Utilaje noi + platformă. Investiție cu fonduri europene de 6,5 mld. de lei

Buldoexcavator, tractor, două remorci, o cisternă, un tocător de vegetale și alte utilaje mai mici au ajuns zilele trecute la Mărăcineni.

„Toate aceste utilaje, pe care le vedeți aici, au venit la pachet cu investiția pentru înființaerea la Mărăcineni a unei platforme de gunoi de grajd. E o investiție de 6,5 miliarde de lei vechi, fonduri europene, atrasă de Primăria Mărăcineni. Urmează, zilele viitoare să-i facem inaugurarea”, a anunțat Dumitru Constantin, administrator public la Primăria Mărăcineni.

Platforma a fost realizată la câțiva kilometri în afara zonei locuibile, cu acces facil dinspre strada Dispensarului (drumul a fost pietruit de primărie).

După inaugurare, fermierii din comună vor fi nevoiți să transporte aici gunoiul de grajd pentru a mai putea beneficia de subvenții de la APIA.

Gunoiul de grajd va fi uscat pe plaformă, transformat în compost, după care va fi vândut ca îngrășământ.

Noima acestei platforme e protejarea mediului, îndeosebi a pânzei freatice de compușii toxici ai gunoiului de grajd, depozitat acum în mod vagabond de fermierii mici și mari.

Bazin de colectare a materiilor lichide

Vezi mai jos o galerie foto cu noile achiziții ale Primăriei Mărăcineni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Utilaje noi + platformă. Investiție cu fonduri europene de 6,5 mld. de lei

  • Mă poate lămuri cineva cu ce se ocupă primarul comunei și cu ce se ocupă administratorul public al comunei? Toate comunele au și primar și administrator?

  • Bravo ţie, Titele… Eşti cel mai tare administrator de comună !

  • “Platforma a fost realizată la câțiva kilometri în afara zonei locuibile, cu aspect facil dinspre strada Dispensarului (drumul a fost pietruit de primărie).”…
    Aspect facil, sau acces facil?…

  • Va multumesc. Am corectat. NU stiu de ce, uneori imi mai apar cuvinte aiurea. O fi vreun auto-corector ceva…

  • Si chelului ,tichia de margaritar ii lipsea in vremurile astea.Pentru urmatoarea repriza de pandemie ,din noe.-decembrie avem si alceva in meniul pe bani euro.

  • In Mărăcineni , Sapoca, Cernătești nu mai vezi o vaca sau un cal, de unde gunoi de grajd??? Utilajele sunt bune dar nu știu dacă se pot folosi și în alte scopuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.