Sponsorizare pt. Buzău! Neagu: „Mulțumesc domnilor Ciolacu și Hozoc pentru ajutorul dat buzoienilor”

Veste bună pentru buzoieni. Zilele următoare la Buzău va ajunge – grație unei sponsorizări – un aparat de colectare a plasmei umane de la pacienții vindecați de coronavirus.

Tratamentul pe bază de plasmă a fost testat cu succes în alte țări și urmează a fi autorizat și în România de Ministerul Sănătății.

Un fel de vaccin. Plasma colectată de la cei vindecați va fi injectată cetățenilor vulnerabili

„Astăzi, Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, a semnat un Contract de sponsorizare, în baza căruia SC Besmax Pharma Distribution SRL va pune la dispoziția Consiliului Județean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, un echipament nou de plasmafereză (colectare de plasmă umană), model AURORA Plasmapheresis Systems, produs de Fresenius Kabi Germania”, se anunță într-un comunicat de presă.

Valoarea totală a Sponsorizării este de 21,000 euro fără TVA, iar sponsorizarea se va realiza exclusiv în scopul asigurării accesulului pacienților infectați cu SARS-COV2 la tratamentul cu plasmă umană hiperimună, la fel ca pacienții din alte țări, care au autorizat acest tratament salvator de vieți.

După livrare, echipamentul va fi amplasat la Centrul de Transfuzii Buzău, dar va putea fi folosit numai după aprobarea de către Ministerul Sănătății a ghidurilor și protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii pe teritoriul României.

Echipamentul va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați (convalescenți). Plasma umană astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratarea pacienților critici infectați cu SARS-COV2.

„Atunci când vorbim despre sănătatea populației, implicarea noastră, a tuturor, poate face diferența. Vreau să mulțumesc domnului Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și domnului Florin Hozoc, director general al Besmax Pharma Distribution SRL pentru că au venit în sprijinul buzoienilor în această perioadă dificilă. Sperăm ca Ministerul Sănătății să aprobe cât mai repede aceste ghiduri și protocoale de folosire a tratamentului cu plasmă și în țara noastră. Noi am făcut aceste demersuri pentru a oferi și buzoienilor posibilitatea să beneficieze de un tratament de ultimă generație, care în alte state și-a dovedit deja eficiența”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

9 comentarii la „Sponsorizare pt. Buzău! Neagu: „Mulțumesc domnilor Ciolacu și Hozoc pentru ajutorul dat buzoienilor”

 • In sfarsit se face ceva la care altii au apelat de mult ca sa contracaram pandemia.Felicitari si sa vedem cand isi da ministerul aprobarea. Dar poate sa-mi spuna cineva cati convalescenti sunt in Bz pt. a demara practic actiunea

 • … acum căutăm curajoși dornici să fie supuși acestui “experiment”… ;-))

 • Cred ca va fi element de…decor! Avand in vedere faptul ca, pacientii confirmati , cu COVID-19 din Buzau sunt tratati la Bucuresti,va lipsi ,,materia prima”!Ce plasma poti avea de la cativa pacienti internati la Rm.Sarat ?…

 • Acest aparat nu trateaza COVID 19, ci doar colecteaza plasma sanguina a celor vindecati urmand ca din plasma acestora sa se produca tratamentul. In ce tari a mai fost folosit acest tratament, de ce nu le enumerati, este secret?

 • Asta este cu adevarat o veste buna. Ideea nu e noua, dar se pare ca este extrem de eficienta. Ramane de vazut in cat timp se va ajunge la utilizarea pe scara larga.
  Cand voi citi despre primul pacient grav care s-a vindecat IN BUZAU prin transfuzie de plasma COVID-Imuna, voi multumi, sincer si din toata inima!
  Atentie insa! Un asemenea tratament, daca nu are o metodologie de aplicare fara cusur, poate atrage o specula uriasa de vanzare / cumparare plasma. Castiga, normal, cei cu multi bani, sau cu functii inalte!!!

 • @ Marin Petre
  Nu este asa. Ideea vine de pe la 1700, cand oamenii infectati cu variola luau sange de la vaci bolnave (variola bovina, o forma mai usoara) si il puneau pe ranile lor supurande. Anticorpii de la vaca lucrau bine la om si duceau, in multe cazuri, la vindecare. Acesta a fost stramosul vaccinurilor, de la care a inceput cercetarea si dezvoltarea vaccinurilor actuale.
  Un om vindecat produce anticorpi, prezenti in sangele sau. Daca sangele este transfuzat unui pacient bolnav, il poate ajuta sa lupte cu boala, mai ales daca propriul organism reactioneaza lent la productia de anticorpi. Problema este ca donatorul poate avea, de exemplu, grupa sanguina A2, iar primitorul B3. Transfuzia ar fi imposibila. De aceea se extrage plasma purtatoare de anticorpi, care poate fi transfuzata oricarui pacient.
  Procedeul este cunoscut si a fost folosit in toate tarile dezvoltate, incepand cu SUA – Trump a avut chiar un discurs in acest sens.
  Problema este numarul de donatori. Noi avem acum 7200 de contaminati si cam 1200 de vindecati. Dintre acestia nu toti pot fi donatori – unii au hepatita, altii chiar SIDA, sau alte boli incompatibile cu transfuzia. Deci sunt putini donatori. Cat sange poti lua de la ei? Dar, mai ales, cine va stabili CUI sa ii fie transfuzata plasma?
  Aici este marele pericol al speculei si traficului de influenta!

 • …mai ieri (cam acum o luna) marele Consiliu Județean anunța achiziția unui aparat PCR pt efectuarea testelor Convid19 pt jud.Buzau…nici acum nu este functional, ba ca vin butoanele pe rând, ba ca nu este personal calificat, ba ca nu stiu ce certificat mai trebuie, ba, ba, ba…cert e că nici în momentul de fața nu este functional. Cred ca acest aparat de colectare a plasmei o sa aibe aceiasi soartă…O sa vină piesele pe rând și sigur o sa constatam ca nu avem personal calificat să-l “manevreze”…

 • Spitalul Județean Buzau aflat sub oblăduirea psd de 30 de ani nu ar trebui sa primească vreo30 de ventilatoare de la psd Buzau? Sau mai bine nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.