Anunțul zilei! Dotare importantă cu aparatură medicală a spitalului din Buzău

RMN

Marcel Ciolacu (deputat și viceprim-ministru) și Emanoil Neagu (șef al CJ Buzău) au anunțat azi dotarea cu un RMN și un sistem informatic PACS a spitalului din Buzău.

Emanoil Neagu și Claudiu Damian au mers azi la București pentru semna contractul de achiziție, în prezența prim-ministrului Mihai Tudose și a ministrului Sănătății, Florian Bodog.

„Acest Guvern și-a asumat că va face din sănătate un domeniu cu adevărat prioritar, în care oamenii să aibă acces la un tratament corect și eficient. Iar una dintre direcții este să le asigurăm medicilor suportul tehnic necesar pentru a-și face datoria. De aceea, consider extrem de importantă semnarea de astăzi a contractelor pentru achiziția de echipamente medicale de ultimă generație care vor ajunge în 33 de spitale din țară. Este vorba despre 14 aparate computer tomograf (CT), 24 aparate de rezonanță magnetică (RMN) și 21 sisteme informatice PACS. Cu bucurie menționez faptul că Spitalul Județean de Urgență Buzău va fi dotat cu un RMN și cu un sistem PACS. Este un mare pas înainte și sunt convins că, alături de celelalte proiecte care vizează construcția de noi spitale și alte investiții în domeniul medical, vom reuși să ne îndeplinim angajamentele”, a precizat Marcel Ciolacu.


„Spitalul Judetean Buzau va fi dotat cu un RMN (aparat de rezonanta magnetica nucleara) si un PACS (sistem de arhivare a imaginilor medicale) prin Proiectul privind Reforma Sistemului Sanitar, implementat de Ministerul Sanatatii! Multumesc Guvernului Romaniei, domnului prim-ministru Mihai Tudose, domnului vicepremier Marcel Ciolacu si domnului ministru al sanatatii Florian Bodog! Imbunatatirea serviciilor medicale ramane o prioritate pentru Consiliul Judetean Buzau!”, a declarat Emanoil Neagu.

În acest an ar urma să înceapă și lucrările pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe a spitalului buzoian.

Citește și articolul: Fostul șef al Poliției Buzău, critică acidă la adresa poliției: „Un sistem bolnav, tarat”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Anunțul zilei! Dotare importantă cu aparatură medicală a spitalului din Buzău

 • Le aduc ei de acasa?, ca nu inteleg, ……………

 • Asa e politicianul roman, are cultul personalitatii mai ceva decat in dictatura, nici Kim in Coreea sau Ceausescu in Romania nu au avut cultul personalitatii asa dezvoltat ca politicianul parvenit roman. Cand se cumpara sau face ceva ce poporul vrea, isi pune numele propriu pe toate gardurile ca si cum a cumparat din banii adusi de la mama lor de acasa.
  Cand o sa se afle ca aparatura aia medicala a fost cumparata la pret triplu si s-au impartit banii praduiti intre ei, brusc nu mai e vina lor, ei n-au nici o treaba, ei de fapt au delegat soferul sa semneze, nu stiu ei ce a facut soferul, n-au ei la cunostinta de nici un aparat medical, sunt nevinovati si au averile de milioane facute corect, din salariu.

  Mari asteptari de la Marcel si Emanoil nu poti avea daca le cunosti pedigreeul si istoria de carausi de sacose pentru altii… acum s-au realizat si ei dupa ce sefii la care prestau au intrat la puscarie ori s-au dat la fund ca sa scape de puscarie, au ajuns ei sefii pentru care cara altii sacosele.

 • Sper ca aceste dotari ce sunt necesare si binevenite pentru Spitalul Judetean si pentru pacienti nu au un „pret politic”. Oricum,ar fi foarte bine ca aceste dotari ale spitalelor din Romania sa se faca numai cu cele necesare bunei functionari a spitalelor,nu asa cum s-a facut la Piatra Neamt. celor care anunta cu surle si trambite ……”politice” astfel de lucruri,le recomand mai multa decenta si intelegere atunci cand sunt criticati si pentru astfel de lucruri pozitive. In fond,suspiciunile oamenilor si „aciditatea” criticilor li se datoreaza tot unor parteneri politici.Esecurile,suferintele,neajunsurile,….. au si ele vinovatii lor E adevarat ca politicienii sunt principalii vinovati,dar si multi dintre concetatenii nostrii ar trebui sa se simta „cu musca pe caciula pentru obtuzitatea lor, pentru acceptarea fara rezerve a tot felul de pomeni electorale si cate si mai cate, ce au facut posibile nasterea si dezvoltarea unei intregi generatii si galerii de monstri politici. Nu ar fi mai bine daca „mita si pomenile cu substrat politic” ar fi transformate in astfel de dotari ale spitalelor, scolilor, gradinitelor, asezamintelor sociale de interes public,etc?

 • Aceste aparate ar fi fost la indemana oricarui milionar din top 300 pentru a le dona spitalelor de stat – ceea ce cred ca unii chiar au si facut-o !!! Statul roman in decursul celor peste 28 de ani de la lovitura de stat ar fi trebuit sa doteze fiecare spital cu cel putin 2-3 asemenea aparate. Asa este insa cand, in campanie promiti 8 spitale regionale si nu realizezi nici macar unul! In schimb, Buzaul a reusit performanta sa construiasca 10 biserici si doua catedrale in aceiasi perioada!!! Nu-i asa ca stam bine cu „sanatatea spirituala” ?

 • Cum sa doneze milionarii din top 300?
  Pai ei se chinuie din 90 incoace sa goleasca anual vistieria statului si sa o lase fara proprietati ca sa doneze banii statului inapoi? Crei ca sunt nebuni?
  Tocmai ei au devalizat statul ca sa nu isi permita investitii in ce trebuie pentru popor.
  Mai bine sa existe zeci de milioane de euro in conturi si proprietati de lux la ei decat bani pentru popor ca sa nu moara de la cele mai banale boli.

 • Din păcate oamenii de afaceri au beneficiat de ajutorul angajaților – trădători – ai statului. Acești angajați – veritabili mișei – luau banii statului (salariu) și în loc să-l protejeze, ei dimpotrivă căutau doar cum să-l fure mai abitir!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.