Veste bună pentru șoferi și comunitatea buzoiană

Astăzi, primarul Buzăului și șeful „Drumurilor Naționale” au semnat, sub ochii șefului (Marcel Ciolacu), protocolul prin care cele două părți se angajează să realizeze Centura Integrală a Buzăului.

Centura Buzăului va număra șase tronsoane, din care doar primul e realizat în prezent (de la Pasarela Nehoiu până la Podul Mărăcineni). Celelalte cinci tronsoane (traseul cu roșu din harta de mai sus) ar urma să fie finanțate de Ministerul Transporturilor (fonduri europene), iar de execuția lor efectivă să se ocupe (direct) Primăria Buzău.

Toma vrea ca studiul de fezabilitate să se facă până la finele acestui an, anul viitor proiectul și desemnarea unui constructor.

Centura Buzăului va asigura și legătura orașului la autostrada A7 și la viitorul drum expres Buzău – Brăila – Galați – Tulcea.

Realizarea Centurii Integrale a Buzăului va fi utilă nu doar șoferilor (reducerea traficului), ci și comunității în general (dezvoltare economică, noi afaceri, locuri de muncă, bani pentru locuitori și oraș etc.)

De la Buzău, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor) și Cristian Pistol (șeful CNAIR) au plecat la Focșani unde se vor semna primele două contracte pentru autostrada Buzău – Focșani.

E vorba de cele două capete (Buzău – Vadu Pașii 4,5 km și Mândrești – Focșani Nord 10 km) – atribuite firmei lui Umbrărescu ( mai exact asocierea Spedition UMB – TEHNOSTRADE –  SA&PE CONSTRUCT).

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Veste bună pentru șoferi și comunitatea buzoiană

  • Deja trebuia făcut al doilea inel acolo unde e prima porțiune care sa ocolească și Simileasca, undeva spre Lipia și Vernești. Oricum cel care trece pe la Bere e un rahat cu o banda și jumătate pe sens.

    Răspunde
  • DleCiolacu discutați cu dl Toma despre urgenta parcărilor în municipiu Buzău.li

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.