Va urma probabil și un weekend cât se poate de urât

Din informațiile buzoienii.ro în jur de 15 blocuri din Micro XIV și Caraiman au fost debranșate în această seară de la gaze.

Locatarii au simțit un miros puternic de gaze. Primele probleme au apărut, pe rând la trei blocuri din Caraiman. Oamenii au sunat la 112, iar pompierii ajunși la fața locului au sunat la Distrigaz.

Apoi, linia 112 a fost înroșită cu apeluri din Micro XIV.

„Am vrut să mă duc până jos la magazin. Când am deschis ușa, la etajul patru, să ies pe casa scării m-a izbit un miros teribil. Gata să cad jos. Am intrat înapoi în casă și am sunat la pompieri”, ne-a povestit un domn de la blocul din fața școlii din Micro XIV.

Probleme sunt și pe toată linia de blocuri de pe Bd. Stadionului – vizavi de Filatură.

Ghinionul oamenilor, pompierii i-au chemat pe cei de la Distrigaz – care au purces la închiderea și sigilarea branșamentului de la bloc.

Acum, în Micro XIV. Se oprește gazul

Weekend de coșmar ?

Va urma o seară și, probabil, un weekend de coșmar pentru locatarii din blocurile debranșate. Fără gaze, oamenii nu se mai pot încălzi cu ajutorul centralelor și nici nu mai pot face/încălzi mâncare la aragaz. Problema e dacă firmele de instalații gaze din Buzău – agreate de Distrigaz – vor lucra sâmbătă și duminică pentru a depista și remedia problemele astfel încât oamenii să nu stea în frig.

UPDATE 1: Un cititor a semnalat buzoienii.ro că și prin fostul cartier 23 august acționează la această ore echipe mixte de pompieri, lucrători la gaze și jandarmi.

UPDATE 2: Și un cetățean de la un bloc de pe str. Traian Vuia a sesizat miros de gaze în zona centralei.

Posibilă explicație:

Se poate ca în stațiile de preparare a gazului, lucrătorii să fi dozat eronat cantitatea de mercaptan, substanța adăugată în gazele naturale (care sunt inodore) pentru ca oamenii să poată sesiza scăpările de gaze. E imposibil ca zeci de blocuri și sute de case să aibă deodată scăpări de gaze.

Rugăminte

Așteptăm ca noul prefect sau unul dintre colaboratorii săi să ia legătura cu cei de la Distrigaz (pe linie instituțională) pentru a întreba ce se întâmplă și pe urmă să comunice oamenilor prin intermediul presei. Unii dintre ei, cu mai puțin acces la informație, au intrat în panică.

Vom reveni.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Va urma probabil și un weekend cât se poate de urât

  • In tot orașul a mirosit a gaze. Cum cei de la gaze doar inchid gazele , si nu le pasă ca stam in frig , am fost inspirat sa nu ii chem. Peste noapte minune, nu mai miroasea deloc. Concluzia sa ne fereasca Dumnezeu de lucruri rele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.