„Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru Buzău”

Astăzi, în ultima ședință a CJ Buzău, președintele Emanoil Neagu a anunțat un nou cetățean de onoare al județului Buzău.

„Onorăm astăzi pe domnul Emil Băcioiu, unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din Buzău și unul dintre cei mai cunoscuți din țară la tenis de masă. Vocația sa a fost tenisul de masă, dar talentul său l-ar fi impus, probabil, în orice alt sport. Este antrenorul pur – sânge care a scos campioni
din toți elevii săi. În cei 25 de ani de activitate, la CSȘ și la CSM Buzău a obținut numeroase titluri școlare și naționale la toate categoriile de vârstă – băieți și fete, contribuind la afirmarea Buzăului pe harta tenisului de masă românesc.

„Este un gest de onoare pentru noi toți să acordăm acest titlu domnului Băcioiu Emil și să-i mulțumim pentru realizările sale”, a încheiat Emanoil Neagu – Vezi VIDEO mai jos.

Emil Băcioiu s-a născut în satul Cîndești, jud. Buzău, a absolvit Facultatea de Agricultură și Școala de antrenori din cadrul IEFS – ului București.

Este antrenor emerit de tenis de masă în România, adunând un palmares impresionant.

Este unul dintre cei mai recunoscuți antrenori ai României.
De la competențele școlare la olimpiade, Emil Băcioiu și-a tratat meseria
cu egală dragoste și respect, conducându-și sportivii către medalii, aducând
bucurii suporterilor și adunând un palmares impresionant.

Rezultatele notabile ale tenismenilor buzoieni selectați pentru
competițiile naționale, dar mai ales medaliile de aur, argint și bronz obținute la campionatele europene de cadete și de juniori au pus Buzăul pe harta tenisului de masă european și l-au propulsat pe Emil Băcioiu la Loturile naționale.

Încă de la la vârsta junioratului, în anul 1958 a câștigat probele de
simplu seniori ale Campionatului Regional Ploiesti, iar cu ocazia participării la Concursul Cupa Primăverii, a fost remarcat de cunoscuta campioană a lumii Angelica Rozeanu și a fost selecționat să participe cu echipa României la Campionatul European de juniori.
În anul 1959 a fost inclus în lotul național de juniori, unde a făcut echipă
cu Radu Negulescu, Adalbert Reti, Niki Angelescu, Gheorghe Cobârzan.
Satisfacția rezultatelor din primii ani de activitate voluntară ca instructor
sportiv a fost o premieră pentru județul Buzău.

Activitatea la loturile naționale:

În anul 1974 a fost antrenor la primul Centru național înființat la
București, împreună cu 5 tenismeni buzoieni de perspectivă.
În perioada 1976 – 1981 a fost antrenor la diferite loturi de juniori și junioare.
În perioada 1981 – 1990 a fost antrenor principal la naționala de seniori. Începând cu anul 1990 a fost antrenor principal la lotul de senioare al României până după Olimpiada de la Barcelona când s-a retras, revenind la tenisul de masă buzoian.
În anul 1994 a revenit la lotul de senioare pentru o pregătire centralizată continuă la București, pe parcursul a 6 ani de activitate, cu rezultate deosebite (cele mai bune din ultimii 30 de ani).
În anul 1999 se retrage de la Lotul Național și semnează un contract de antrenoriat în Spania.

PALMARES:

Anii în care Emil Băcioiu a activat la loturile naționale de juniori, cadete și senioare s-au concretizat în următorul palmares:
1992 – Jocurile olimpice de la Barcelona, Emilia Ciosu fiind prima
europeană care a pătruns în Top 8 al celor mai bune jucătoare din lume, ocupând poziția a -4- a,– Campionatul European Stuttgart – titlul de campioane europene, în premieră. La întoarcerea în țară i-a fost acordat titlul de “Antrenor emerit”.
1995 – Campionatul Mondial de la Tien Jin, medalie de bronz, EuropaTop 12, pentru prima dată în istoria competiției, când două jucătoare din aceeași țară își dispută finala.
1996 – Campionat European Bratislava – 4 medalii de argint și bronz. Cupa Europei Lady Cup locul 2 , în 1996, locul 4.
Cupa Mondială : locul 2, după China. 1998 – Campionatul European Eindhoven – Olanda, 4 medalii, din care o medalie de aur ;
1999-2006 – Contract de antrenor în Spania, perioadă în care, în anul 2004 a obținut medalie de argint la Jocurile Paralimpice, Atena.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.