Veste bună pentru ospătarii și ceilalți angajați care riscau să fie dați afară

Veste bună pentru angajații din restaurante, hoteluri, cafenele, cluburi, agenții de turism, saloane de înfrumusețare și fitness, etc.

Guvernul a anunțat că le va plăti acestora șomajul tehnic astfel încât patronii să nu-i dea afară.

Guvernul va suporta plata șomajului tehnic în valoare de 75% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 5.429 lei.

Fără această decizie, ospătarilor le-ar fi fost desfăcute contractele de muncă

Ce firme beneficiază ?

 • A) angajatorii afectați direct de măsuri restrictive dispuse de autorități (hoteluri, restaurante, cafenele, instituții de spectacole etc.) prin suspendarea activității pe perioada situației de urgență.
 • B) angajatorii care nu au fost loviți direct de măsuri restrictive, dar au fost afectați de diferite consecințe ale epidemiei de coronavirus. Pentru a putea beneficia de această plată pentru salariații pe care nu îi pot permite să-și plătească, companiile trebuie să depună o declarație care să arate că le-au scăzut veniturile cu cel puțin 25%.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

7 comentarii la „Veste bună pentru ospătarii și ceilalți angajați care riscau să fie dați afară

 • Nu e nici o veste buna pentru angajati, daca erau dati afara luau somaj de stat si erau liberi, fara obligatii fata de patroni.
  Vestea buna e pentru patroni care au obtinut practic o pomana de la stat, statul plateste angajatii ca sa ramana la ordinul patronilor gata de munca. Adica i-a scutit pe patroni de cheltuiala pe care trebuiau sa o faca patronii daca doreau ca sa aiba angajati gata de munca.

 • Ce se intampla cu angajatii primariei? De exemplu cei care lucreaza la caminele de copii din Buzau.

 • Saracii patroni – si cand te gandesti ca au impartit in tot acest timp profitul cu Statul! Uneori au si renuntat la excursiile in Dubai sau alte locuri exotice, in favoarea Statului!

 • :))) vrabia mihai viteazu .. o să le dea statul altceva… naiv mai ești auraș, uneori. ia să stai de vorbă cu diferiți patroni, să vezi ce zic..

 • Care patroni? Niște parveniți neaveniți, ce practicau un adaos imens ptr niște lucruri lipsite de calitate?
  Au declarat ei totul la stat, au împărțit ei profitul,?
  Dar vor pomana de la acesta

 • Patronii restaurantului K&V din Râmnicu Sărat au băgat angajații în șomaj normal,nu tehnic!poate îi intreaba cineva de ce fac acest lucru! !!!

 • Stiti ce mi se pare o mizerie de cel mai jos nivel ???!!! Ca aruncati cu noroi in patroni, din spatele tastaturii si cand mergeti la job mai aveti putin si le stati in genunchi daca auziti ca se restructeaza vreun post si va paste somajul !!!!
  Romanashi de 2 bani.
  Mergeti si fiti patroni daca e cheful asa de mare in tabara lor !!! Nu inteleg ce va opreste ???!!!
  Si v-o spun in calitate de angajat, nu de patron…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.