Urs filmat aseară pe drumul principal din comună

Imaginile au fost filmate aseară de un participant la trafic pe DJ 203 K la Beceni.

Un urs a ajuns pe drumul principal din comună și alerga înaintea mașinilor:

Conform martorilor, prezența ursului între Valea Părului și Beceni a fost semnalată puțin după ora 22.00.

Un alt urs, cam la aceeași oră a fost semnalat la Merei, la Valea Puțului. Acolo s-a emis RO-ALERT:

Prezența urșilor a fost anunțată aseară la 112 și la Pâtârlagele și Berca

Din cauza înmulțirii necontrolate și a relocărilor către jud. Buzău, urșii tind să devină o prezență comună, asemenea câinilor maidanezi.

România a ajuns o crescătorie (peste jumătate din toți urșii din Europa), cu efecte nedorite asupra turismului și creșterii animalelor în gospodării ori ferme.

În schimb, în țări precum Germania, Franța, Austria, Elveția etc. urșii au fost „extrași” până la ultimul. Industria turismului de acolo, sunt miliarde de euro la mijloc, nu-și permite să aibă pierderi din pricina animalelor sălbatice.

Citește și:

loading...

16 comentarii la „Urs filmat aseară pe drumul principal din comună

  • E fix ca la Dracula Park care ar fi adus prejudicii financiare Disneyland Paris. Și astăzi dacă întrebi americanii ce ar dori să viziteze în Europa, invariabil răspunsul o să fie Castelul lui Dracula. Atunci au activat onegheurile de mediu că dispare o gânganie care este indispensabilă pe planetă. Evident că onegheurile au fost finanțate gras.
    Pentru împiedicarea turismului au găsit o metodă și mai ieftină, popularea zonelor cu potențial turistic cu urși. Și uite-așa nici măcar la un grătar la iarbă verde nu mai are curaj turistul să iasă!

    Răspunde
  • Luni seara era un urs pe strada principala in Patarlagele, Ulterior am primit si mesaj Roalert.

    Răspunde
    • Ce ,,distractiv” este să fugărești un urs. Poți să oprești mașina să îl lași să treacă. Este și el, tot o creație a lui Dumnezeu. Tu ca om cum te-ai simți, dacă te-ar fugări un urs, cu mașina?

      Răspunde
      • Nu l-a fugărit nimeni. NUmai că acum sunt mașini una după alta. Chiar dacă oprea unul, era alte cinci în spate.

        Răspunde
  • Probabil că abia ce ieșise din cămară

    Răspunde
  • Ursu, uăi !

    Io zic că va fi stimulată cumpărarea de echipament sportiv, gen „adidași” de alergare, pe de o parte, iar pe de altă parte cred că Buzăul va da viitorii campioni mondiali la alergare … 😉

    Răspunde
    • Pe când drept de vot pentru.. ursi? Sunt mai ,,protejati” decat oamenii! Cei din afara, nu-i vor, dar vin sa-i vaneze in padurile noastre!

      Răspunde
      • Dacă vouă sau celui care a scris articolul vă dărâmă sau vă arde cineva casa unde mai locuiți unde mai mâncați. În cazul urșilor sau tăiat și se taie in ritm alert pădurile,nu mai vorbim de inteligenți numiți politic care ar trebui sa monitorizeze populațiile de urși ori alte animale. Este o vorbă semeni vânt culegi furtnâ.

        Răspunde
        • @nea Gigi, una e tăierea pădurilor și alta înmulțirea fără precedent a urșilor, tocmai pentru că nu există nici o corelare între Nr total de exemplare (care nici măcar nu au fost inventariate) , teritoriul alocat unui exemplar și vânarea excesului, musai de făcut, pentru că ursul nu are niciun alt animal deasupra lui pe lanțul trofic.
          Singura măsură luată de autoritățile imbecile este realocarea de exemplare, culmea, fix în zone unde ursul n-am existat vreodată. În aceste zone, nu se mai face agricultură, pentru că montarea și întreținerea unor garduri electrice devine costisitoare. Astfel, terenurile, cândva lucrate cu migală, se transformă, unul-câte-unul, în pârloage pe care nu le va mai desțeleni cineva vreodată. Habitatul sălbăticiunilor este pregătit minuțios de harnicii administratori ai țării! În curând în Românica singura activitate va fi cea de safari! Eliminăm oamenii (mai puține cheltuieli din partea statului cu învățământ, cu sănătate, cu asigurări sociale, cu pensii) și ecologizăm planeta, uitând că Dumnezeu a creat totul PENTRU OM! și Îi luăm lui Dumnezeu dreptul de decizie asupra întregii sale creații.

          Răspunde
  • Politicienilor, nu faceti nimic, asa-i? Ok, multi o sa votam AUR, macar sa ne batem joc de voi cum va bateti si voi joc de noi mereu. Sa va alerge Sosoaicele prin Parlament cum ne alearga pe noi ursii pe strazi. Vreti sa ne exterminati, ce incercati sa faceti, criminalilor?

    Răspunde
  • O știre de tot Kakatul, cauza principală tăierea pădurilor care după cum observam nimeni nu dă socoteală, iar acum sa vii și să găsești aceste lighioni principalele vinovate, este chiar culmea penibilului

    Răspunde
    • Aberezi, padurile sunt in cea mai parte bine-merci, ba chiar in unele prin care inainte se intra, acum nu se mai intra din cauza ursilor. Orice specie se inmulteste necontrolat daca nu are predatori naturali si nici oamenii nu intervin. Asta pe langa ursii adusi intentionat de administratie din alte judete. Acum cateva sute de ani era la fel, venea ursul in sat sa se bata cu tine. Nu erau paduri nici atunci?

      Răspunde
  • La fiecare articol despre urși trebuie să apară cate un habarnist care să atragă atenția ca din cauza tăierii copacilor au ajuns ursii până la proximitatea municipiului Buzău, la propriu.

    Mai habarniștilor, acolo unde s-a tăiat un copac, nu s-a turnat asfalt ca sa fie nevoit ursul să-și bage picioarele în ea de zona, să-și facă bocceluța și să ia calea pribegiei până pe străzile principale ale celor mai mari localități din județ ci au crescut alți copaci, de-a lungul timpului, de fapt, astea sunt comentarii de pensionar de la etajul 4 din mijlocul orasului, că ăștia mai dinamici, care mai și circula prin județ, au observat că odada cu îmbătrânirea populației din zonele rurale, tendința este sa nu se mai exploateze agricol mai nimic din ce se exploata odată, adică de „sălbăticire” a tuturor fostelor zone agricole de prin zonele de deal, de aceea ursii au început să „coboare” altitudinal. Cunosc comune din acest județ unde în urma cu 15 ani nu exista metru patrat nemuncit, iar acum, nu mai exista metru patrat muncit.

    In aceste condiții, ursul nemaiavand absolut nici un fel de obstacol, nu are decât să se deplaseze fix pana unde vrea mușchiu’ lui.

    Nu în ultimul rând, in județul Buzau s-au făcut în ultimii 10 ani relocari masive de urși, in unele cazuri exclusiv din motive de „imagine”, in sensul ca rămăsese acea comuna singura din zona care nu avea urși pe fondul sau cinegetic, iar asta dădea urat, mai ales că primarul e vânător din tata-n fiu.

    Totodată, beneficiind de legea aia europeană tâmpită, de la care autoritățile noastre ar trebui să ceară derogare întrucât la noi nu se justifică, ursii nu mai au nici dușmani artificiali, nu doar naturali.

    Răspunde
  • S-au tăiat pădurile, s-au împuținat arealurile de hrănire ale urșilor,asa ca vin în localități.Atunci cum dracu s-au înmulțit asa de mult în lipsa pădurilor?le dau Viagra pădurarii?Sunt atât de mulți tocmai datorita abundentei de hrana,altfel nu se inmulteau atât de mult.

    Răspunde
    • Nu e chiar aşa. Când pădurea se taie pe ras, urşii prosperă, pentru că acolo o să crească zmeură, mure, afine şamd.
      Nu-mi vine să cred că unii trăiesc cu impresia că ursul mănâncă lemne.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.