Vali Ene, reprezentant al polițiștilor disponibilizați: „Primăria plătește 18 milioane pentru fiecare paznic de la firmele private. Nu se face nicio economie!”

Vali Ene, reprezentantul polițiștilor locali disponibilizați, a acuzat astăzi că este fals argumentul că primăria cheltuie mai puțini bani cu paznicii firmelor private la școli.

„Am fost azi la proces, la judecătorie, și am aflat. Primăria Buzău plătește firmelor private de pază câte 18 milioane de lei vechi pentru fiecare contract. La această sumă se adaugă și TVA-ul. Deci, în total se cheltuie peste 21 de milioane cu un agent. Iar asta nu e tot. Adăugați și costurile cu monitorizarea video. Cheltuielile inițiale cu aparatura și abonamentul lunar către firma de pază. În comparație, mă uit acum la fluturașul meu. Am 13 milioane în mână. Vin și eu acum și întreb ? Ce economie se face prin contractarea firmelor de pază ? Consider că acest argument folosit de domnul Toma este unul fals, menit să păcălească lumea”.

Imediat a venit și răspunsul primarului Toma:

„Nu o spun eu, o spune raportul Curții de Conturi. Costurile primăriei cu salariul unui polițist local au fost de 33 de milioane de lei vechi pe lună. Dar eu am făcut și un alt calcul. Am luat suma totală cheltuită de poliția locală într-o lună  și am împărțit-o la numărul de polițiști locali. A rezultat  peste 50 de milioane de lei vechi pentru că aici s-au adaugat și alte costuri. Norma de hrană, benzina, echipamentul și altele. Deci, ce spune domnul Vali Ene, nu e adevărat. Cheltuiele s-au redus în medie cu 60%. Sunt unele grădinițe care au ajuns la costuri zero pentru pază. Și-au montat camere de supraveghere și atât. Nu mai plătesc niciun paznic”.

Auraș Tereacă

loading...

2 comentarii la „Vali Ene, reprezentant al polițiștilor disponibilizați: „Primăria plătește 18 milioane pentru fiecare paznic de la firmele private. Nu se face nicio economie!”

 • Asa a procedat si la Transbus a dat afara agentii de paza si au adus firma care a vrut dnu Toma agentii de paza aveau 1500lei x 5 agenti = 7500lei/luna x12luni= 90000 roni/ an si au contractat firma de paza care depaseste anual 30000 euro unde trebuia facut licitatie dar…………trebuia sa vina firma de paza a domnilor Toader si Toma .
  Unde este economia ?????

  Răspunde
 • I-a stat in gat norma de hrana,cu toate ca e prevăzută de o lege.
  A scos-o de când a venit primar!
  Sa spună care este salariul unui polițist local la ora asta!
  Daca e un salariu indecent,ma ofer sa public fluturașul de salariu!
  Dar la noi,hotul striga hoții!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.