Veste îngrijorătoare pentru buzoienii din 4 mii de apartamente

Se apropie momentul adevărului pentru buzoienii din 4 mii de apartamente.

Acela că – în realitate – căldura de la RAM Buzău e de fapt mai scumpă decât la centrala de apartament.

Lucru escamotat de vreo 10-15 ani prin practicarea de subvenții (acordate de stat și/sau primărie).

Azi, într-o declarație pentru sansanews, directorul RAM Termo Verde Buzău a anunțat un nou preț de 880 de lei la gigacalorie în iarna care vine.

Scumpirea ar fi de aproape 300 de lei/gigacalorie, de la 577 cât costă în prezent.

Noimă. Dacă buzoienii din cele 4 mii de apartamente vor plăti gigacaloria cu 880 de lei (de la aproape 300 preț subvenționat), atunci facturile la RAM vor crește de aproape trei ori (!) și vor fi mai mari decât cele pe care le plătesc la gaze buzoienii care au centrală.

În plus, cei cu centrală au și avantajul de a da centrala mai încet când e mai cald afară sau s-o oprească dacă pleacă de acasă zile la rând.

Ultima speranță e la Toma

E clar, Guvernul României nu va mai da niciun leu subvenție. Ultima speranță a buzoienilor din cele 4 mii de apartamente e la Primăria Buzău și la primarul Toma. În curând, Toma va anunța decizia sa, mai ales că sezonul rece bate la ușă.

Citește și:

loading...

3 comentarii la „Veste îngrijorătoare pentru buzoienii din 4 mii de apartamente

  • Încălzire de la iazul morilor!

  • Ai fi avut dreptate dacă banii nu erau dati pe alte subvenții, unele dintre ele fiind pentru alte localități. Vine iarna. Asta va fi cu strigături. Unii au încă rate la centralele pe care au fost nevoiți să le cumpere. În autobuze o fi cald la iarnă? Lași focul mic acasă și te plimbi cu autobuzul prin județ.

  • Ai să râzi dar anul trecut am văzut o mamaie care croșeta în autobuz! Deci e o soluție de avarie asta cu plimbatul cu autobuzul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.