Veste bună în legătură cu podul de la V. Pașii! Schimbare de plan importantă!


Imaginea alăturată a fost realizată în această dimineață la podul de la Vadu Pașii.

Victor Vasilescu, directorul SC Integral SA, societate care a câștigat licitația pentru cele două poduri, nou și vechi, de la V. Pașii a anunțat o schimbare importantă de plan:

„Da, camioanele pe care le vedeți și celelalte utilaje și muncitori care lucrează sub podul vechi pregătesc construcția noului pod. E o veste bună, vom putea lucra concomitent la cele două poduri. Îl refacem pe cel vechi și îl construim în același timp pe cel nou”.

Anterior, dirigintele de șantier anunțase că întâi va fi refăcut podul vechi și abia apoi construit cel nou.

„Pregătim deja terenul pentru turnarea coloanelor de beton care vor susține stâlpii celor două poduri, nou și vechi. De pe data de 6 noiembrie vom trece la efectuarea forajelor la 28 de metri adâncime. Sperăm să ne ajute și vremea pentru a putea lucra mai repede”, a adăugat Vasilescu.

Termenul din contract este de 24 de luni de la începerea lucrărilor, dar neoficial se speră că noul pod va fi terminat în noiembrie anul viitor și, eventual, deschis circulației de ziua națională. Constructorul are interesul de a lucra mai repede pentru că în acest fel va încasa și banii mai repede:

„S-au depășit problemele financiare care ne-au ținut câteva zile pe loc. Am primit deja banii pe proiect. Zilele viitoare voi întocmi devizele de lucrări pentru ce s-a făcut până acum pentru a încasa și primii bani pe lucrări. Sunt dispus să mai angajez muncitori care să lucreze la pod pentru a termina mai repede. Caut fierari-betoniști, lăcătuși, sudori și dulgheri pentru cofraje”, a adăudat Vasilescu.

Citește și articolul: Se asfaltează la această oră! Iată unde! Plus o premieră la Buzău!

În același timp, la podul vechi se lucrează pentru îndepărtarea plăcilor de deasupra tablierului care au susținut calea de rulare.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „Veste bună în legătură cu podul de la V. Pașii! Schimbare de plan importantă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.