Va funcționa la etaj, lângă cinema. Combinație interesantă


Din toamnă, Biblioteca Județeană se va muta pentru zece ani la Galleria Mall.

Motivul îl constituie faptul că actualul imobil al bibliotecii, afectat de infiltrații și igrasie, va intra în reparații.

Licitația organizată de CJ Buzău pentru un nou spațiu a fost câștigată de Galleria Mall, complex comercial care mai găzduiește Judecătoria Buzău și Evidența Populației.

Combinația bibliotecă – mall e una interesantă:

„E cea mai bună ofertă dintre cele pe care le-am avut. Secția de împrumut va funcționa la etajul unu, imediat deasupra scărilor rulante, lângă cinema. Va fi chiar o combinație interesantă. Cei care vor veni la cumpărături sau la film vor putea împrumuta și o carte. Dar și invers, cititorii vor putea face cumpărături. O veste bună pentru noi e și că ne vom putea folosi de sălile de cinema dimineața și la prânz, atunci când nu sunt filme, pentru lansările de carte și conferințele pe care le organizăm”, ne-a declarat Sorin Burlacu, directorul bibliotecii buzoiene.

În aceste zile, administrația complexului comercial întocmește proiectul pentru mutarea bibliotecii, existând promisiunea că buzoienii – clienți ai instituției de cultură – vor beneficia de cele mai bune condiții.

De partea cealaltă, angajații bibliotecii întocmesc la rându-le planurile mutării.

Renovarea imobilului monument istoric de pe Bd. Unirii se va face în urma unui proiect cu fonduri europene atras de CJ Buzău, instituție care patronează biblioteca.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util!


Citește și: De ce zice Toma că nu-i prea bine. Iată cifrele. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.