emanoil neagu
toma 1 decembrie - Copy
avramescu PNL - Copy

Ursului dedulcit la carne i se dau grăunțe! 😯

Aseară, ursul periculos de la Bisoca a dat iama în curtea altui gospodar din satul Lopătăreasa (zona Cotina) – vezi foto mai jos.

Localnicii sunt îngrijorați: „Ursul ăsta e deprins cu oamenii, nu-i e frică deloc, s-a făcut stăpân aici. Probabil că a fost adus la noi de prin altă zonă a țării”

În replică, cei de la Asociația Vânătorilor au împrăștiat prin mai multe zone din Bisoca grăunțe de porumb😂.

Șeful Asociației Vânătorilor din Buzău a admis că încercarea de hrănire cu grăunțe de porumb are efect ce converge spre zero la un urs dedulcit la carne, dar a precizat că e singura măsură legală pe care o poate lua momentan.

„Da, aveți dreptate, așa se spune – un urs nărăvit la carne. În această perioadă, după ieșirea din hibernare, caută să consume cât mai multă carne. Sunt înfometați, vor să se întremeze rapid după iarnă, de aceea și aceste atacuri dese. Admit că un urs nărăvit la carne nu se va mulțumi cu grăunțele oferite de noi. Dar, legal, nu putem face mai mult. E total interzis să-i oferim noi carne”, a spus Dragoș Ștefănescu, director AJVPS Buzău.

Șeful Asociației Vânătorilor sportivi din Buzău a anunțat că a depus la minister documentația prin care solicită aprobarea recoltării ursului de la Bisoca. „Imediat ce primim documentul, vom proceda la suprimarea lui”, a anunțat Ștefănescu.

Caz rar, ursul de la Bisoca a mâncat și un cățel. Pentru detalii, CLICK pe știrea de mai jos.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.