Veste bună pentru pensionarii și studenții din Buzău

La începutul anului, în direct la Campus TV, un pensionar i-a smuls primarului Toma promisiunea de majorare a pragului de la care seniorii Buzăului beneficiază de gratuitate la transport.

C-tin Toma, primar Buzău pe 16 ianuarie: „Da, aveți dreptate. S-au scumpit toate. O să încerc, promit că voi îmbunătăți acest lucru. Voi da în analiză, se vor face scenarii privitoare la ridicarea acestui plafon”

După această declarație de pe 16 ianuarie, primarul Toma a scris proiectul de hotărâre prin care le propune consilierilor ridicarea pragului până la 3500 de lei.

Joi, de la ora 10.00, va fi votul în CLM. Hotărârea îi privește și pe tinerii studenți din Buzău:

Sunt și buzoieni care se opun

Există și buzoieni care se opun acordării acestei facilități către pensionarii din oraș.

Argumentul folosit: Nu e corect ca un pensionar cu pensie de 3.500 de lei să aibă gratuitate, iar un angajat cu salariu de 2000 de lei sau mai mic, la minimum pe economie, să plătească abonamentul din buzunar”.

De la 1 ianuarie, salariul minim net din România este de 1889 de lei.

Citește și:

loading...

7 comentarii la „Veste bună pentru pensionarii și studenții din Buzău

 • Și fraierii cu salariu de sub 3.500 lei/lună vor primi o… și vor susține și pensionarii. Bravo, Toma!

  Răspunde
  • Nu ești veșnic tânăr. O să ai și tu calitatea de pensionar și atunci alți „fraieri” mai tineri vor primi cele 3 puncte.

   Răspunde
  • Nu înțeleg de ce atâta invidie pe pensionari ! Adică, sunteți invidioși ca au o vârstă și nu se știe cât vor mai trai,unii sunt bolnavi, neputincioși,merita din plin sa se bucure și ei de viata pe ultima suta de metri. Au muncit destul la tinerețe,și poate si-ar dori sa mai fie tineri sa aibă capacitate de munca.Nu uitați ca tot ce s-a construit în tara asta este cu sacrificiul generației de pensionari de astăzi.

   Răspunde
 • Nu mi se pare corect. În general, toată lumea ar trebui să plătească același tarif, pentru aceeași prestație. Suma de 3 lei pentru o călătorie nu e chiar exagerată. În schimb, gratuitatea pentru pensionari are un efect imediat: se plimbă toată ziua.
  Știu că o să-mi iau șuturi pentru postarea asta, căci majoritatea celor care postază aici sunt pensionari (din categoria superioară-care știu puțin cu net-ul…)

  Răspunde
 • Comunismul in Buzau (Romania), este astazi,nu inainte de 1990 !!!

  Răspunde
 • pai da… toate autobuzele or sa fie pline de pensionari si tu care vii de la munca obosit de-ti maraie oasele si castigi pe luna sub 2000 de lei platesti biletul intreg si nici jos nu poti sta ca trebuie sa dai prioritate la pensionari, ca se plimba toata ziua gratis si au pensie mai mare de 2000 de lei,nu zic sa li se acorde facilitati dar doar celor cu pensie mica pentru ca acei bani subventionati se consuma tot din banii celor care muncesc si sunt impozitati .

  Răspunde
  • Este doar o presupunere. Pensionarii nu sunt atât de plimbăreți pe cât îți imaginezi. Celor mai mulți numai de plimbări nu le arde!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.