„Va avea munte, câmpie și deltă”. Cinci milioane € investiție
Noul parc se va desfășura practic în continuarea Parcului Tineretului – pe terenul viran înspre digul râului Buzău.
„Va avea practic munte, deltă și câmpie. „Muntele” se va amenaja pe acea supraînălțare apărută în dreptul fostei gropi de gunoi a orașului. „Delta” înseamnă zona mlăștinoasă, unde se vor amenaja mici lacuri. Câmpia e restul terenului, unde vom implementa conceptul de permacultură. Vor fi și locuri de joacă, alei, spații de activități, evenimente, un mic amfiteatru pentru spectacole. Noul parc se va întinde pe aproximativ 45 de hectare și se va realiza printr-o investiție de 5 milioane de euro cu fonduri europene”, a anunțat azi Oana Voicu, trimisa firmei de proiectare în ședința Consiliului Local Buzău.
Consilierii au vizionat câteva machete pe ecran după care – mai ales că e vorba de fonduri europene – au votat în unanimitate.
Toma a anunțat că documentația va fi depusă în luna februarie și că, în total, Primăria Buzău va accesa proiecte de 70 milioane €.
PERDELE FORESTIERE
Primarul a anunțat de asemenea că va atrage fonduri guvernamentale pentru înființarea a două perdele forestiere de o parte și de alta a râului Buzău (între podul de la Mărăcineni și cel de la V. Pașii – colaborare cu primăriile Mărăcineni și V. Pașii) cu intenția de a proteja orașul Buzău de vântul care iarna aduce frig (crivățul), iar vara praf și uscăciune.
Lucrările efective la noul parc ar urma să înceapă în 2020. În perspectivă, primarul Toma visează și la amenajarea unei faleze – atunci când guvernul va aloca bani pentru Centura de Est.
Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!
Citește și: Toma: „Ne amenință fie că închid, fie că ne pun să plătim 1,3 milioane de euro”CLICK AICI
Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.
Cu cinci milioane de euro se puteau face multe alele mai utile decat un parc in prelungirea altui parc. bani sifonati tipic PSD.
Ăsta va fi mai frumos. Și e păcat să nu iei banii când îți sunt oferiți.
Parcuri prelungite, faleză și panseluțe plantate iarna; e tot ce ne lipsește!!! In spitale mișună gândacii, străzi pline de gropi , mizerie peste tot etc etc!!! Atrageți fonduri europene pentru lucruri prioritare!
Domnule Iorgovan, personal nu l-am votat pe actualul primar și cu unele din acțiunile sale nu sunt de acord ! In schimb, vreau să vă spun că în plimbările mele velo mi-am imaginat și eu un proiect de agrement și ecologie în zona amintită plus perdele de copaci protectoare… Dacă e vorba și de bani europeni – n-ar fi de refuzat ! Pe de altă parte, fie vorba-ntre noi, mizeria de pe străzi, clădirile nevopsite și neîntreținute, gândacii din spitale, haosul din circulația urbană – toate astea ni se datorează mai ales nouă, buzoienilor, care ne-am pierdut simțul civic din timpul comunismului crezând că democrația înseamnă tupeu, incultură, vulgaritate, lipsă de bun simț și alte cele …
Bun raspuns domnule Iorgovan. In plus, partea cu atragerea de fonduri pentru spitale este un nonsens. La câți bani plătim din salariu pentru sanatate si la câți bani dam doctorilor si personalului auxiliar prin spitale, ar trebui sa avem fiecare doctorul si cabinetul lui. Deci bravo domnului Primar!
O ideie foarte buna.
Dar mai sunt SI unele parculete din centrul orașului care lasă de dorit vezi parcul din fata liceului Hasdeu,zone care ar trebui sa fie verzi în jurul blocurilor- de lîngă blocurile 1 SI 2 Hasdeu de pe strada Bistriței,etc.
Despre câteva parcări normale, s-au etajate, nu aveți nici un proiect?
Acolo sunt terenuri care se vand cu bani grei (vezi anunturile on line)cum poate primaria sa faca asemenea diversiuni.