Va rezolva o problemă des reclamată de buzoieni

Primarul C-tin Toma a asistat azi în Parcul Tineretului la recepția bărcii cositoare cumpărate de Urbis Serv din Olanda.

„E cel mai performant echipament din această gamă. Cu această barcă vom putea curăți permanent cele trei lacuri din Buzău de acele alge care se dezvoltă intens în special vara, pe timpul caniculei. Omoară și peștii, iar aspectul e unul care lasă de dorit, limitând activitatea de relaxare pe această zonă”, a precizat primarul.

Deocamdată utilajul a fost lăsat la debarcader în așteptarea unui inginer specialist din Olanda care va instrui personalul Urbis Serv în privința modului de funcționare.

Olandezul este așteptat miercuri la Buzău, după care în câteva zile va fi rezolvat Parcul Tineretului.

În urmă cu 3-4 ani, fostul director Urbis – Petre Burada – prezenta un utilaj de scoaterea a brădișului de pe lacurile din Buzău importat din Belarus. A fost mai ieftin, dar și mai slab calitativ. S-a stricat repede, iar vegetația din lacuri a continuat să prospere.

Referitor la heleșteul din Parcul Crâng, viceprimarul Ionuț Apostu a propus eliminarea hidrobicicletelor pentru a lăsa lacul la dispozița rațelor sălbatice (cu boboci). Click AICI pentru mai multe detalii.

Citește și articolul: Deugene s-a lipit la contractele importante din Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Va rezolva o problemă des reclamată de buzoieni

  • Si pe lacul Tineretului, in partea laterala din zona cinematografului in aer liber, sunt cuiburi pe lac. Si aici ar deranja hodrobicicletele fauna ( ar trebui delimitata zona, pentru a nu deranja pasarile)!

  • Auras, nici un cuvânt despre angajarea prin concurs cu un singur candidat a specialistului pensionar de subzistenta Foca la achizitii in Consiliul Județean Buzau sau nu ti se pare o stire care sa capteze interesul. Salutari din partea generatiei de tineri care vor sa faca ceva in tara din care în curând vor fi izgoniti de foci !

  • Auras, de ce nu scrii ca tomita al tau este cuscru cu patronul de la lex si de aceea vrea sa dea afara politistii locali, sa-i faca loc ginerului?????

  • Ala e aparatul de alungat pasarile din parcul Tineretului… fac ei ce fac si au grija sa alunge bietele pasari care ne incanta privirea cand mergem in parc, ca altceva nu are ce sa ne incante privirea pe acolo. Si pasarile fac asta gratis, probabil de aici si supararea autoritatilor, ca nu pot sifona niste bani sub pretextul incantarii publicului ca pasarile nu accepta plata si contracte umflate cu spagi cum accepta Andra si Maruta.

  • Păsările accepta plata cu cardul? Ca Tomita e doar cu cashul

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.