Vehiculul blindat cu care patrulau s-a răsturnat

Doi militari din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniți luni, 6 mai, în jurul orei 2.35, ora României, în timp ce executau o misiune de patrulare interioară în Baza Aeriană Kandahar.

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii s-a răsturnat. Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității.

Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar, informează MApN.

Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

„Suntem alături de ei, însănătoșire grabnică!”, a transmis Gabriel Leș, ministrul Apărării, pe pagina personală de Facebook.

Este al doilea incident din ultima lună în care sunt implicați militari ai Batalionului 300 Infanterie Protecția Forței “Sfântul Andrei”.

În urmă cu o lună patru dintre ei au fost răniți după detonarea unui dispozitiv exploziv urmat de un atac cu armament ușor de infanterie executat de insurgenți.

Cei 500 de soldați din acest batalion sunt din Galați, cu excepția a 60 de militari de la Regimentul 307 Infanterie Marină, aflați pentru prima dată în Afganistan.

În Afganistan și-au găsit sfârșitul trei militari buzoieni: Adrian Vizireanu, Iulian Dumitrescu și Mădălin Stoica. După numele lor municipalitatea a botezat trei străzi din oraș (două în Dorobanți II) și una în Micro XIV.

Mădalin Stoica

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Vehiculul blindat cu care patrulau s-a răsturnat

  • Isi merita toti soarta, nu avem ce cauta acolo.

  • Cred ca faceau si ei drifturi prin baza! Cum draku sa te rastorni cu o asa masina de lupta, doar nu este facuta de romani!

  • Pe acolo nu ii pune nimeni pe ‘bravii’ nostri mercenari sa sufle in fiola cand se urca la volanul unor astfel de vehicule?Ca nu pot sa cred ca ‘neanfricatii’ nostri luptatori sunt atat de nepriceputi incat sa rastoarne caruta in sant.Ia sa li se dea imediat cate o ‘medalie’ pentru ‘bravura’ lor,ca…..’gradele’ si le-au luat singuri din…….sticla!i

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.