Veste bună pentru buzoieni. Obiectiv cerut cu insistență în ultimii ani


E sigur, se reface clădirea fostului spital Brătianu de pe Bd. Bălcescu.

În locul imobilului lăsat în paragină de mai bine de zece ani va apărea un cochet centru cultural și muzeal.

Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău, a semnat astăzi contractul de lucrări (proiectare și execuție) pentru realizarea proiectului „Restaurarea, conservarea şi modernizarea imobilului situat în Municipiul Buzău, în vederea înfiinţării Centrului Muzeal I.C. Brătianu”.

În urma finalizării licitației, valoarea lucrărilor este de 13.181.894,59 lei cu TVA (aproximativ 2.850.000 euro cu tva).

Durata de execuție a contractului este de 31 luni calendaristice, defalcată astfel:

 • Activitatea de proiectare va dura 7 luni, începând din momentul semnării contractului (astăzi, 06.2018)
 • Termenul pentru execuția lucrărilor este de 24 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor (după finalizarea etapei de proiectare).

„Așa cum am declarat încă de la preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean Buzău, atragerea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru Județul Buzău. Clădirea fostului spital I.C. Brătianu este un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local. În urma reabilitării, această clădire emblematică pentru Județul Buzău va deveni obiectiv turistic și va genera valoare adăugată comunității.” a declarat Petre Emanoil Neagu, Președintele Consiliului Județean Buzău.

Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – „Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural”, Prioritatea de investiții 5.1 – „Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

Citește și articolul: Deugene s-a lipit la contractele importante din Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „Veste bună pentru buzoieni. Obiectiv cerut cu insistență în ultimii ani

 • Alte milioane de euro bagate in nimic.
  S-au pus pe facut proiecte inutile de sifonat bani europeni in loc sa faca proiecte pe axe care trebuie dezvoltate in Buzau. Dar de ce sa faci proiecte din care sa beneficieze cetatenii cand poti sa faci proiecte inutile prin care sa sifonezi aiurea milioane de euro catre gasca de prieteni si sa beneficieze doar gasca ta de toti banii.

 • Bătrânii noștri, niște înapoiați, își construiau spital municipal. Contemporanii, e ff culți. Îndată ce au terminat de modernizat, tot cu bani europeni, Muzeul Județean și Centrul Județean de Cultură, ei își fac un nou Centru muzeal, vizavi de Galeriile de Artă, lângă Casa de Cultură. Așa o greață de sănătate și așa un apetit pentru cultură nu s-a mai pomenit nicăieri în lumea de pe tot mapamondul globului terrei pământești!…

 • Cu cultura se fura banul usor, din pix, fara sa faca nimic. Se asigura posturi caldute si delux pentru membri de partid si rude.
  De ce sa faca spital, acolo e cu munca, mai bine un centru cultural unde trebuie doar sa stai acasa si vin banii.

 • si ce faci cu spitalul daca nu ai destui doctori in el !!

 • Ce sănătate? Ce se fură ușor și nu produce nimic pentru societate ? Avem atâtea centre culturale unde sunt zile în care nu calcă nimeni. Mai bine un cămin pentru bătrânii singuri. Faptul este consumat.

 • Este o acțiune imperios necesară ,cea propusă de dl Neagu ,aș spune că Buzăul a bătut Constanța la acest capitol cu vestitul Cazino ,care zace părăsit de atâția ani .La Buzău era importantă reconstrucția ,pentru că ,așa cum ați menționat este o clădire de patrimoniu și în plus se află pe cea mai frumoasă arteră din oraș .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.