Veste bună pentru copiii (și părinții) mai săraci din Buzău

Primăriile din județul Buzău au declinat propunerea de a finanța programul laptele, cornul și mărul din școli și grădinițe. Motivul e că nu fonduri disponibile.

În schimb, și-a asumat această sarcină Consiliul Județean Buzău.

O veste bună e că de luni copiii din Buzău vor primi cornul, existând o asociere de două firme (Logistic Media Pop Art respectiv Patisgal) care a trecut prin furcile caudine ale procedurii de licitație.

Din păcate, în ciuda disponibilității CJ Buzău de a finanța acest proiect, pentru lapte (iaurt) respectiv măr, procedurile anevoioase de licitație nu s-au finalizat. Cea pentru lapte a fost anulată, oferta singurului producător înscris (Meridian Agroind) fiind anulată. Procedura trebuie reluată de la zero.

În privința mărului, licitația este în curs de desfășurare, după ce oferta asocierii Elcomer Achiziții și Pol Fruct a fost respinsă, iar apoi s-a făcut contestație.

Cum până la terminarea școlii mai e doar o lună, rămâne ca școlarii și copiii de grădiniță să primească laptele și mărul din viitorul an școlar.

„Îmi pare rău, dar așa e în România. Eu am mai spus-o, procedura de licitație ar trebui modificată. Se pierde foarte mult timp. În privința cornului, laptelui și a mărului un lucru bun e că atunci când se vor semna contractele cu furnizorii vor fi pe trei ani. Deci nu ne vom mai chinui în fiecare an”, a spus azi Emanoil Neagu, șeful CJ Buzău.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.