Slider

Va dispărea triunghiul din fața gării. Ce-i va lua locul

Peste câteva săptămâni vor începe lucrările prin care triunghiul din fața gării CFR Buzău se va transforma într-un cerc.

Intersecția va deveni astfel un rond în care se vor aplica regulile dintr-un sens giratoriu.

În plus, în mijlocul rondului va fi amplasată o „bunicuță” cu aburi (vezi foto mai jos) după modelul avionului de la Carrefour.

„Bunicuța” este acum la vopsit și înfrumusețat în Depoul CFR Buzău

„La primăvară aniversăm 150 de ani de la darea în funcțiune a liniei ferate București – Buzău. Tot atunci, în 1870, la Buzău s-a înființat Depoul CFR Buzău. Înființarea liniei ferate, continuate mai apoi spre Făurei și Focșani, ca și Depoul CFR, au însemnat foarte mult în dezvoltarea orașului și județului Buzău”, a precizat primarul C-tin Toma.

Amplasarea locomotivei va înfrumuseța spațiul din fața gării CFR, îi va bucura pe copii, dar și pe ceferiștii din Buzău și urmașii lor. În perioada interbelică, ceferiștii erau considerați „a doua armată a țării”, iar la Buzău formau una din cele mai numeroase bresle.

În zona gării CFR Buzău se mai lucrează la reabilitarea pasajului, iar în acest an se va reabilita Bd. Republicii (carosabil + trotuare). Vezi mai jos anunțul primarului:

Reabilitare pasaj CFR și toată zona din fața Gării Buzău

Publicată de Constantin Toma pe Vineri, 6 martie 2020

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

14 comentarii la „Va dispărea triunghiul din fața gării. Ce-i va lua locul

 • mai bine bagau un politist de la rutiera in mijloc… eventual “exemplul” de la Pietroasele cu accidentul

 • Măi bine ar amenaja drumul care trece prin curtea de la experimentala de la sala sporturilor la sensul giratoriu să descongestioneze intersectia de la Carefur.

 • Bună idee, ar trebui ca toate cele 3 treceri de pietoni sa fie cu semafor cu buton. Cu banda delimitata pentru mers înainte fără a mai întra în sensul giratoriu (ca la Carrefour). Plus politie sa stea la panda pentru cei care taie linia continua și fac ei ca smecherii. Aviz și intersecției de la Pietroasa unde nimeni nu respecta marcajul de pe asfalt care zice obligatoriu la stânga și ei tot fac dreapta. Acolo se pot lua sute de permise pe zi. Oare de ce nu se vrea. Ca noi ca popor trebuie sa fim civilizați cu forța ca de vorba bună nu se poate. Asa este neamul nostru romanesc, ofticat, îngâmfat și al dracului.

 • @alex și @Nagy Mihail, mai bine ați învață să vă exprimați în limba română.
  Un sens giratoriu este mai indicat în acea zonă, cu condiția ca trecerile de pietoni să fie prevăzute cu semafor cu buton, altfel va fi mai aglomerat ca acum.

 • SI TIGANIA DE BARACI DE CE NU SE DESFIINTEAZA. UN ASPECT URAT CHIAR LA INTRARE IN ORAS.PACAT DE EFORT SI CHELTUIALA DACA NU AVETI CURAJUL SA MERGETI PANA LA CAPAT .

 • Prevăd că de data asta vor exista mult mai mulţi contestatari în rândul buzoienilor decât au fost în cazul avionului amplasat la Carrefour.
  Probabil mulţi vor spune ,,bine, bine, dom’le, nu avem destule locomotive şi trenuri în gara propriu-zisă, ce mai trebuie scoasă una şi în faţa gării ??” Mai ales dacă această ,,bunicuţă” nu va fi agreată de oameni nici ca aspect, nici pentru faptul că va acoperi vederea frontală a clădirii Gării (dinspre B-dul Gării).
  Prin urmare, orice altceva de bun gust, cum ar fi de exemplu un vultur sculptat (amintind de vulturul Ilie de la Gară), cred că ar fi mai de preferat în acel loc.
  Dar, până una-alta, să vedem ce va ieşi cu această locomotivă de muzeu… Să sperăm că ceva frumos.

 • De câte ori Toma face ceva pentru aspectul orasului sau nevoile buzoienilor, hop apar fanii lui Boșcodeala si critica!!! Voi ati fost in Ploiesti? Ati vazut ce transport public antic au???? Ce oras lăsat de nearanjat este fata de Buzau? Si mai sunt si alte orașe dar am dat exemplu Ploiestiul deoarece e mai mare si mai industrializat fata de noi.
  Asa ca bucurativa pentru tot ce face ca a facut prea multe pentru un mandat si nu mai sariti cu gura “ca de ce acolo nu se face…” “ca dincolo nu stiu ce” !!! Ciocul mic fanii Boșcodeala!!!

 • Boscodeala nu are fani, are doar postaci, indatorati de-a lungul anilor ca i-a pus pe o groaza de locuri caldute, in tot felul de institutii, unde nu faceau nimic.
  Cam atat.

 • Giratoriul o idee buna, Bunicuta un muzeu in aer liber. Daca in fata garii ar planta si cativa copaci sa inverzeasca putin locul ar fi perfect.

 • Asta cu Ploiestiul cred ca a vrut sa fie un banc sec… Nu cumva si Bucurestiul este mai frumos si mai aranjat decat New York? Se gaseste unu, care a reusit o data in viata lui sa iasa din oras 60-70 km, sa ne explice ce metropola fantastica avem….

 • Pentru toți cei care îl idolatrizează pe Toma: cei care îl critică pe Toma nu înseamnă că sunt fani Boșco&Company.

 • Don Primarele ai un “englez” in primarie. Nu se rezolva “marea” circulatia decat cu sensuri unice/giratorii si “bariere” si o idee de asfalt. De fapt nu ii ajuta decat pe” rutieristi”sa isi faca planul.

 • Sa speram ca ,,bunicuta” scoasa in fatza garii nu va fi furata bucata cu bucata de hotii de fier vechi, la fel cum au patit si copiile din bronz ale lui Brancusi, din cimitirul Dumbrava……[Leo]

 • Bai asta simplu, cu Ploiestiul. Zi ma ceva si de Oradea, Arad, sau chiar Focsani, P.Neamt, ca-s mai aproape, sau n-ai avut declaratie sa mergi pana acolo. E drept ca aia nu l-au avut pe bosco, dar nici pe toma. N-au avut insa nici votantii astora doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.