„Veniți mai devreme un pic. Să-i pozați și pe proprietari”

În contextul schimbării numelor de străzi din mun. Buzău, pentru str. Spiru Haret mai aproape de adevăr ar fi str. Rahaților.

Pe spațiul verde sunt rahați de câine din metru în metru. Practic, strada s-a transformat într-o extinsă latrină canină. Și nu din pricina maidanezilor, dispăruți de un an-doi din peisaj.

„Domnu’ reporter, acum la ora opt e cam târziu. Veniți, vă rog, pe la 06.30. O să-i puteți poza și pe proprietarii care au hotărât că strada-i WC pentru câinii lor. S-a ajuns să-și fie scârbă să mai treci p-aici”, s-a adresat o doamnă reporterului care făcea poze cu mobilul.

Degeaba. Din sută în sută de metri, RER a montat coșuri de gunoi speciale pentru extrementele canine.

În antiteză cu proprietarii de câini lipsiți de bun simț, tot pe Spiru Haret sunt și locatari model. Aceștia au sădit flori pentru a înfrumuseța spațiul din jurul blocului.

Probabil forțați de inițiativa cetățenilor de mai sus, astăzi la fața locului și-au făcut apariția și trei-patru angajați de la „spații verzi” (de la Urbis) care au început să împrăștie pământ de flori.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „„Veniți mai devreme un pic. Să-i pozați și pe proprietari”

 • Auras, vorba acelei doamne, vino de dimineata si i-ai pe stapani, nu cainii sunt vinovati. Felicitari pt ceea ce faci ! Buzaul poate deveni un oras civilizat, dar nu asa, de la sine, ci doar cu politie locala, amenzi, campanie MEDIA, samd… Altfel, ramanem la nivelul asta inca un centenar. Si, e pacat..

 • Stapanii cainilor din locația respectivă ar trebui si amendați,dacă au și coșuri unde pot arunca excrementele..dar intreb si eu,ceilalți,cărora le pasa de curățenie,dar care au un singur cos de gunoi in tot cartierul,ce fac?Umbla cu rahatul după ei până ajung acasa?
  Trebuie întreținută curățenia,dar mi se pare de bun simț ca un cartier sa aiba cel putin 3 coșuri de gunoi(ca sa nu spun mai mult).

 • Suntem departe de a fi educati, la fel este in toate cartierele, dar nu am vazut nici un iubitor de animale sa stranga dupa caine. Poate politia locala ar trebui sa ia masuri, noi cei care avem copii mici suntem de-a dreptul disperati de aceasta mizerie. E focar de infectie pe langa toate blocurile

 • Eu am caine si adun mizeria. Nu trebuie generalizat. Fiti siguri ca aia de nu aduna fecalele de pe jos sunt aceeasi care arunca gunoaie de la balcon, varsa scrumiere prin parcari sau fumeaza pe scarile blocurilor. Este chestiune de educatie. Pana cand nu i-o amenda primaria, nu se face lumina. Pana atunci, dezastru. Si parcarile pe trotuare, blocatul aleilor, gunoaie pe strada etc. Sper sa se schimbe optica primariei cat de curand. Altfel ne ingropam in nesimtire.

 • Pensionarii comunisti, etern nedreptatiti, pun pariu ca 99% sunt din cei care-si plimba potaile fara sa curete dupa ei. Daca le atragi atentia, se nervozeaza imediat 🙂

 • AMENDA .AMENDA ,AMENDA!

 • D-le Auraş, parcă mi-aţi citit gândul, chiar îmi trecuse prin cap zilele astea să fac şi să vă trimit pe mail câteva astfel de poze, cu ,,dog shit”-uri, indignat fiind de ce am văzut pe Bălcescu, între Prefectură şi Poarta Crângului: rahaţi de câine vizibili aproape la fiecare pas de-a lungul marginii trotuarului (un indiciu că erau ai câinilor cu PROPRIETAR, în timp ce aceştia sunt plimbaţi, să nu se arunce vina pe maidanezii aproape inexistenţi).

  Vreau să se ştie că:

  1. Nu mai suportăm nesimţirea acestor proprietari care nu-şi adună mizeria (mai ales că au şi în ce să şi-o pună, Toma le-a pus la dispoziţie pubele speciale în acest scop). Dacă nu vor ei să se educe de bunăvoie, atunci să fie educaţi cu forţa, prin AMENZI !

  2. Nu mai suportăm nepăsarea şi puturoşenia poliţiştilor LOCALI faţă de această problemă. Pentru ce îi mai plătim din banii noştri, dacă nu pot veghea măcar la respectarea curăţeniei stradale ???! Faptul că se plimbă de colo-colo, câte 2, prin Crâng şi pe la Piaţă, se poate numi ,,muncă” la ei ????!
  Să vegheze colo, dom’le, la RESPECTAREA CURĂŢENIEI STRADALE, şi să dea AMENZI ori de câte ori e cazul, măcar de asta să fie şi ei în stare !

 • Din pacate, cred ca va mai dura pana cand majoritatea va considera ca adunatul dupa propriul caine este normal. Cand am intrebat o doamna de ce nu are punga sa adune mizeria cainelui asa cum fac si eu mi-a raspuns ca…nu toata lumea este dementa ca mine!! Mai este ceva de spus?

 • …stiti ce lipsește de aici? Nimeni nu vorbește mai nimic despre opinia colectivă care ar putea schimba mentalitatea, dar fără constrângere din partea responsabililor, va fi foarte greu! Opinia unui crescător de caine care adună de pe urma câinelui împotriva unui alt crescator de caine care nu adună fiind singulara, nu va avea succes! Parerea lui Cătălin este total eronata! Nici nu pot s-o comentez pentru ca este si rautacioasa la adresa celor de varsta înaintată, care chiar daca au fost comunisti erau cu totul si cu totul de alta calitate morală fata de majoritatea politicienilor din ziua de azi! Am zis…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.