Veste bună pentru elevi și părinți

Ieri, buzoienii.ro a informat că elevii din orașul Buzău (liceu, gimnaziu și primar) vor beneficia de gratuitate la transportul cu autobuzele Trans Bus (CLICK AICI pt. detalii)

Astăzi, venim cu o veste bună și pentru elevii de liceu care fac naveta din rural către urban.

Și lor li se vor deconta abonamentele lunare. Guvernul Câțu a emis o ordonanță de urgență, statul va achita facturile (prin Min. Educației și unitățile de învățământ).

Atenție, de gratuitate nu vor beneficia elevii din primar și gimnazial care vin la oraș – întrucât aceștia au școli în satul/comuna de domiciliu.

Gratuitate pentru elevii din rural din Zona Trans Bus (vezi comunicat mai jos)

Precizări OUG

Pentru elevii de liceu decontarea se face integral în limita a 50 km.

Prin excepție, pentru distanțe mai mari de 50 km se decontează suma aferentă distanței de 50 km, la care se adaugă 1 leu/km/lună.

Elevii care sunt cazați la internat sau în gazdă în localitatea unde studiază primesc contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru – prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați.

loading...

2 comentarii la „Veste bună pentru elevi și părinți

  • Cam aiurea decizia asta de a acorda abonamente nelimitate la toti. Cel mult trebuiau oferite 22 calatorii dus-intors in fiecare luna exceptand perioada vacantelor, ca zile scolare nu sunt mai mult de 22 pe luna.
    La pensionarii cu probleme de deplasare le dau 10 calatorii dus-intors pe luna, iar la tineri in putere le dau nelimitat. Inainte mai era si prostia aia cu gratuitate nelimitata pe CFR, dar bine ca s-a scos si au dat doar cu 50%.
    Intrebati niste politisti sau politisti locali sa vedeti ca de cand cei din mediul rural beneficiaza de transport la oras s-au inmultit cazurile de vandalism, agresiuni, furturi, talharii si amenintari comise de acesti „elevi” din mediul rural, care profita de avantajul de a calatori gratis pentru a veni la oras sa comita infractiuni, mai ales ca fiind minori nu raspund penal, ca minorii au imunitate, se claseaza automat orice dosar cu faptuitor minor, asta daca mai intocmesc polititii un dosar, ca de obicei intimideaza victimele lor sa taca din gura ca sa nu se mai faca nici dosar, mai ales ca multi din faptuitori deja sunt prieteni la catarama cu multi politisti, ca i-au acoperit politistii de multe ori.

  • @Anonim, ești frustrat, băiatule! Sigur ai avut de-a face cu poliția pentru că ai încălcat legea. Tu ești vinovat, nu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.