Vânătoru: „Am trimis scrisoare de la Buzău în America să ne trimită câteva semințe de ceapă galbenă de Buzău!”😯

În pledoaria sa în favoarea înființării la Buzău a Băncii de Gene a României, cercetătorul Costel Vânătoru a servit ascultătorilor (probabil) cel mai elocvent argument posibil.

„Știți ce am în acest pliculeț ? Sunt semințe ale celebrei cepe aurii de Buzău. Dar știți ce scrie pe plic ? New York, SUA, Cornell University. Aflați, domnilor, că noi românii nu am fost în stare să înregistrăm ca brand românesc ceapa aurie de Buzău. Au făcut-o însă alții. Le-am trimis americanilor scrisoare de la Buzău să-mi dea și mie câteva semințe originale ale cepei de Buzău. Ce-or fi râs americanii de noi! Mi-au trimis 50 de semințe – cu drept de utilizare. Vă dați seama ce umilință pentru noi! Cum te simți tu ca român într-o astfel de situație ?”, a spus Vânătoru.

Vezi, în foto, plicul (cu cele 50 de semințe) trimis la Buzău de proprietarul soiului „Ceapa aurie de Buzău”

Nu e singurul caz. Cercetătorul buzoian mai are plicuri și cu alte semințe ale unor soiuri românești înregistrate în străinătate!

„Uitați aici dovleacul Danubiana. Și aici tomatele țigănești. Ambele înregistrate în Germania. Și aici varza de Buzău – în China. Iar exemplele sunt multe. Patrimoniul genetic al plantelor din România e luat de alții. Noi nu avem nimic. Și nu e vina străinilor, bravo lor. Ci a noastră, a românilor, că nu avem grijă. Suntem ridicoli”.

Vânătoru crede că sunt interese mari ca „Banca de Gene a României” să nu se realizeze și că inclusiv români de-ai noștri luptă pentru acest țel.

„România importă anual semințe cât bugetul alocat Ministerului Apărării Naționale. Cum ar fi să ne facem noi românii, Banca de Gene a României, să amprentăm genetic toate soiurile românești și să producem aici, în România, semințele de care agricultura are nevoie?”, a încheiat Vânătoru.

Din păcate, deși inclusiv senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, a cerut public înființarea Băncii de Gene la Buzău, Guvernul României nu a prins (nici) în bugetul pentru 2021 fonduri pentru înființarea și funcționarea băncii de gene.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Vânătoru: „Am trimis scrisoare de la Buzău în America să ne trimită câteva semințe de ceapă galbenă de Buzău!”😯

  • As intreba : de unde stiau americanii ca noi avem ceapa galbena de Buzau? Niste oameni care au uitat ca sunt romani si nu americani au luat spaga si…..

  • Auras, cum pot distribui acest articol pe Wathsap? Mulțumesc!

  • Cum sa vrea acesti tradatori de tara care ne conduc?Cand creierele lor,unul de biet profesoras de Agnita si altul de valutist de la coltul strazii ,au circumvolutiuni mai drepte si decat strazile din Buzau?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.