Vă dați seama ce ambiții sunt în joc ? Cazul elev – Hasdeu – profa’ de desen

Ambiții mari și o luptă juridică acerbă în procesul în care elevul de la Hasdeu solicită anularea mediei 2 la purtare.

Adrian Tudorancea, avocatul angajat de Colegiul Hasdeu a cerut – în două spețe – sesizarea Curții Constituționale, iar judecătorii Curții de Apel Ploiești au admis una.

Foarte probabil, procesul va fi suspendat până la pronunțarea Curții Constituționale.

Pe fond, la Tribunalul Buzău, avocata Oana Tănăsică (apărătoarea elevului Andrei Voicu) a obținut anularea mediei 2, dar Hasdeul a făcut recurs (se judecă acum la Curtea de Apel Ploiești).

CONTEXT: Elevul susține că s-a comis un abuz împotriva sa, reprezentanții Hasdeului consideră că elevul a avut abateri repetate (absențe, comportament obraznic față de cadrele didactice) și că merita chiar exmatriculat.


Vezi mai jos decizia judecătorilor Curții de Apel Ploiești la termenul din 02 iunie.

Tip solutie: Amână cauza. Solutia pe scurt:

Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 490 alin. 1 Noul Cod de procedura civila si dispune sesizarea Curtii.

Respinge cererea de sesizare a Curtii Constitutionale cu art. 20 din Legea nr. 554/2004 ca inadmisibila.

Respinge exceptia nulitatii recursului pentru neincadrare. Respinge cererea de repunere in termen ca inadmisibila. Respinge cererea de sesizare a ICCJ ca inadmisibila.

Cu recurs in 48 de ore de la pronuntare, care se va depune la Curtea de Apel Ploiesti. . Respinge exceptia nulitatii recursului pentru nerespectarea dispozitiilor art. 490 alin. 1 Noul Cod de procedura civila.

Acorda termen la data de 16 iunie 2020, 12,45, sala 3, pentru cand se vor cita partile, intimata cu mentiunea de a preciza care este interesul acesteia in continuarea prezentei actiuni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

44 de comentarii la „Vă dați seama ce ambiții sunt în joc ? Cazul elev – Hasdeu – profa’ de desen

 • tudorancea apără gen florina stoian,până la urmă florinelei nu i-a ajutat cu nimic încăpățânarea de a fi nr 1!

  Răspunde
 • Poblema aceasta chiar tzine de CCR.
  Desi consider ca nota 2 la purtare a fost exagerata, cred ca este un caz de imixtiune grava a Justitiei in problemele legate de notare a elevilor in scoli. De unde si pana unde, cu ce drept si cu ce competentze aceasta imixtiune?
  in curand ne vom pomeni cu procese deschise de alti elevi care au primit nota 2 (sau 3-4-….etc) la Istorie, Geografie, Matematica, Chimie, etc. Daca norocul face ca elevul sa fie si vreo odrasla (beizadea) a unei judecatoare, politician, sau procuror sus-pus, decizia Justitiei va fi indubitabil in favoarea elevului.
  Pacat, s-ar putea ca d-l elev in cauza de la Hasdeu sa fie privat de acum inainte de favoare de a face misto pe fatza de profesorii sai, profesorii sa devina bataia de joc a elevilor, iar notele sa le stabileasca Tribunalul Buzau, daca tot am luat-o pe calea Justitiei in stabilirea corectitudinii notelor acordate in scolile si liceele buzoiene.
  Pacat ca nu prea multi vad in situatia de fatza o depasire crasa de competentze ale Justitiei.
  Apelul la CCR este pe deplin justificat…..[Leo]

  Răspunde
 • Extraordinar !!!!!!!!!!!!!!!!!
  Chiar aşa, domnilor ??? A ajuns orgoliul vostru exacerbat, de un absurd patologic, chiar şi mai presus decât virtuţile de bază care sunt ÎNŢELEGEREA, ÎMPĂCIUIREA (IERTAREA) şi lecţia de OMENIE ??? Vă puneţi mintea cu acest copil cu atâta îndârjire şi atâta perseverenţă de parcă cine ştie ce grave fapte sau înjurături / insulte traumatizante v-ar fi adus…. Ce v-a făcut acest copil aşa grav, măi directorii lui Dumnezeu şi femeia lui Dumnezeu, de aţi tăbărât asupra lui, din prima !!! , cu decizie de EXMATRICULARE + NOTA 2 LA PURTARE ????

  Răspunde
 • Nasol ,iar o sa sara-n sus ”mama #rezist” ,ca ”ciuma rosie”,ca CCR pesedista,ca boul baltii,asta nu ,boul e in alta parte.

  Răspunde
 • Cand „profesoara” o arde pe net in chiloti si cu mesaje obscene, ce pretentii aveti de la elevi ???!!!
  Dpmdv, ambii trebuiau sa primeasca corectii, nu doar elevul !
  Dar cu un Johnny Cash pus pe transferuri de elevi mediocri de la alte licee, ce vreti, corectitudine ?! ::))

  Răspunde
 • Pt Catalin, acest elev cu grave carente de educatie este si el un mediocru transferat de la alt liceu, poate chiar ”cineva de sus” i l-a impus lui Johnny Cash.

  Răspunde
 • Pt @Catalin,
  Dar d-tale ti se pare normal ca o instantza de judecata sa stabileasca corectitudinea sau incorectitudinea unei note acordate unui elev? Cine are dreptul sa puna note: instantza, sau cadrele didactice din liceu?
  Sunt convins ca d-l @calator are dreptate: odrasla apartine cuiva care are pile, de aceea a fost posibil transferul elevului si castigarea acestui proces unic si rusinos din istoria invatamantului romanesc.
  Asa cum profesoara nu i-a cautat lui pe net pastile calmante, carti sau meditatori ca sa-l determine sa invetze, tot asa nici el n-avea dreptul sa-i caute ,,un baiat” ca s-o cupleze pe profesoara…..[Leo]

  Răspunde
 • @calator, unde vezi tu ,,grave carenţe de educaţie” la acest copil??
  A înjurat-o cumva pe profesoară în acel mesaj ?
  Sau pe Banu (directorul), când s-a dus să-i explice calm situaţia chiar în faţa propriului său birou ? La care acesta s-a isterizat (mai ceva ca o muiere-scorpie) şi a chemat Poliţia la 112 MINŢIND că elevul ar fi sărit să-l bată (MINCIUNĂ dovedită de imaginile de pe camerele de supraveghere prezentate la emisiunea Acces Direct, unde se vede că doar directorul se agită de unul singur iar Andrei stă calm în faţa lui)…
  Sau a folosit Andrei cumva nişte termeni obsceni în acel mesaj ,după cum e plin fb-ul şi restul netului ?
  Ce i-a făcut Poliţia lui Andrei dacă a fost chemată de Banu la Haşdeu ? L-a încătuşat pe Andrei de ,,prea periculos” ce era, după cum degeaba s-a isterizat atâta Banu ??!
  Eu, dacă eram în locul mamei lui Andrei, îl dădeam în judecată pe Banu pt. acest episod în care a chemat poliţia fără a avea un motiv real (e şi infracţiune sau delict penal aşa ceva – reclamaţia calomnioasă la 112 – doar ca să sperii / denigrezi persoana asupra căreia chemi tu DEGEABA poliţia)!!!

  Şi încă ceva… Andrei e un copil foarte deştept, dovadă că a participat la zeci de concursuri, de unde s-a întors cu diplome şi medalii…. Dar chiar şi mediocru dacă ar fi fost Andrei, ca elev are tot dreptul să stea în acel liceu dacă a intrat LEGAL acolo, cu media conform legii transferului (mai mare ca a ultimului din clasa respectivă). Ia-te de numeroasele odrasle de bogătani (ceea ce la Andrei nu-i cazul pt. că provine dintr-o familie simplă) care au intrat la Haşdeu (numai în mandatul lui Banu câţi !!!) pe cu totul şi cu totul alte criterii (neştiute de lume), nefiind capabili să aibe condiţia acelei medii. Beizadele care nu erau în stare nici să lege 2-3 cuvinte la întrebări elementare, dar pe care tooooootuşi ,,lăudărosul cu olimpici” Banu i-a primit cu un mare-mare semn al întrebării…!

  Răspunde
 • In acest „caz”, nu CCR trebuia sesizata, ci un spital de psihiatrie. Mutat la Colegiul National „B.P. Hasdeu” pe filiera pile-relatii-muieri, acest atat de „aureolat” cu zeci de „premii si diplome” de pe internet trebuia apreciat cu maxima si justa exigenta de cand a calcat pragurile CN. Si, poate ne vor spune domnii Banu si Tepelus cum a ajuns elev al acestui CN. Poate ca exista si un „buboi purulent” in CN, asa cum exista cam peste tot in societatea asta, care trebuie spart, fiindca nu poate fi acceptata sub nici o forma si sub nici o motivatie, aruncatul cu noroi in colectivele de cadre si elevi ale CN. Daca niste golanasi de doi bani ca acest „geniu sahist”, au ajuns absolventi ai acestui colegiu, ma intreb unde mai sunt exigenta profesorilor, corectitudinea, decenta si seriozitatea comportamentala a unora dintre profesori si a unora dintre elevi. Iar justitia sa isi vada de treaba ei, ca la ce sistem de justitie, ce judecatori si procurori avem, ce CCR si avocat al poporului avem, ma gandesc daca nu cumva si aceasta loaza cu pile si proptele nu va deveni si el unul care „sa imparta dreptatea” prin tribunale sau pe unde va ajunge. PS – Domnule Tereaca, ti-am spus de mai multe ori sa termini cu genul asta de „mizerii buzoiene”, ca vad ca ai transformat acest site intr-o troaca de dejectii, din care s-ar putea sa ajungi sa te tratezi singur.

  Răspunde
 • @calator, dar de rusinea aia de…”profesoara” de ce nu vorbesti ?!
  Daca B.P. Hasdeu ar vedea ce „profesori” il reprezinta acum (vezi si cazul prof. Marcel Petrisan…, tot de acolo) s-ar rasuci in mormant !

  Răspunde
 • Fratilor,s a ajuns cazul in justitie ptr ca baronii liceului ,i a incalcat toate drepturile,bine a facut elevul ca a aratat abuzurile care s au facut asupra lui.Felicitari Andrei ! Nu te lasa !

  Răspunde
 • Detalierea cazului, dar rezultatul controlului dictat de Anisie la Hasdeu il stii, asta ca sa stabilim INTREGUL ADEVAR ? Mamei vad ca-i vine greu sa ne spuna,iar elevul nu stie ,pt ca nu s-a prezentat in fata Corpului de Control al Min.Invatamantului, ii este suficienta sustinerea ”dusmanilor” Directoratului de la Hasdeu.

  Răspunde
 • Detalierea cazului, TRANSFERUL NU ESTE OBLIGATORIU,chiar daca ”sahistii” indeplinesc conditiile de medie. Directiile Liceelor au si ele un cuvant ,chiar si Inspectoratul Invatamantului Judetean,din cate stiu si mi se pare ca se face DOAR PT ANUMITE CAZURI. Altfel ar fi un dute -vino intre licee.

  Răspunde
 • Si ma rog, care-i ,,rusinea” profesoarei? Ca interpreteaza cantece si ca face parte dintr-o formatie muzicala in timpul ei liber?! Ca apare in videoclip imbracata (sau dezbracata !) ca toate cantaretzele ? Ca piesa muzicala cu tzinta precisa: sa fie vandabila, are un text de doi bani dar cu nimic mai prejos decat sutele sau miile de alte texte ale altor piese interpretate de cantaretze cu pretentii de mari vedete?
  O rusine ptr o profesoara ar fi sa fie aeriana la obiectul pe care il preda, nu ca nu canta imbracata in burka in videoclipuri. Ori despre incompetentza profesoarei, nu am vazut absolut nicio opinie pana in prezent.
  Cert este ca este un abuz, o imixtiune nepermisa si o incalcare grava a competentzei ca un tribunal sau judecatorie sa stabileasca daca o nota data unui elev este sau nu este corecta.
  Exact cazul d-nei Kovesi, care ajunsese sa stabileasca EA daca hotararile si masuile guvernului PSD-ALDE erau corecte, imixtiune pusa la punct de CCR…..[Leo]

  Răspunde
 • Banu,tepelus trebuie sa si dea demisia de onoare .Ei sant de vina ptr acest scandal,deoarece,n au stiut sa l gestioneze.Andrei,le vor da MAT directorilor in acest caz…..

  Răspunde
 • In primul rand acel clip era vechi,in al doilea rand acel „elev”,cu o educatie de doi bani,trebuia exmatriculat fara drept de apel,cand intrii in Hasdeu semnezi un angajament,iti asumi anumite lucruri,el nu avea alta menire DECAT SA INVETE,ce face un profesor in viata privata e treaba lui si a superiorilor lui,nu a unui mucos mediocru, care sincer nu stiu cum a ajuns la acest liceu, nivelul lui e de maxim Liceu Agricol, sustinut tot de niste persoane cu o valoare egala. Dar la noi in tara nulitatile au mult mai multe drepturi decat un om cinstit, care respecta legea.

  Răspunde
 • Oi fi stiind d-ta cazul, dar gramatica este clar ca nu stii.
  Citez: ,, … baronii liceului, (virgula) i-a (ca ,,e” mai multi !) incalcat toate drepturile”.
  Aceasta ca sa ne facem o idee despre cine se erijeaza in sustinator al elevului……[Leo]

  Răspunde
 • Felicitari Andrei ! Voi astia care criticati elevul ,banuiesc ca santeti rude cu banu,cu tepelus,cu tudorancea…… sa va fie rusine !

  Răspunde
 • Sigur ca suntem rude cu Banu !
  Exact ca si pe diverse forumuri, unde daca nu-l lauzi pe Iohannis sau critici sistemul ,,capitalist” mioritic, inseamna ca esti in mod automat platit de PSD, Putin sau Kim Jong Un.
  Asa si aici: totzi cei ce spunem ca d-l elev sahist ar fi facut mai bine sa-si vada de carte, suntem in mod sigur rude cu acel dir. Banu, al liceului de langa biserica Banului. (Chiar daca nu l-am vazut pe director in viata mea).
  E bine ?……[Leo]

  Răspunde
 • Ptr dl.leo,esti rupt de realitate……daca elevul ia bacul cu media de peste 9,50,mai este elev mediocru ?

  Răspunde
 • @Leo, dacă nu cunoşti personajul director căruia îi iei tu apărarea (neştiindu-i nici măcar faţa, nu mai vorbesc de caracter) atunci comentariile tale ÎŞI PIERD ORICE ROST.
  Dar pe profesoară nu se poate să nu o fi văzut-o. Ai văzut-o şi probabil ţi-a şi plăcut (deşi e de un PENIBIL MONUMENTAL) şi ai vrea să vezi cât mai multe astfel de profe prin şcoli. Altfel nu se explică dârzenia cu care tu şi @calator îi ţineţi partea (trimiţându-l ,,la culcare” pe ,,minorul” elev care a îndrăznit să critice ceea ce n-aţi vrea voi să dispară de sub perdea).
  Motiv valabil în primul rând pentru cei doi bărbaţi din centrul acestui cerc scandalos, directorii BANU şi ŢEPELUŞ, care au fost primii care au sărit în apărarea ei. Şi ooo, Doamne, cu câtă ,,bărbăţie” maximă au luat ei atitudine, dispuşi numaidecât să-i facă hatârul dulcei lor dansatoare (din funduleţ), exmatriculându-l pe bietul băiat !!!! Şi nu oricum, ci şi cu un şut în cur… cu 2 la Purtare ca supliment.

  Răspunde
 • Anonimule, daca sahistul ia Bacul indiferent de medie, eu renunt la comentarii…anonime.

  Răspunde
 • Multi barbati adevarati care habar nu au de situatie, propunerea a fost EXMATRICULAREA, dar s-a votat nota 2 la purtare si nu doar pt postarea jignitoare, ci si pentru alte incalcari de regulament. Astept in continuare de la ”barbatii adevarati” REZULTATUL CONTROLULUI MIN. INV. Oare nu se stiu sau ….. ?

  Răspunde
 • Precizari ptr @barbatii adevarati , cu si fara ghilimele
  -Apeciati gresit. Nu-i iau apararea directorului sub nicio forma. Ma doare-n cot de el.
  -Consider ca nota 2 la purtare si (sau) exmatricularea copilului ar fi masuri prea drastice.
  -Sunt total impotriva imixtiunii justitiei(j) romane in procesul de acordare si de apreciere a notelor primite de elevi. Asta-i treaba judecatoriilor si tribunalelor, sa aprecieze notele date de profesori ca fiind meritate sau nemeritate?! Vad ca multzi nu sesizeaza bizareria, anomalia si stupiditatea acestei situatzii.
  -Nu este treaba elevului sa faca apeluri PUBLICE pe Internet, ca sa-i gaseasca ,,un baiat” profesoarei lui. Puneti-va voi insiva problema: cum v-ati simtzi daca ati fi sotzul profesoarei, sau profesoara insasi? Ca un mucos de elev de-al ei sa faca o astfel de campanie ptr profesoara lui.
  -Consider ca elevul trebuie sa primeasca totusi o pedeapsa ptr aceasta golanie, nu insa exmatricularea. Cu decizia actuala a tribunalului, derbedeul ramane practic curat ca lacrima, incurajat sa-i ia in deradere pe profesori si liber sa-si continue obrazniciile in liceu. Mai mult, ii va incuraja si pe altii sa-l imite. In atare situatie, ziceti-i: Liceul Hasdeu si … trageti apa…..[Leo]

  Răspunde
  • Raspuns pt Leo. Noima procesului e că în Legea Educației se specifică faptul că elevii nu pot fi sancționati pt fapte petrecute în afara orelor de curs (și a incintei instituției de învățământ). Or, elevul susține (cu dovezi) că a făcut acea postare seara, iar orele le are dimineata. De acest aspect juridic s-a folosit elevul si avocata sa (si a obținut pe fond anularea mediei 2 la purtare). Dacă postarea ar fi fost făcută în timpul orelor, justiția nu ar fi intervenit în această speță.

   Răspunde
 • Auras,dar care era motivul pt care elevul s-a razbunat in ”timpul sau liber” pe aceasta profesoara ? Buzoienii.ro ne pot comunica rezultatul controlului dispus de Anisie in urma audierii mamei # ?

  Răspunde
 • @Leo , ce tot îi tragi cu ,,imixtiunea” asta atâta?? Nu e nicio imixtiune. Justiţia are menirea de a rezolva orice abatere de la lege, chiar şi acordarea pe nedrept a unei note. Şi eu, dacă aş fi fost în locul mamei lui Andrei, aş fi dat numaidecât în judecată conducerea liceului, din moment ce am certitudinea că s-a comis o NEDREPTATE.
  Andrei nu are absolut nicio vină, comentariul său e o simplă glumă (spre deosebire de alţi elevi de seama lui care fac glume cu adevărat porcoase, şi asta chiar în timpul orelor, iar cine nu crede, să se intereseze cam ce glume de prost gust şi aluzii sexuale se fac la orele lui Ţepeluş,de exemplu, că mare parte din timpul orelor sale pe asta se pierde…. şi ăstora li se permite pt că sunt tupeişti de bani-gata, ,,cotizanţi” constanţi sau viitori clienţi de bază la meditaţii plătite în euro).
  Iar această glumă a lui Andrei nu a apărut din tam-nesam, a apărut ca reacţie (firească, legitimă, nedepăşind limita cuvintelor) la nota de 3 pe care i-a pus-o (doar lui !!!!!!!) profesoara, în condiţiile în care şi alţii au vorbit în timpul orei (câţi dintre elevi nu fac asta ?!).

  De ce tocmai lui Andrei ? Pentru că în ochii profesoarei (şi probabil şi a altor profi), dar mai ales în ochii directorilor, după cum s-a văzut ulterior, el era NEDORITUL în acel liceu (având calitatea de transferat şi ,,necotizând” în niciun fel, spre deosebire de alţii, pentru a se închide ochii la micile lui….. ,,imperfecţiuni”, să le numim).
  Aşa se explică şi SETEA cu care i s-a trântit 3-ul acela la desen, aşa se explică şi SETEA cu care au tăbărât Banu şi Ţepeluş să-l exmatriculeze dându-i şi un şut de 2 la purtare (deci…din prima, i-au trântit CEA MAI SEVERĂ PEDEAPSĂ care se poate da…. de parcă cine ştie ce îi făcuse profei ăleia, o bătuse de o învineţise sau îi jupuise părul din cap !!!)…. Bine, bine, din reacţia asta atât de dură se pot subînţelege şi altele, inclusiv o afinitate deosebită a directorului pentru acea profesoară…

  Răspunde
 • Intrebati l pe tepelus,pe banu cum a fost cu acel elev care i a pus cutitul la gat altui elev in toaleta liceului ? Va spun ca acel elev care a avut cutit la el si ia pus acelui elev cutitul la gat,banu i a dat transferul in timpul semestrului si a plecat cu 10 la purtars,acel elev n a fost bagat in consilii,doar anchetat de politie…..

  Răspunde
 • @ Anonim are dreptate, am auzit şi eu de acel elev cuţitar…. Banu de ce nu l-a adus şi pe ăsta în consiliu , să-i decidă exmatricularea şi 2-ul la purtare ?! Era mai cu moţ… sau mai cu buzunarul larg ?… Nu se poate trece cu vederea aşa ceva, aici chiar avem un exemplu de faptă gravă… Ca multe altele (unele şi mai grave) care s-au întâmplat în Haşdeu… Dar de care s-a avut grijă de fiecare dată să fie muşamalizate pentru că făptuitorii erau de ,,soi ales”.
  De ce, domnule Banu, nu eşti cinstit ?

  Răspunde
 • Anonimule, ala cu cutitul era in ”timpul sau libera ”

  Răspunde
 • Pt cel cu legea ”barbatilor adevarati”, pana la urma postarea era o razbunare,pt 3 -ul dat de profesoara si nu pt ca a vorbit ,ci pt ceva mult mai aplicat si in concordanata cu programa. Daca era nemultumit de nota de ce nu a contestat la Judecatorie ? Simplu,pt ca nota era INCONTESTABILA.

  Răspunde
 • Deci e clar: Urmarea ar fi fost identica daca sahistul i-ar fi tras o mama de bataie profesoarei, in afara orelor de program si a incintei liceului.
  Nimeni n-ar fi avut dreptul sa-i scada nota la purtare sau sa-l exmatriculeze. Mai nene, dar mari progresuri a mai facut invatamantul romanesc post 1989, spre deosebire de liceul facut de mine acum peste 1/2 secol, cand ne tremurau nadragii la Franculescu la Franceza, la Mihai la Muzica sau la d-na Clontz la Socialism Stiintific!…..[Leo]

  Răspunde
 • Şi acum… dacă acest caz a reuşit să ajungă până şi pe masa CCR-ului, voi vă daţi seama cum o să râdă membrii acestei supreme instanţe de directorii ăştia de la Buzău ??? Că din cauza unui copil au ajuns să se complice tocmai în halul ăsta ???? Păi cred că vor râde şi cu curul domnii de la CCR !
  Pentru că e fără precedent aşa ceva în toată istoria CCR-ului… Asta e instanţa supremă în stat care se ocupă doar de cazuri grele , dosare grele , nume grele (gen Kovesi, Coldea, etc.)… Nu de balegele de cazuri din învăţământ… doar pt că aşa au ambiţie COSMICĂ nişte fuduloşi de directori dE la Buzău şi a lor penibilă profă dansatoare , care n-au fost în stare să rezolve lucrurile CU CAP şi ÎNŢELEPCIUNE în ciorba lor internă, a liceului.

  Răspunde
 • S-ar putea ca CCR sa rada si cu ce spui matale, cand vor vedea cum o instantza din Buzau s-a apucat sa aprecieze ca fiind incorecta nota primita de un elev la liceu.
  Caci dupa instantza buzoiana, elevii ar putea chiar sa-si bata sau sa-si omoare profesoarele in afara orelor de program si in afara sediului liceului, ramanand in continuare cu 10 la purtare. Neindeplinindu-se conditiile de timp si spatiu, n-ai cum sa-l sanctionezi pe linie scolara.
  Stai sa vedem decizia CCR. Si eu sunt extrem de curios cum se va termina taasania…….[Leo]

  Răspunde
 • Eu cred ca de fapt CCR va rade in unanimitate de instanta care si-a permis sa isi aroge atributii pe care nu le are,recte Tribunalul Buzau. Curtea de Apel a evitat ”avocateste” ridicolul situatiei sesizand CCR, in urma deciziei va fi clar daca se poate face recurs la o hatarare data de un Consiliu Profesoral pt stabilirea unei note la Purtare ,LA INSTANTELE DE JUDECATA . Personal cred ca ”INSTANTELE ” ce au aceste competente sunt doar in interiorul Ministerului Invatamantului. Am totusi o nedumerire,Tribunalul a anulat Decizia Consiliului si IMPLICIT nota 2,ori asta NU INSEAMNA CA ELEVUL VA PRIMI NOTA 10 ,ci ca va exista un alt Consiliu care va stabili o noua nota la Purtare.Intre timp pt elev nu mai conteaza ,pt ca va da examenul de Bacalaureat,unde-i doresc succes si dupa rezultat vom sti si noi si el cam care-i este valoarea LA INVATATURA, cu restul mai are pana primeste nota de trecere.

  Răspunde
 • Cei care vă pronunţaţi că ,,nota 2 nu poate fi contestată în instanţă”, cum puteţi spune o asemenea aberaţie ?? Sau nu vă daţi seama ce spuneţi ?
  Oameni buni, în instanţă se poate contesta orice decizie a unei oficialităţi, chiar şi o notă despre care există considerente (CERTITUDINI în cazul nostru) că ar fi nedreaptă. Mai ales dacă avem şi probe şi argumente solide, de ce n-am contesta-o în instanţă ?! În fond, s-a comis o NEDREPTATE… la care ăsta e şi rolul instanţei, de a o repara !
  Reamintesc că :
  1. Acest copil nu a făcut nimic grav încât să fie notat cu 2 la Purtare (pe lângă pedeapsa principală, iniţială, de exmatriculare). Această dublă-pedeapsă (cea mai severă dintre toate !) nu e altceva decât un ABUZ GROSOLAN din partea directorilor Banu şi Ţepeluş.
  2. Însuşi Regulamentul de Ordine Interioară a liceului (de care Banu şi Ţepeluş nu au ţinut cont !) prevede că pedepsele se acordă în mod gradual, pornind de la cea mai mică spre altele mai grele (în cazul în care un elev persistă în comportamentul neconform). Deci lui Andrei , în cazul de faţă, dacă profesoara chiar s-a simţit atât de ,,deranjată” (de propriul ei comportament) , directorul nu putea să-i scadă mai jos de 7 la Purtare + o mustrare scrisă / verbală (asta ca maximum de severitate admisă în cazul nostru). Dar cum ,,marea faptă” (o simplă glumă) s-a petrecut ÎN AFARA ORELOR DE CURS , nu se putea face decât o banală avertizare verbală (fără repercusiuni asupra notei la Purtare).
  3. Nimeni dintre persoanele publice super-urmărite (Monica Tatoiu, Dragoş Pătraru, Cristian Tudor-Popescu, etc.) şi dintre juriştii foarte apreciaţi (avocat Tănăsică) nu şi-ar fi pus ONOAREA în joc în acest caz, dacă nu ar fi existat certitudinea că DREPTATEA E DE PARTEA ELEVULUI !

  P.S.: Banu şi Ţepeluş vor pierde acest proces. Şi nu oricum, ci într-un mod umilitor. Ei şi acea profă vor rămâne cu inima ACRĂ în continuare, neobţinând ceea ce şi-au propus, pt. că tot acest tărăboi s-a iscat de fapt numai din INVIDIA lor pe acest băiat (că ei n-au fost în stare să facă Haşdeul, spre deosebire de el) !

  Răspunde
 • Daca tu ii consideri pe Tatoiu, CTP-ul si Dragos Patraru oameni cu onoare si cu opinii demne de luat in seama, inseamna ca toate criteriile valorilor si nonvalorilor s-au dat complet peste cap in epoca de aur a capitalismului mioritic post ’89.
  Nici nu ma mai mir ca Vulpitza, Bianca Dragusanu, Monica Gabor si Adi Minune au devenit modelele tineretului actual……[Leo]

  Răspunde
 • Sa se verifice toate transferurile unor elevi mediocrii de la alte licee catre Hasdeu, in ultimii 3 ani si sa fie ANULATE.
  Numai asa se va repara ONOAREA si IMAGINEA acestui liceu fata de cei care au intrat acolo pe USA DIN FATA, cu note si munca pe masura si nu pe usa din dos, cu shpaga si interventii mizerabile.
  Alo ISJ Buzau !!!!!
  Alo DNA !!!!!
  Alo, POLITIA !!!!

  Răspunde
 • Dar ignoranți mai santeti cand spuneti ca instanta nu are rolul de a indrepta un abuz facut de tepelus,banu……santeti vai de capul vostru…..ati trait degeaba in societate

  Răspunde
 • Doamna Monica Tatoiu, C.T. Popescu şi Dragoş Pătraru (adică exemplele date de mine, cei mai cunoscuţi oameni care au sărit în apărarea lui Andrei) sunt totuşi nişte oameni cu FACULTĂŢI, domnule ! Ăia care comentează că ,,mai bine Tatoiu şi-ar vedea de cratiţele ei” sau că e o ,,ţaţă toantă” dau ei dovadă de o prostie fără margini. Habar n-au , în primul rând, că Monica Tatoiu a fost PROFESOARĂ DE MATEMATICĂ…. dar nu oriunde, ci tocmai la COLEGIUL NAŢIONAL SF. SAVA din Bucureşti (care încă de când s-a înfiinţat, e CEL MAI TARE COLEGIU PE ŢARĂ, deci cu muuuult şi deasupra Haşdeului) !… Majoritatea preşedinţilor, miniştrilor, şefilor de partide / instituţii, ambasadorilor, VIP-urilor din România, etc., au terminat aici, la Colegiul Sf. Sava…. De unde provine şi ,,toanta” (sic) de Tatoiu !

  CT Popescu nu e nici el oricine. E super-jurnalistul României de ani buni, oferă cele mai spumoase analize şi comentarii dintre toţi, motiv pentru care e invitatul permanent al mai multor emisiuni şi se bucură de un număr uriaş de fani.

  Dragoş Pătraru înregistrează şi el o audienţă uriaşă cu Starea Libertăţii, emisiunea lui presărată cu băşcălie şi umor. Mă amuză şi acum replica lui când comenta acest caz: ,,UNDE MAI AVEŢI A CINCEA STEA, DOAMNA PROFESOARĂ ??? UNDE ????????” Hihihi, ce tare a fost la faza asta, nu mai puteam de râs eu şi cu soţia !

  Şi acum, dacă acest caz a ajuns tocmai la Curtea Constituţională,mediatizarea VA CONTINUA şi foarte probabil că vor mai sări şi alte VIP-uri în apărarea lui Andrei… Şi să vedeţi atunci ELODIZAREA acestui caz, cum o să se dea de pământ cu Banu şi cu Ţepeluş pe la emisiuni dacă în tabăra susţinătorilor lui Andrei vor intra şi unii cu ,,gura mare” precum Mara Bănică, Zăvoranca sau Becali…. Să vedeţi atunci circ şi distracţie !!!

  Răspunde
 • Du-te d-le cu exemplele tale de oameni de valoare (Tatoiu, CTP-ul si Dragos Patraru), ca te rad si curcile!
  -Tatoiu = D-na Stie-Tot. Tu n-ai mai vazut profesori sariti de pe fix pana acum?
  -CTP are probleme psihice uriase, o rautate sufleteasca rar intalnita, incapabil de empatie, violent, face grimase de criminal, gesturi penibile. Nicio televiziune nu indrazneste sa-l aduca intr-o emisiune impreuna cu persoane care ar putea sa-l sa-l contrazica, ptr ca sonel sare la bataie. TOATE EMISIUNILE CU EL: doar el si cu UN SINGUR moderator foarte atent sa nu-l inerveze. Acum cativa ani era la a 4-a sotie din cauza ca le bate de le rupe. CTP si-a batut si angajatii din redactie.
  -Dragos Patraru: glumitze fara sare si piper. Mediocru ca ziarist……[Leo]

  Răspunde
 • Doamna cu Legea in gu…mana, NU CAZUL A AJUNS LA CCR,pt ca CCR nu se pronunta pe cazuri ,nu judeca fonduri, persoane, CCR SE PRONUNTA PE CONSTITUTIONALITATEA Legilor ,a articolelor din legi, asta privitor la competenta asupra Legilor. Curtea de Apel ( INSTANTELE POT SESIZA CCR) vrea sa stie daca mai este constitutional un articol din CPCivila, ATAT. CCR nu va spune daca Banu sau Tepelus sunt psd-isti,sau corupti, daca profesoara e ”femeie usoara” ,sau daca ”sahistul” este ”geniu neanteles”, nici chiar daca Tanasuca este avocat mai bun decat Tudorancea, va stabilii daca art 490 (1) este sau nu constitutional.

  Răspunde
 • Bravo, dle @Cretu, chiar aveam nevoie aici şi de un mare specialist în Drept , în persoana dumitale, că noi prea picaţi de pe Marte mai eram…
  ,,Art. 490 (1)”…. Măi, măi, măi, dar ce om tobă de carte avem aici…. Cunoaşte articole de lege pe de rost, mai ceva ca Tudorancea !
  Dar cine v-a scos pe voi ,,avocaţi”, domnilor, dacă cu GRAMATICA staţi atât de prost, scrieţi ,,neânţeles” cu  ????
  Avocaţii lui peşte în frunte cu Tudorancea, vai de capul vostru…. Învăţaţi să scrieţi mai întâi… După aia, luaţi lecţii de Drept de la doamna Tănăsică, un JURIST ADEVĂRAT… Şi de-abia după aia să intraţi pe acest topic să vă daţi ,,mari deştepţi” !

  Răspunde
 • Madam cu legea-n gu…mana, doar greseala aia ai gasit-o ? Mai cauta ”mamica #rezist” ca doar esti mama de ”geniu sahist” si bucuroasa de pome… pardon, prestatii probono de la avocati in cautare de faima si cu ramuri ale arborelui genealogic prin instantele locale. Am o nedumerire, ”topicul” asta e proprietatea familiei Voicu sau l-ati luat in administrare,locatie de gestiune ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.