Verdict, pod Marghiloman – ing. Viorel Constantinescu. „Și asta s-a făcut prost”

Ing. Viorel Constantinescu e cel mai cunoscut specialist din Buzău în rezistența construcțiilor.

Imediat după prăbușirea trotuarului și a pasarelei, Constantinescu a venit la pod pentru o primă examinare:

„S-au prăbuşit parapetul și elementul de susținere a trotuarului. Deci nu din structura de rezistență a podului. Structural ele nu fac parte din pod, au fost prinse de el, așa cum să făcea în acei ani cu trotuare adăugate. Podul are aproape 50 de ani. N-a fost reparat niciodată, doar a mai fost asfaltat din când în când. Dar și asfaltarea asta s-a făcut prost întrucât au fost acoperite geigerele de scurgere a apei. În aceste condiții apa s-a scurs și ea pe unde a putut. Adică în partea astea dinspre oraș, pentru că așa e înclinat podul. Umezeala a grăbit deteriorarea”, a spus Constantinescu.

De notat că Primăria Buzău, în ciuda valului de critici, a întocmit proiectul de reparații, a alocat banii necesari, a demarat licitația, iar la începutul lunii iulie urma să deschidă ofertele și să desemneze constructorul. Podul n-a mai avut însă răbdare.

După incidentul de ieri, circulația auto și pietonală a pe pod a fost întreruptă. Se va desemna un constructor la urgență, prin atribuire directă, iar podul va fi redeschis abia la finalul lucrărilor.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Verdict, pod Marghiloman – ing. Viorel Constantinescu. „Și asta s-a făcut prost”

  • Primaria Buzau ia muncitorii Companiei de apa sa lucreze la Pod, la Bazar -noul sediu al primariei….E ca pe plantatia lui Toma!!detine monopolul!

  • Asta am observat si eu, ca trotuarul era atasat de pod in mod separat, precum sunt si balcoanele la blocuri, care se tin in 4 puncte de ancorare de metal si doar un miracol face sa nu cada, mai ales la cele ce au fost tinute deschise si de la ploaie si zapada au ruginit.

    La balcoane stiu ca a cazut unul chiar langa primarie acum cativa ani si pe unirii si prin alte zone sunt unele care abia se tin, iar primaria nu intervine si daca vrei tu ca proprietar sa dai jos placile ca sa asiguri siguranta oamenilor nu te lasa primaria decat dai o gramada de bani pentru aprobare si studii… ca daca o faci fara vine primaria sa te arda iar la buzunar cu amenzi… deci cum o dai primaria tot te arde la buzunar, asa ca mai bine stai linistit si astepti sa cada natural, daca asa vrea primaria.

  • Podul trebuie reconstruit urgent. Traversele de pod trebuiesc schimbate cu ocazia asta, nu trebuie cârpit, avem firme specializate în Buzău în construcția de astfel de elemente prefabricate din beton , nu trebuie lucrat de mântuială.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.