„Vă rog în numele a zeci de mii de PENSIONARI din Buzău”

Solicitare adresată primarului C-tin Toma pe site-ul buzaucityreport.

„Bună ziua, domnule primar! Vă rog în numele a zeci de mii de pensionari din Municipiul Buzău. La următoarea ședință de Consiliu Local să propuneți modificarea Plafonului pentru călătoriile gratuite pe TRANSBUZ BUZĂU ale pensionarilor cu venituri de până la 2500 lei. Plafonul să fie mărit cu 10 %, respectiv 2750 lei. Vă mulțumim anticipat”

Răspuns primar: „Voi studia problema, făcând o comparație și cu alte orașe. Vă mulțumesc!”

E posibil ca solicitarea să primească aviz pozitiv, în condițiile în care atât inflația, cât și pensiile au crescut în ultimul an.

Primăria Buzău achită lună de lună către Trans Bus costurile abonamentelor acordate gratuit elevilor și pensionarilor din orașul Buzău.

Creșterea plafonului are drept consecință mărirea cuantumului subvențiilor plătite d ePrimăria Buzău către Trans Bus

Tot Primăria Buzău plătește subvenții importante către Trans Bus pentru cursele din comunele învecinate Buzăului, în ideea de a aduce forță de muncă pentru firmele din oraș (care asigură la rândul lor prin taxe și impozite cea mai mare parte a bugetului orașului Buzău).

Citește și:

loading...

16 comentarii la „„Vă rog în numele a zeci de mii de PENSIONARI din Buzău”

 • Daca au 2500 e suficient. Mii de salariati in judet nu au 2500 lei salariu si lor nu le subventioneaza nimeni nimic

 • Poate a vrut să spună să fie gratuit pentru toți care au venituri sub 2750. Mulți dintre cei activi doar visează la salariu net de 2750. De multe ori câștigă net chiar jumătate din suma menționată. Și ei tot din Buzău sunt și tot în Buzău (localitatea unde este Primar domnul Toma) se deplasează. Multi au și copii…. Poate are în vedere și treaba asta…

 • N-am nimic cu acesti oameni, dar ar trebui să se gândească și ei că sunt și salariați care merg zilnic cu Transbus si au salarii nete de 1500-2000 de lei.

 • …sunt „zeci de mii de pensionari” cu pensie între 2501 și 2750 lei în buzău?… open city!…

 • chiar nu va e rusine? Sunt o multime de angajati care va sustin pensiile si au salarii mult mai mici, poate chiar la jumatate si care au si copii!!! Gata cu pomana electorala

 • Acel pensionar este distrus la cap

 • De bun-simt, mai ales ca avem un primar vizionar, modernist, ar fi ca intreg transportul in comun sa fie gratuit, pentru toti cetatenii. Abia atunci ar fi nu doar corect dar si, repet, vizionar!
  Eh, ce parere are Luminatia Sa?

 • Cu pensionarii din Buzau nu am nimic. Am in schimb cu fraza: „Tot Primăria Buzău plătește subvenții importante către Trans Bus pentru cursele din comunele învecinate Buzăului, în ideea de a aduce forță de muncă pentru firmele din oraș”. Nu cred ca Curtea de Conturi e prea fericita cu aceasta formulare!
  Ma intreb cum justifica niste cheltuieli pentru cei care nu sunt cetateni ai municipiului si, mai ales, pentru subventionarea fortei de munca a privatilor? Privatii isi pot subventiona singuri transportul propriilor angajati.
  Si, nici la nivel personal, nu sunt fericit cu formularea: adica noi, contribuabilii din Mun. Buzau, platim impozite mai mari pentru a sustine niste privati?? Dar privatii respectivi ce fac pentru municipiu – exista donatii, sponsorizari? Ca dau de lucru in judet este un lucru bun, dar mi-e teama ca multi dau salarii mici bietilor oameni…

 • Nu mai bune ar fi 10 calatorii pe luna gratuite ?
  Cred ca sunt suficiente iar plafonul de acum de 2500 e rezonabil !

 • Aș vrea să știu , pe ipochimenii care sunt împotriva pensionarilor , cine i-a adus pe lume , cine i-a crescut , ploaia !? Dacă da , atunci se explică atitudinea lor prin care dovedesc că au bostan în loc de cap !

 • Leo, taci.

 • Buna ziua. Lucrez 10 ore pe zi și nu am un venit net de 2500 lei pe lună. Daca primarul oferă călătorii gratuite, deci și din banii cu care eu contribui la bugetul local, vreau și eu să beneficiez. Doresc aceleași facilități ca celor acordate tuturor persoanelor care câștigă până în 2500 lei pe lună! Fără deosebire de vârstă! Fără discriminare!

 • S-au sucit mințile oamenilor. Nu mai sunt sănătoși la cap unii. Amărâții de ei cu pensii de peste 2500 ron.

 • Bine a spus cel de mai sus, poate mai bine ruga primarul sa primeasca gratuitate toti oamenii cu buletin de Buzau care au venituri sub acea suma.
  @costel, nu stiu numarul exact dar probabil sunt destui muncitori din industria grea care sunt la pensie ce anul asta au ajuns cu pensia aproape de 2500 lei, care pentru anul 2022 nu e mare, mai ales ca vorbim de niste muncitori ce au lucrat in conditii grele zeci de ani si care ne place sau nu, au construit aceasta tara prin munca lor grea, fara munca lor grea din regimul trecut nu am fi avut nici jumatate din infrastructura pe care o avem acum.
  Acum vreo 5 ani (cand a fost pus plafonul pentru bilete) pensiile acestor muncitori ce au lucrat 35-40 ani in industria grea erau in jur de 1500 lei, iar pensii de 2500 lei nu aveau decat nomenclaturistii si turnatorii plantati pe functii de sefi din fabrici, si care acum acestia iau dublu.
  E pacat ca e multa ura impotriva pensionarilor, mai ales impotriva unor pensionari care chiar au muncit munca grea timp de zeci de ani si care de obicei au pensii sub 2500 lei si multi din ei stau prost cu sanatatea ca au muncit in conditii grele si toxice, ca atunci era industrie. Acum majoritatea lucreaza in conditii usoare, asteptand sa treaca timpul pe un scaun la birou sau la un magazin, ca industria a fost ingropata, acum majoritatea sunt vanzatori si manipulanti de marfa.
  Mai bine va indreptati ura spre cei care merita, adica nomenclaturistii si turnatorii ce acum incaseaza peste 4000 lei desi in viata lor n-au muncit, doar au frecat menta prin fabrici pe posturi caldute si au turnat si abuzat muncitorii.

 • SCM, sunt tot comunisti de ai vostrii si astia cu pensiile mari, fosti nomenclaturisti.
  Sau ati uitat ca toata viata ati furat impreuna ?

  Vezi tu, natia asta blestemata merge pe principiul „eu sunt cinstit cand furi de la mine, dar sunt ingeras cand fur de la tine”. Boala grea, ce sa zic.
  Comunistii, aceasta tumoare a secolului 20, au prosperat mintind prostimea ca sunt asupriti de ghiaburi. Apoi, de-a lungul anilor s-a vazut clar ca fostii ghiaburi erau pistol cu apa pe langa regimul comunist.
  Acum spuneti ca VOI ati cladit tara asta. Daca nu erati voi, erau altii. Iar industrie este si acum, mult mai mare, dar nu vreti sa o vedeti. Acum, industria produce lucruri care se cer, nu pe stoc, asa cum VOI ati fost mintiti de comunisti ca faceati mare inginerie 🙂

  Subiectul e foarte complex, nu va putem judeca, poate ca si noi tot asa am fi fost. Va cerem doar sa taceti si sa va schimbati mentalitatea, atata tot.

 • Nu sunt de acord ,sunt oameni cu 2500 lei șiș plătesc abonament,dar pensionari de la țară 1000 sai15oo la fel își plătesc sa vina la oraș să-și cumpere medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.