Verdict final în privința rondului de la intersecția podului Drăgăicii cu Bd. 1 Decembrie. Foto și video de azi – ora 16.00

La sfârșitul anului trecut, între Crăciun și Anul Nou, municipalitatea a înființat într-o noapte, din balize de plastic, un rond provizoriu la intersecția dintre Bd. 1 Decembrie și Podul Drăgăicii.

A doua zi, traficul din intersecție s-a desfășurat mult mai bine decât înainte, dar a rămas ca verdictul final să se dea într-o zi obișnuită de lucru, după trecerea sărbătorilor.

Astăzi, la ora 16.00, reporterul buzoienii.ro s-a postat vreme de un sfert de oră în preajma intersecției (vezi clipul video de mai jos).

Concluzia a fost că rondul e util și că tradiționalele coloane care se formau pe pod s-au redus sau chiar nu mai există deloc.

Citește și articolul: Imaginile zilei la Buzău! Tot acest fum este făcut de o mașină de poliție! Iată video!

Ceva mai multe mașini se strâng ca și înainte de înființarea giratoriului pe sensul dinspre Bd. 1 Decembrie către Bariera Ploiești.

Acest inconvenient poate fi limitat la rându-i dacă s-ar elibera banda de la lângă marginea drumului de mașinile parcate pe Bd. 1 Decembrie măcar pe o porțiune de o sută de metri în apropierea giratoriului.

În acest fel, cei care doresc să meargă înspre intersecția mare din Bariera Ploiești n-ar mai fi nevoiți să aștepte în spatele celor care vor să urce pe pod.


Citește și articolul: Ultima oră! Accident pe șoseaua de centură. S-au ciocnit două autoutilitare. Iată primele fotografii de la fața locului

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

17 comentarii la „Verdict final în privința rondului de la intersecția podului Drăgăicii cu Bd. 1 Decembrie. Foto și video de azi – ora 16.00

 • Unde vedeti voi semne de sens giratoriu in intersectia respectiva?

 • acest rond ar trebui urmat neaparat de inca unul chiar in interdectiea Unirii cu bariera Ploiesti si e posibil sa fie si mai bine , poate mult mai bine

 • Daniel B. uita-te mai bine!

 • Hai sa te lămurim noi, draga Daniel B. Intr-adevar, in filmuletul arătat nu se vad indicatoarele rutiere ce semnalizează sensul giratoriu, asta si datorita unghiului de filmare, dar nu înseamnă ca respectivele indicatoare nu sunt acolo. Dimpotrivă, ele exista si daca ai fi intr-adevar conducător auto si ai trece prin zona, le-ai observa, cu siguranta. Dar daca esti un simplu pieton, n-ai de unde sa stii. Nimeni, ca si administrator de drumuri nu s-ar risca sa amenajeze un astfel de dispozitiv, fie el chiar si temporar, fără sa il semnalizeze corespunzător. Si daca te uiti atent pe filmare, poti observa pe directia podului, lângă indicatorul de interzis (discul rosu cu dunga alba orizontala), e un indicator pozitionat cu spatele. Ei bine, acest indicator este cel care semnalizează sensul giratoriu pentru cei care vin de pe pod, dinspre zona industriala. Acelaşi semn il vor intalni si conducătorii auto care vin dinspre bd. 1 Decembrie, precum si cei dinspre Bariera Ploiesti. Acum esti lămurit?

 • E ok cu sensul giratoriu dar cred ca ar fi si mai ok daca nu s-ar mai parca deoparte si cealalta a soselei pe portiunea de drum de la piciorul podului pana la intersectia cu Independentei

 • E ok cu sensul giratoriu dar cred ca ar fi si mai ok daca nu s-ar mai parca deoparte si cealalta a soselei pe portiunea de drum de la piciorul podului pana la intersectia cu Independentei

 • Cred ca ar trebui un sens giratoriu la intrare in Spataru,in locul la ghereta dupa timpuri a militienilor.

 • Un sens giratoriu este necesar la Spataru in locul gheretei dupa timpuri a militienilor.

 • Eu nu am observat nici o diferenta cu acest giratoriu improvizat aiurea.
  Acelasi rahat, doar ca acum toti trebuie sa opreasca ca nu mai are prioritate nimeni.
  Intersectia aia oricum era o intersectie aiurea pe vremuri, cu sensul giratoriu nu au facut altceva decat sa o faca si mai aiurea.
  Acolo era nevoie de viziune cu ani in urma, cand nu trebuia sa se permita dezvoltarea cu case ingramadite ca sa lase loc de infrastructura.
  Desi statul avea acolo terenuri o gramada, a preferat sa le instraineze pe 1 leu catre baietii hoti in loc sa le pastreze pentru viitor, cand era clar ca va trebui sa se dezvolte o infrastructura moderna acolo.

 • O solutie in zona aia ar fi fost sa se fi facut bretea catre dreapta pe pod pe la Independentei (colt cu Toamnei).
  Deasemenea si acum o solutie ar fi fost sa se prelungeasca strada Carol Davila cu un pod peste calea ferata care sa iasa la Dragaica, dar nu stiu cat de fezabila mai e treaba acum dupa ce s-a instrainat tot acolo si s-a permis sa se construiasca pana in trotuare.
  Mie imi e si groaza de ce idiotenie o sa se faca la intersectia Unirii ca sa acomodeze o intrare la Lidl… cred ca o vor da in bara si o sa faca si acolo un rahat astfel incat sa debusoleze complet soferii si in caz de accidente stablirea vinei sa nu poata fi facuta decat pe baza de cine da plicul cu spaga mai mare.
  In timp ce in strainatate se incearca sa se faca intersectiile cat mai simple, clare, semaforizate astfel incat si orb daca esti sa poti traversa intersectia in siguranta, la noi in Romania se fac tot felul de improvizatii periculoase in care doar norocul te scoate neatins din ele.
  Am vazut unele si prin alte orase, de te cruceai la ele, asa de prost sunt facute si semnalizate… daca treci prima data pe acolo in tranzit si n-ai nici un GPS, sansele sa o dai in bara sunt foarte mari.

 • Mi-a placut ideea cu o bretea care să coboare de pe pod înspre prelungirea independentei. dar asa ceva la noi ține de domeniul SF-ului, într-atât de săraci și înapoiați tehnic am ajuns ca nație. Interesantă și observația despre intrarea si iesirea de la viitorul LIDL. Trebuie cumpănit bine. Și mi-a plăcut și ce ați spus despre stabilirea vinovăției în caz de accident. Mulțumesc pt că accesați buzoienii.ro!

 • Sunt de acord cu a doua parte, nu și cu prima. Cu sensul giratoriu e mai bine ca înainte. Dar n-am pretenția că părerea mea e irefutabilă. Oricum vă mulțumesc pentru comentariu și pt că accesați buzoienii.ro.

 • Veste bună. Se va face. Se va proceda mai întâi la exproprierea celui care are terenul pe care se află „borcanul” poliției. Dacă dați search pe buzoienii.ro folosind cuvântul „borcan” veți găsi un articol despre acest subiect. Mulțumesc pentru atenție.

 • Veste bună. Se va face. Se va proceda mai întâi la exproprierea celui care are terenul pe care se află „borcanul” poliției. Dacă dați search pe buzoienii.ro folosind cuvântul „borcan” veți găsi un articol despre acest subiect. Mulțumesc pentru atenție.

 • Asta am spus și eu. Ar trebui o prezentă mai densă a poliției în zonă până se va învăța acest lucru.

 • La asta se va ajunge cel mai probabil după ce se va deschide viitorul LIDL în zonă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.