Veste bună! INAUGURARE, Buzău

E o veste bună pentru buzoieni.

„Sperăm chiar din această lună, din septembrie, să permitem accesul buzoienilor în grădina publică din spatele clădirii Brătianu de pe Bd. N. Bălcescu”

„Nu e încă gata, lucrăm, dar cred că în câteva săptămâni vom lăsa accesul liber în părculeț prin poarta dinspre str. I.C. Brătianu”, a anunțat Liviu Ciolan de la CJ Buzău, managerul de proiect al reabilitării clădirii fostului Spital de Chirurgie
În curând va fi permis accesul buzoienilor și în curtea din față (care comunică prin exteriorul clădirii cu grădina din spate)

În grădina din spate se va amenaja și un amfiteatru în aer liber, care va putea găzdui diverse evenimente când vremea permite.

Clădirea e gata!

Constructorul a predat clădirea proprietarului (CJ Buzău), iar miercuri s-a făcut recepția.

Președintele Emanoil Neagu a pășit primul în imobilul (monument istoric) reabilitat.

„Sunt bucuros pentru că am reușit, cu fonduri europene, să facem o așa frumusețe dintr-o clădire ce ajunsese o ruină și pe care unii o voiau demolată. Clădirea o vom da în administrarea Muzeului Județean, care va organiza aici diverse expoziții, dar și alte activități culturale și educative”, a anunțat Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

În această toamnă, imobilul va fi dotat cu mobilier (surse proprii ale CJ Buzău), iar primele expoziții și activități vor avea loc la primăvară.

EXPLICAȚIE

Mulți buzoieni și-ar fi dorit ca după reabilitare, imobilul să fi redevenit spital (eventual pediatrie).

Ce nu știu aceștia e că Uniunea Europeană nu dă bani pentru reabilitarea unor clădiri care să devină spitale, iar specialiștii CJ Buzău au aplicat la axa unde au identificat finanțare. După 5 ani, clădirea poate primi o altă întrebuințare.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.