Va face Ciolacu ce nu a reușit Ponta ? Buzoianul pus să se ocupe de un proiect important pentru țară!

„Dacă nu fac autostrada de la Comarnic la Brașov până în 2016 nu voi mai candida la parlamentare”. Așa grăia Ponta prin 2013, pe când era prim-ministru. „Mă mut cu cortul dacă e nevoie și tot o termin”, amenința și Dan Șova, ministru al Transporturilor.

Dacă cei doi, în afară de vorbe, n-au reușit nimic concret, acum e rândul lui Ciolacu să încerce să spargă munții și la propriu și la figurat.

Buzoianul, mai aplicat, și-a luat un aliat important: Banca Mondială. Ieri a avut loc întâlnirea dintre delegația Guvernului României, condusă de Tudose și Ciolacu, și cea a Băncii Mondiale.

La final, Tudose a anunțat că l-a desemnat pe Ciolacu să coordoneze comitetul instituit la nivelul Secretariatului General al Guvernului pentru construcția autostrăzii Ploiești-Brașov

”Mă bucur că Banca Mondială a înțeles determinarea actualului Guvern în materia dezvoltării infrastructurii de transport și a decis să ne acorde asistență de specialitate pentru construcția autostrăzii Ploiești-Brașov. Voi depune toate eforturile pentru ca acest proiect de importanță strategică să devină realitate. România are nevoie de autostrăzi pentru a progresa în continuare și a reduce decalajele față de țările occidentale. Românii au dreptul la 27 de ani de la Revoluție să circule în condiții civilizate până la munte”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

Realizarea autostrăzii este vitală atât pentru turism, dar și pentru economie, în general, scurtând cu cel puțin o oră (câteva ore în perioadele aglomerate) transferul mărfurilor dinspre București și Muntenia înspre Ardeal.

Astăzi, specialiști ai Băncii Mondiale și ai Ministerului Transporturilor au mers pe teren pentru discuții tehnice în punctele sensibile ale viitoarei autostrăzi.


Citește și articolul: Se va face! Va fi cea mai modernă din țară! Ciolacu a tras sforile pentru Buzău! Azi, s-a aprobat!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.