VESTE BUNĂ. „Am semnat pt. 32 mil. €! Lucrăm toată iarna!”

Bucurie, azi, pentru primarul C-tin Toma.

„Tocmai am semnat la București contractul de 32 mil. € pentru asfaltarea de străzi, trotuare și parcări din mun. Buzău. Imediat o să convoc o ședință cu conducerea Urbis Serv. Cât mai permite vremea, în acest an, se vor mai face străzi. Le pregătim, inclusiv sâmbăta și duminica, iar când sunt zile frumoase punem asfalt. În rest, toată iarna, Urbis va face trotuare unde se pun dale, nu e nevoie de asfalt”, a anunțat, azi, primarul.

Cadou pt. Urbis. Muncitorii vor avea de lucru toată iarna

Pe lângă Urbis vor avea o pâine de mâncat la Buzău și alte firme:

„Urbis nu poate face tot, își va alege un lot. Pentru alte 6-7 loturi vom pregăti licitația. O vom face în această iarnă, astfel ca la primăvară, când se face frumos, să se înceapă asfaltarea pe zeci de străzi din oraș”, a adăugat primarul.

Pe lângă cele 130 de străzi asfaltate în ultimii trei ani, Toma mai pregătește un lot de 70! Se va începe cu străzile din spatele Cartierului Unirii Nord și Sud!

Cele 32 de milioane de euro sunt un împrumut acordat mun. Buzău de Guvernul României, ce va trebui returnat în 20 de ani. Dobânda e mică, nu se percep garanții.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „VESTE BUNĂ. „Am semnat pt. 32 mil. €! Lucrăm toată iarna!”

 • Auras, nu ne-ai spus dacă acesti 32 mil.euro sunt bani guvernamentali, nerambursabili , fonduri europene nerambursabile ori vreun împrumut care va trebui restituit multi ani de aici inainte de către copii nostri pentru niste lucrări făcute de multe ori în dorul lelii, cum se spune! Pentru că avem destule exemple!

 • Felicitări și păstrați câteva tone de asfalt pt a astupa gurile cârcotașilor

 • Dragă Auraș, ne poți spune cât de mică este dobânda aia mică?

 • @Florin: Mult, mult mai mică decât aia de furnică…
  Decât dobânda de la furnică, adică.
  Mulți cârcotași chiar și când se face ceva… sume uriașe de bani au fost „speriate” de vechea administrație fără să se facă nimic, acum , când se face ceva, comentăm… banii tot se duc, bine că se face ceva și Buzăul se schimbă în bine, felicitări domnului Toma și celor din echipa sa.

 • Draga Cătălin, este foarte bine că se face doar că ce se întâmpla prin primărie ar trebui să fie foarte transparent. Până la urmă noi, cetățenii Buzăului, suntem cei care vor plăti acel împrumut și mi se pare de bun simț să fim măcar informați, întrebați nu suntem oricum.
  Așa cum din ianuarie 2020 vom avea cel mai mare preț la apă din Romania probabil că în viitorul apropiat vom fi campioni și la impozite, că doar n-o sa aducă primarul bani de acasă să plătească creditele. Înțeleg că se grăbesc că mai este doar puțin până la locale doar că nu ne prevăd un viitor prea strălucit în orașul asta dacă se continuă după acest model.
  Nu crezi că ar fi fost mai bine ca aceste proiecte, cele de infrastructură, să se fi realizat cu fonduri europene nerambursabile? Cu siguranță ar fi durat mai mult dar nu ar fi îndatorat comunitatea…

 • Eu nu inteleg de ce nu se fac asfaltari cu bani europeni ???

 • Da, sunt de acord ca s-ar putea face si mai transparent decat acum. Oricum, daca vei cerceta si compara cu alte primarii, o sa vezi ca totusi Buzaul are printre cele mai transparente administratii, desi e inca loc de mai bine.
  Cu fondurile europene… cred ca sunt doar o poveste frumoasa, parca pretul apei nu a crescut tot din cauza „ca asa a zis UE”? Eu parca asa am retinut, ca au zis ca investitiile in infrastructura de apa trebuie recuperate tot de la fraieri, asa ca … ori cu fonduri europene, ori cu astea, tot noi vom plati.
  Macar sa se faca ceva si neaparat sa se faca bine, aici trebuie sa presam, daca se face pe banii nostri, macar sa faca lucrari de calitate.

 • Auras, Ceausescu ne-a furat trecutul prin naționalizare si apoi tehnologizarea comunistă tampita, Adrian Năstase ne-a furat prezentul prin privatizările pe 2 lei apoi vinderea ca fier vechi iar Măria Sa Toma ne fura viitorul nostru dar mai ales al copiilor nostri prin acest hei rupism făcut de mântuială pe niste împrumuturi mai mult decât netransparente, ca să ne arate ce…cât de gospodar este el pe banii altuia? A mai arătat o dată pe vremea celui de-al doilea şi ne-am lămurit! Nu ți se pare coincidența prea mare?

 • Faptul ca FACE CEVA inseamna ca ne fura viitorul ???!!!
  Doamneeee, suntem bolnavi rau…

 • Auras, unde sunt banii?, profesorii nu au primit salariile luna aceasta din lipsa de fonduri !!!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.