Vânătoru și Toma fac demersuri. Se caută o clădire potrivită în Buzău


Ar fi cu adevărat un lucru important pentru orașul și județul Buzău.

Înființarea unei facultăți de stat în Buzău.

Facultatea de Horticultură București

Și acesta, ca multe altele, e un capitol la care Buzăul a rămas în urma altor orașe similare (Brăila, Târgoviște, Pitești, Tg. Jiu, Bacău etc).

Înființarea unei facultăți de stat e prioritară pentru primarul C-tin Toma care a rugat Consiliul de Dezvoltare al orașului să facă demersuri în acest sens.

Cel mai aproape de reușită este cercetătorul Costel Vânătoru de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău.

„Da, am vorbit la Universitatea de Științe Agronomice și la Facultatea de Horticultură. Buzăul are câteva atuuri extraordinare. Ferma pomicolă Istrița, cea vini-viticolă Pietroasa și Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă. Toate trei sunt aici, la noi în județ. Plus că aici avem și un Liceu Agricol. Le-am prezentat celor de la București ideea noastră. Rămâne să primim un răspuns. Al doilea pas important e găsirea unei clădiri potrivite în oraș”, a precizat Costel Vânătoru pentru buzoienii.ro

Ferma pomicolă Istrița

Înființarea unei facultăți stat prezintă numeroase avantaje.

Pe lângă renumele de oraș universitar, mai mulți tineri de valoare vor rămâne în oraș iar alții vor veni în Buzău.

Se vor crea noi locuri de muncă, va exista o cerere de locuințe de închiriat etc.

 

Facultatea de Horticultură pregătește specialiști în horticultură și peisagistică. Facultatea dispune de o bază materială

Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație „Pietroasa”

proprie modernă, trei stațiuni (Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație „Pietroasa”; Pepiniera și ferma pomicolă „Istrița” și Ferma didactică „Moara Domnească”). În acest fel, prin competențele dobândite, absolvenții facultății își găsesc un loc de muncă nu numai în domeniile de producție ale horticulturii (pomicultură, viticultură și vinificație, legumicultură, floricultură și artă florală, arboricultură ornamentală și arhitectură peisageră) și peisagisticii (proiectarea, execuția și întreținerea peisajelor), ci și în cercetarea științifică, învățământ, comerț, administrația domeniului public- spații verzi.

Te rugăm, distribuie acest articol dacă ți s-a părut util.


Citește și: Exclusiv! Linie de maxi taxi desființată de azi! CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Vânătoru și Toma fac demersuri. Se caută o clădire potrivită în Buzău

  • bună ziua !
    Felicit inițiatorii, cu rugămintea să ia în calcul COSTRUIREA unui sediu nou !
    mulțumesc !

    Răspunde
  • Agricultura se face pe teren, nu neaparat intr-un sediu nou.

    Răspunde
  • E o idee bună pentru cei ce nu au fost la facultate să vină facultatea la ei, știu ei care dintre inițiatori

    Răspunde
  • Ideea mi se pare excelentă, ușor de pus în practică, poate avea consecințe pozitive pe termen lung , DAR … : 1. să nu fie cine știe ce interese meschine, de partid,de grup(uri) ori personale 2. să se facă așa cum trebuie carte, nu e nevoie să mai adăugăm și noi o ” perlă ” în șiragul producătorilor de diplome pe bandă rulantă 3. într-adevăr, cum spunea dna. Popa C. – ar trebui ca studiile să aibă un puternic caracter practic, de teren în câmp , căci ăsta-i profilul real al meseriilor agricole 4. nu cred c-ar fi nevoie de un sediu somptuos sau chiar nou – s-ar putea plia pe … Liceul Agricol, fostul Spital Brătianu ori alte foste clădiri de instituții acum dezafectate 5. ca buzoian, să fiu sincer, iar m-ați făcut să … visez !…

    Răspunde
  • Ce frumoasă e democrația! Pot avea idei toți idioții. Ei au descoperit că agricultura se face pe teren. Or fi făcut vreunul vreo facultate, de orice profil, de-adevăratelea? Altfel ar fi știut că înainte de a ieși pe teren, cartea se învață în amfiteatre, în săli de curs, în laboratoare și în bibliotecă. Să ne trăiască tâmpiții! Cu ei nu te mai plictisești niciodată.

    Răspunde
  • Să trăiască tâmpiții cum zice domnul, dar cu noi cum rămâne, căci ei se simt mari și puternici fiind la putere, căci asta e,copii noștri cu ce au greșit?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.