili un nou standard pentru industria siderurgică privind reducerea emisiilor poluante. Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor care va fi alimentat cu energie electrică din surse regenerabile, prin construirea unui parc fotovoltaic, cu o capacitate de 100 MW. În contextul tehnologic, fabrica eco-inteligentă va avea cel mai scăzut nivel al emisiilor generate de o unitate de producţie a oţelului la nivel mondial, atât în ceea ce priveşte gazele cu efect de seră, cât şi pulberile în suspensie (praf). De asemenea, consumul de apă va fi unul minim, prin tratare şi recirculare, asigurând cel mai înalt nivel de economie circulară.

„Încercăm să readucem la viață în Buzău o industrie în care România a avut tradiție. Totodată este un proiect care are o componentă de mediu foarte importantă, prin reciclarea a 99% din ceea ce se produce acolo. De asemenea, investiția include construcția unui parc fotovoltaic de 100 MW care va asigura energia electrică necesară funcționării independente a capacității de producție”, precizează prefectul Județului Buzău, Silviu Iordache.

Combinatul va avea o capacitate de producţie de aproximativ 600.000 tone/an de oţel – beton şi sârmă laminată.

Pentru economie, producţia internă de oţel-beton şi sârmă poate deveni un pilon de susţinere, deoarece elimină necesitatea exportului de fier vechi şi a importului produselor finite.

În sectorul construcţiilor, consumul intern de oţel-beton ṣi sârmă este de circa 1,4 – 1,5 milioane tone pe an. În prezent, România importă aproape în totalitate cantitatea de oţel-beton necesară, în special din Turcia, iar investiția italiană ar putea schimba această stare de fapt.

Înfiinţat în 1896, AFV Beltrame Group este în prezent unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa. Grupul deţine 6 fabrici în Italia, Franţa, Elveţia şi România, cu un total de peste 2.000 de angajaţi, peste 2 milioane de tone vândute anual şi activităţi comerciale în peste 40 de ţări.

loading...

3 comentarii la „Urmează. 300 mil. € investiție + 250 de locuri de muncă!

  • Salarii de 1.000 Eur ptr muncitori (oricum la 1/3 din salariile vestice – deci bine pentru toti pana la urma) si impozite platite in Romania. Punct.
    Daca e asa, succes !

    Daca nu, lasati vrajeala ca investiti in Buzau. Ati auzit ca aici sunt indieni papuasi care muncesc pe 250 Eur ca la Yazaki ?!
    Ghinion, nu prea mai sunt….

  • Sunt destui, Cătălin prietene, că foamea-i mare aici la curbura Carpaţilor!

  • Ati distrus Ductilul romanesc ptr a lua șpăgi de la străini ca să ne sclavagească, va bateți cu pumnul în piept ca investiți dar nu o faceți dumneavoastră ci ei…iar primăria nu este în stare a facă un trotuar de la cartier orizont pana in micro 3 de peste 1 luna e zile, l.au curățat de asfalt bun și l.au lăsat asa în bătaie de joc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.