Veste bună de la Ciolacu pentru clienții RAM în prag de iarnă. Iată și numărul debranșaților din 2017

Nicio o lună nu a mai rămas până la momentul în care RAM va furniza buzoienilor conectați la sistemul centralizat agentul termic.

Noutatea față de iarna trecută e că prețul gigacaloriei a crescut în primăvară de la 185 până la 230 de lei.

E o veste rea, dar și una bună. Rea pentru că tariful s-a majorat, dar și bună întrucât majorarea este una suportabilă de către majoritatea consumatorilor, în condițiile în care prețul real (fără subvenție) este de 430 de lei.

Pentru noul sezon de iarnă, ca de fiecare dată, RAM are nevoie de subvenții de aproape 200 de miliarde pentru a putea funcționa. Altfel, ar trebui mărite din nou tarifele.

Din fericire pentru consumatorii RAM, vicepremierul Marcel Ciolacu va aduce și în acest an sacul cu bani de la guvern pentru RAM:

„Da, voi ajuta, așa cum am făcut și în anii trecuți. Oamenii să stea liniștiți. Sunt unul dintre cei care consideră că viitorul aparține sistemului centralizat”, anunțat, zilele trecute, Ciolacu.

Vestea a produs bucurie directorului RAM Buzău, C-tin Tacea, altfel îngrijorat de numărul mare de debranșări din acest an.

„Avem până în acest moment 814 dosare de debranșare depuse. E posibil să mai apară, dar nu multe. În condițiile în care avem mai puțini consumatori și subvenția pe care va trebui s-o primim va fi mai redusă. Cu siguranță nu vom mai avea nevoie de 200 de miliarde de lei vechi ca în iarna trecută, ci de mai puțin. Acum, RAM nu are nicio datorie la nimeni”, a anunțat azi directorul C-tin Tacea.

Citește și articolul: Reclamație: „Se toarnă asfalt, fără a se freza stratul vechi”. Iată unde se întâmplă, dar și explicația drumarilor

RAM Buzău se află în cel mai greu moment de la înființare. Dacă numărul de debranșări va continua la același nivel în următorii ani, atunci societatea de termoficare riscă să rămână fără clienți.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Veste bună de la Ciolacu pentru clienții RAM în prag de iarnă. Iată și numărul debranșaților din 2017

  • Dacă viitorul e al sistemului (mafiot) centralizat, înseamnă că în viitor Ecogen va produce gigacaloria cu 50 de lei și Ram o va transporta pe rețelele de distribuție tot cu 50 de lei. Atunci unii buzoieni poate că s-ar rebranșa, convenindu-le să cumpere agent termic cu 100 de lei gigacaloria decât să și-o producă în case cu 150 lei prin centralele proprii. La prețul actual de producție-transport-distribuție de 430 lei, viitorul tandemului Egogen-Ram este la groapa falimentului ca la Galați, Năvodari, ș.a. Dacă s-ar face un sondaj de opinie corect pentru a se testa intenția debranșaților de a reveni la Ram în cazul unei gigacalorii de 100 de lei, pariez că nici 25 % nu s-ar mai întoarce la „binefacerile” cerșetoriei anuale de subvenții bugetare și la serviciile execrabile ale celor învechiți în rele. Așa că pomenilor lui Ciolacu le răspundem ff politicos: mulțumim, nu servim!

    Răspunde
  • Fac pariu, un leu contra un iaht, ca sacul ciolacului e gol….sau plin cu gogosi.

    Răspunde
  • Pingback:

  • Doar o alta ineptie marca Ciolacu. Ce sa ii ceri unuia cu gandire bolsevica si cu „inalte” studii la Academia SRI (unde stim cu totii cum s-au luat doctoratele). Viitorul e al sistemului centralizat? Pai sa fie, dar nu pe banii nostri! Taiati subventia celor de la RAM si sa vedem atunci ce viitor are. RAM o sa falimenteze mai devreme sau mai tarziu. Se doreste tinerea lui in viata doar pt. a mai umple buzunarele celor de la ECOGen si pentru a se folosi ca manevra electorala (sunt prostiti oamenii cu preturi „mici” cand defapt cheltuiala e tot din taxele lor).

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.