Veste excelentă pentru pensionarii din Buzău. Primarul Toma s-a răzgândit în privința transportului

Veste foarte bună pentru pensionarii din orașul Buzău obținută astăzi în premieră de buzoienii.ro. Pensionarii din Buzău vor circula gratuit, fără restricții în privința numărului de călătorii, și în 2017. Decizia a fost luată azi în urma unei întâlniri între primarul C-tin Toma și directorul Trans-Bus, Gică Toader.

„Da, vom face un efort financiar și vom lăsa lucrurile cum au fost. Pensionarii vor circula gratuit ca și până acum. Se va păstra doar avem prag de 2500 d elei, de la care nu se mai acordă gratuitate” a anunțat Toma.

Totuși, o modificare va exista.

„Suntem obligați de Curtea de Conturi să precizăm măcar câți pensionari beneficiază de această facilitate. Va trebui ca toți pensionarii din Buzău să vină la noi pentru a primi câte un abonament sau o legitimație care să le permită circulația gratuită cu autobuzul. Detalii vom anunța în presă atunci când vom stabili metodologia exactă” a precizat Gică Toader, director Trans-Bus.

În condițiile în care în proiectul de buget al municipiului Buzău pentru 2017 se prevăzuse o subvenție de doar 47 de miliarde de lei vechi, față de 80 de miliarde în 2016, va trebui fie modificat bugetul până la ședința viitoare a Consiliului Local, fie realizată în a doua jumătate a anului o rectificare bugetară.

Auraș Tereacă

loading...

Un comentariu la „Veste excelentă pentru pensionarii din Buzău. Primarul Toma s-a răzgândit în privința transportului

  • Toți aceia care se căinau că nu au loc în autobuze de pensionari vor avea o mare surpriză. Numărul pensionarilor care se vor duce să-și ridice legitimațiile de călătorie gratuită va fi foarte mic, față de numărul real de pensionari din municipiul Buzău. Atunci se va vedea și cârdășia dintre Boșcodeală și Jercan, care șmenăreau zecile de miliarde cu care Primăria subvenționa Transbuzul, chipurile ca să acopere pierderile înregistrate de societate din cauza puhoiului de pensionari care se vântură fără rost toată ziua prin oraș. La fel și în cazul elevilor. Cei mai mulți se deplasează pe cont propriu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.