„Veniți să vedeți! Coloana e până pe Bd. Bălcescu!”

Mai mulți șoferi solicită conducerii Primăriei și Poliției Rutiere înființarea unui al doilea semafor cu buton pe str. Spiru Haret.

Aceștia au adresat astăzi rugămintea reporterului buzoienii.ro de a se deplasa la prânz în zona trecerii de pietoni de la Liceul Pedagogic – ieșirea elevilor.

„Uitați-vă și dvs. la coloană de mașini care se formează. Ajunge de pe Spiru Haret până pe Bălcescu și blochează circulația și acolo. Se întâmplă dimineața când copiii sunt aduși la școală ori la liceu cu mașina și la ora douăsprezece când sunt luați. Se face șir de mașini, iar șoferii stau și câte 20 de minute în trafic, pentru că pietonii nu trec toți deodată precum la Șc. nr. 15. Trec unul câte unul, iar zebra e complet blocată. De aceea îi cerem primarului Toma și Poliției Rutiere un semafor cu buton și aici”, au spus șoferii.

Reporterul buzoienii.ro a întrebat dacă n-ar fi totuși prea multe două semafoare, unul după altul.

„Așa e, pot părea multe, dar adevărul e că sunt utile. Iar dacă fac bine și nu rău, ce contează câte sunt ? La Pedagogic sunt mulți elevi. Și de ciclul primar, și de gimnaziu, și de liceu. Când intră și ies, dimineața și la prânz, stai ca șofer un sfert de oră dacă ești prins cu mașina în coloană”.

Semaforul cu buton e excelent pentru șoferi atunci când traficul pietonal e mare, dar și deranjant atunci când se întâmplă să treacă un singur pieton, caz în care timpul de așteptare e mai mare.

Reporterul buzoienii.ro și-a făcut datoria să publice solicitarea șoferilor, rămâne de văzut ce decizie se va lua în Comisia de Siguranță Rutieră.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și: Călătorie în timp. Intri pe un gang și ajungi în evul mediu. GALERIE FOTO. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Dă, mai jos, CLICK pe „Îmi place” pentru a primi zilnic știrile buzoienii.ro pe facebook.

loading...

9 comentarii la „„Veniți să vedeți! Coloana e până pe Bd. Bălcescu!”

 • oare nu e posibil ca 2-3 dintre cei de la Politia locala care se ocupa de circulatia rutiera sa dirijeze traficul in perioadele de varf in aceasta zona.Asa,ar mai face si acestia ceva util pentru comunitate si nu ar mai sta pititi pe dupa tufe,pe la colturi si intersectii pentru a prinde’cremenalii’ care incalca legislatia rutiera.

 • gardienii publici aka localii sa stea la locul lor, nu vreau sa ma dirijeze pe mine unul cu 4 clase

 • Nu se poate semafor ca domnul primar aduce biciclete, autobuze, da comerciantii afara din Crang cum i-a dat si pe cei din bazar, facem aeroport, chestii, trestii. Stati pe aproape ca mai fabuleaza.

 • Ce sa dirijeze gardienii locali?! Unii abia stau în picioare.
  Este nevoie de semafor cu buton, eventual sincronizat cu cel din dreptul Scolii generale nr 15.

 • Nu trebuie sa dirijeze, ci sa amendeze.
  A oprit individul masina degeaba in trafic, amenda.
  Cozile alea nu se fac acolo din cauza trecerii, ci din cauza celor care isi aduc copilul la scoala si opresc ilegal prin zona trecerii de pietoni si mai stau si 7 minute pana ies din masina ca e greu cu miscarea.
  Pana si cei ce stau vis a vis sunt adusi cu masina in fata portii… le e frica ca mor daca isi folosesc picioarele pentru scopul conceput, acela de a se deplasa.

 • Invata prietene sa mergi pe bicicletă! Ne-am invatat toti cu curu in masina!! Sunteti in stare sa urcati daca se poate cu masina pana in sufragerie!!

 • Trag toti ca mustele la rahat la scoala 15. Isi aduc odraslele de prin toate cartierele care nu au legatura cu blocurile arondate sau din comunele din imprejurimi ……si pe urma se vaita ca e aglomeratie.
  Verificati vizele de flotant in zona scolii 15 si vedeti blaturi! Normal ca e aglomeratie.
  Opresc masinile in strada si se dau jos sa deschida usa progeniturilor…..ii pupa le mai zic vreo doua vorbe manca I ar mama sa fii atent…..etc….si in tot acest timp masina zace in strada.

 • Ca si la scoala 11, daca esti din cartier nu mai ai loc de copii de politicieni si patroni care nici nu locuiesc in Buzau.
  Cand o sa elimine Guvernul si Ministerul prostia asta cu inscrisul copiilor abuziv atunci o sa se rezolve si traficul prin zonele acestor scoli.

 • Alternativa ar fi crearea unor alei suspendate care să ofere posibilitatea accesului auto pana la sala de clasă din școală. Deși poate s-ar crea o busculada și mai mare, ca fiecare ar dori nu doar să-și ejecteze plodul din dotare în fata clasei, ci l-ar duce de manuta pana la banca, iar pune ghiozdanul în banca nu înainte de ai scoate cele de trebuință din el, etc… Suntem părinți responsabili, nu!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.